Zažili jste nevěru? Jak se s nevěrou vypořádat?

Podvedli jste někdy svého partnera nebo partnerku? Jak jste se přitom cítili? Byli jste někdy ti, kteří byli podvedení ve vztahu svým partnerem či partnerkou? Jak jste se přitom cítili? Věděli jste, že nevěra může být způsobena z mnohem hlubších pohnutek, než je jenom nějaký chtíč či nějaká sexuální touha? Na toto téma se Jiří Lexa rozpovídal ve videu níže. Tento článek je textovou verzí videa.

Krásný den, milí přátelé, srdečně vás vítám u tohoto videa a dnes si budeme povídat na téma nevěra. Určitě mnoho z vás zažilo nevěru v přímém přenosu. Je jedno, jestli jste byli ti, kteří podvedli, nebo ti, kteří byli podvedeni. Podstatné je, abyste si uvědomili, co jste v první řadě při nevěře cítili.

Je důležité pochopit, proč vlastně k nevěře došlo. Protože mnoho lidí si myslí, že to je jenom nějaké povyražení, že to je jenom práce nebo výsledek nějakého chtíče či nějaké sexuální touhy, ale ve skutečnosti může mít nevěra mnohem hlubší charakter, mnohem hlubší kořeny. A právě o tom si dnes něco řekneme. 

Vzpomeňte si, jak jste se cítili, když vás partner nebo partnerka podvedli. Cítili jste se méněcenní? Cítili jste se zrazení? Přestali jste věřit ve svůj vztah, který jste doposud měli jako něco excelentního? Mohu vám říct, že mnoho lidí pociťuje rozmanité pocity a zajímavé je, že mnoho lidí zase dávají nevěru jako něco, co třeba ten vztah utuží. 

Ale pojďme nejprve k těm pocitům, které zažívá člověk, jehož partner ho podvede nebo jehož partnerka ho podvede. A tito lidé najednou v sobě začnou pociťovat zoufalství, začnou pociťovat určitý stav, kdy se jim hroutí svět. A proč to vlastně je? Protože původně ten vztah byl postaven, aspoň tak jsme si to mysleli, na pevných základech. A najednou přijde jeden z těch partnerů a je jedno, jak si odůvodní svůj úlet, ale tento vztah začne podkopávat právě tím, že vlastně si začne vytvářet jiný vztah.

Teď, když se na to podíváme z takového toho logického pohledu, tak pokud budujeme jeden vztah, tak ho můžeme vybudovat na velmi pevných základech, ale jestliže tu energii začneme tříštit a začneme budovat dva vztahy, tak co z toho může být? No a teď ten člověk, který byl zrazen, který byl podveden, tak může najednou pociťovat, že vlastně on už je méněcenný, že tomu partnerovi nějakým způsobem nevyhovuje. Mnoho lidí začne na sebe přetahovat tu vinu. Mnoho lidí dokonce cítí vinu, že to, že partner ho podvedl, že to je jejich zásluha, protože něco nezvládli v tom jejich vztahu.
 

Přemýšleli jste někdy nad tím, pokud se vám to stalo, co jste pociťovali vy? Mně to nedalo, protože mnoho lidí se na mě obrací s tím, že je partner podvedl nebo partnerka, že je podvedla a Jak to mají řešit. Že se jim najednou zhroutil svět. Tak si představte, že jsem začal jít čistě po těch pocitech, šel jsem čistě po tom, co by mohlo být úplně za tím. A zjistil jsem, že mnou propagovaná skrytá zranění se týkají i tohoto fenoménu, což je nevěra.

Proč fenoménu? Protože je to něco, co zaslouží naši pozornost, jelikož to prostě nemáme zvládnuté. Pokud budeme mít zvládnutou nevěru, tak se nám nebude dít, tak ji pochopíme, budeme vědět, čemu předcházet, aby nás partner nebo partnerka nepodvedl, nebo aby my jsme neudělali ten krok vedle a nezačali si hledat někoho jiného vedle našeho protějšku. 

A když jsem se nad tím zamyslel, tak jsem zjistil, že těch pět skrytých zranění, která jsou mezi lidmi, ať se nám to líbí, nebo ne, těch pět skrytých zranění, které má 100 procent populace, tak ovlivňuje i tuto věc, jako je nevěra. Představte si, že každé zranění má však na nevěru zcela jiný náhled. Takže vemte si, že člověk, který má zranění třeba z odmítnutí, tak on bude na nevěru svého partnera pohlížet tak, že vlastně on je tím viníkem, že on si to zaslouží, protože on udělal něco špatně. 

On bude hledat chybu v sobě, ne v tom partnerovi. A naopak člověk, který je třeba pevnější ve svých kramflecích, jak se říká, to znamená třeba člověk, který má zranění z opuštění, tak ten bude zase naopak na nevěru pohlížet tak, že ten partner ho chtěl jednoduše opustit, že mu chtěl ublížit a půjde do protiútoku. 

Tam nebude něco jakoby v tom slova smyslu, že by mu to odpustil nebo něco, že by si řekl, aha, tak asi jsem něco nezvládl. Ne, on to uvidí jako absolutní útok proti své osobě. Stejně tak pokud má člověk zranění ze zrady, tak bude posuzovat tu nevěru svého partnera jako útok na svoji osobu, protože bude cítit tu skutečnou nevěru, to zpronevěření se tomu vztahu a vlastně bude chtít ukončit veškeré kontakty s tím daným člověkem. Tam neexistuje, aby mu to odpustil.

Ale naopak člověk, který má třeba zranění ponížení, tak ten bude dělat všechno pro to, aby si partnera buďto udržel, anebo se bude snažit tomu partnerovi dokonce tu zradu, tu nevěru, odpustit. Jak je možné, že se lidé chovají takto rozdílně? Protože jsou rozdílná jejich zranění. 

Představte si, že člověk, který bude zažívat lítost z toho, že ho podvedl partner, nebo že ho povedla partnerka, tak on na to bude opět koukat z pěti pohledů, tedy z těch pěti zranění, ale on bude samozřejmě koukat z pohledu toho svého zranění. Je to zajímavé, co? A teď si představte, že nevěra se odehrává našich životech odnepaměti, ale každý na ni má jiný pohled.

Dokonce někdo řeší nevěrou, nebo chce řešit nevěrou, své partnerské vztahy. Někdo chce řešit to, že mu neklape jeho partnerský život, tak to prostě řeší tak, že si najde něco bokem a myslí si, že tím se jeho vztah nebo jeho vztahové problémy nebo momentální vztahové problémy vyřeší. Ale nedělejte si iluze. 

Tím, že ten člověk vlastně odvádí svoji pozornost od toho svého vztahu, tak se může stát, že ten jeho vztah doslova vyšumí a najde si někoho jiného, kde se to bude cyklicky opakovat. Určitě jste slyšeli o lidech, kteří třeba byli podvedeni, tak si našli jiného partnera a on je podvedl zase. Tak si našli jiného partnera. On je podvedl zase. A to svědčí o tom, že ne ten partner, ale ten člověk, kterému se ta nevěra děje, to znamená, že on je zrazen, tak on má něco v sobě, co vlastně přitahuje přesně takové partnery. A to je potřeba řešit.

Bohužel u mnoha lidí k tomuto uvědomění vůbec nedochází. Mnoho lidí si myslí, že chyba je na straně toho jejich protějšku. Ono to samozřejmě tak může být, že ten protějšek má své zranění, ale ona chyba se nedá nazvat chybou, jako že ten partner, který zahne, že to je doslova kurevník, ale on má něco v sobě, co ho k tomu záletnictví prostě tlačí. On má nějaké své zranění a i ten člověk, který si hraje na donchuana, který si prostě hledá ty partnerky, nebo žena partnery, a myslí si, že to je jakoby jeho přednost, že všichni po něm letí nebo po ní letí, tak ono ve skutečnosti tito lidé hledají lásku rodiče opačného pohlaví. 

Slyšíte dobře. Tito lidé chtějí získat lásku od rodiče opačného pohlaví. A je jedno, jestli rodič žije nebo nežije, oni to mají jako podvědomý vzorec. Takže v momentě, když zažijete třeba šok, že vás partner podvedl nebo že jste se stali vlastně obětí toho hrozného fenoménu, kterým je nevěra, tak prosím vás, v první řadě si uvědomte, že vy máte nějaké své zranění, že váš partner nebo vaše partnerka mají své zranění a je třeba vycházet z tohoto. 

Není nutné v tu chvíli ten vztah třeba bourat. Samozřejmě někdo to bere, jako že to je absolutně nepřípustné, že ho ten člověk podvede, ale nejprve je důležité se z toho poučit. Protože jestliže ten vztah zbouráme jenom proto, že partner mě podvedl, tak ho teď vykopnu, ono to samozřejmě tak dopadne, dříve či později, protože jinak se ti lidé utrápí. Ale nejprve je potřeba zjistit, proč se mi to stalo. Proč jsem si zasloužil ve svém vztahu, že tam prostě ta nevěra proběhla.

Ale stejně tak, pokud máte pocit, že vás táhnou i jiní lidé, tedy doslova sexuálně, třeba, než je vaše partnerka nebo váš partner, tak přemýšlejte, proč máte potřebu zahnout svému partnerovi nebo své partnerce, protože tam se odehrává na úrovni vašeho podvědomí opět něco, kde vy hledáte lásku toho rodiče opačného pohlaví. 

Ono ve skutečnosti je to velmi jednoduché a ten vzorec, když se rozklíčuje, tak jej najdeme velice rychle, ale málokdo si tyto věci uvědomuje, protože každý to bere v takové té obecné rovině. Dobře, on zahne, ona zahne, jemu se to nelíbí, jí se to nelíbí, pociťují tam určitý smutek, pociťují tam zklamání, pociťují třeba podraz, že ten druhý je podrazil, a to se neodpouští. 

Ale málokdo si řekne, proč mi to přišlo do mého života? Proč se najednou objevila ta nevěra zrovna v mém životě? Protože pokud by lidé na toto koukali tímto způsobem, tak by se nevěra postupně eliminovala. 

Skrytá zranění

Unikátní online kurz Skrytá zranění

Seznámíme Vás s pravidly a zákonitostmi, které ovládají lidské chování. Jejich pochopení pozitivně ovlivní Vaše vztahy s druhými lidmi. Zjistíte, co a proč ve Vás vzbuzuje emoce a reakce.
 

Každý máme své skryté emoční zranění, které v nás aktivuje určité vzorce. Jak to celé funguje?

🌟Nečekejte a vstupte do kurzu již nyní.
Stačí kliknout na tlačítko níže. Udělejte něco pro svůj osobní rozvoj a fungující mezilidské vztahy!

📚 Získáte bohatý obsah
🎓 Odborné vedení lektora
🔥 Velké množství informací

Osobně zastávám, že kdyby se již malé děti učily ve školách tématice skrytých zranění, tak by se snížila nevěra, snížila by se rozvodovost, snížily by se partnerské problémy, protože tito mladí lidé, tito noví účastníci té lidské společnosti, kteří vstupují do manželství, kteří vstupují do těch partnerských svazků, tak by již věděli, že oni mají své zranění, jejich partner má své zranění a představte si, že tito lidé by si vybírali partnera přesně podle toho, jaké má zranění a jaké mají oni zranění. 

Takže by ve skutečnosti nedocházelo k těm podvodům nebo řekněme k těm nevěrám, protože oni by již předem si vybrali takového partnera, s kterým by řešili jeho zranění. Zažil jsem to v praxi, kdy jedna slečna se dostala k tématice skrytých zranění a představte si, že ona si vybrala partnera přesně podle toho, jaké ona měl zranění, jaké on měl zranění a ten vztah byl, nebo je stále, takový harmonický, takový naplněný. Opravdu z nich září to, že jsou spolu šťastní, že se mají rádi, že tam vlastně u nich probíhá ta synergie.

To znamená, že pokud budete chtít najít toho ideálního partnera, tak ten ideální partner k vám nepřijde jenom tak, že se najednou objeví, ale vy potřebujete vědět, že ten váš ideální partner má určité zranění, s kterým vy můžete společně pracovat, stejně tak ale vy mu potřebujete otevřít to své zranění, abyste pracovali zase společně na tom vašem zranění. 

A teď si představte, že ta nevěra, kterou vy mnohdy řešíte, ze které jste zklamaní, kterou vy prožíváte, pozor - na fyzické i psychické úrovni, protože mnoho lidí se mi svěřilo, že když je zradil partner nebo partnerka, tak že měli i fyzické problémy. 

A na tom není nic zvláštního, protože naše psychika, ta samozřejmě se promítá i do toho fyzična a v momentě, když pociťujete nějaké velmi negativní pocity, tak samozřejmě se to potom odráží i na vašem těle, takže v tomto případě je třeba, abyste pochopili, že v případě nevěry je třeba řešit právě vaše zranění a zranění vašeho protějšku. 

V okamžiku, když toto pochopíte a budete svolní na tom pracovat oba dva společně, tzn. budete schopni si o tom povídat, budete schopni to spolu rozebírat na úrovni těch pocitů, jak se cítíte, jak to vnímáte, to, co ten druhý třeba udělal vůči vám, jak to vnímá on, jak to vnímáte vy a budete to řešit na úrovni zranění, tak se váš vztah bude prohlubovat a budete eliminovat možnost, že by vás váš protějšek podvedl.

Takže já věřím, že toto video vám dnes přineslo další náhled na oblast, která je poměrně častá, ale zároveň lidé se jí vyhýbají, protože nevěra, "tyjo, tak to já nechci zažít" a bum, je to najednou tady. Jak je to možné? No, protože vy potřebujete pochopit, že i když máte každý své zranění, tak vy se potřebujete svému protějšku věnovat. 

A není žádné tajemství, že muž chce spíš ten fyzický kontakt. To znamená, muž chce sex. Tam to je daný už prostě v té podstatě té mužské bytosti a žena, ta zase potřebuje pozornost. Takže pochopte jednu věc, když muži budou dávat ženám tu patřičnou pozornost, to neznamená, že budou okolo nich poletovat a říkat, jak je ta žena krásná. 

Samozřejmě, ta žena to potřebuje, žena si to zaslouží, ale ta pozornost spočívá především v tom, že ženě věnujete svůj čas, že si s ní budete skutečně jenom třeba povídat, že jí budete třeba hladit záda, že jí budete třeba rozčesávat vlasy, že jí budete třeba jenom naslouchat. 

To Je pozornost, kterou věnujete ženě a naopak žena mužovi, když muž věnuje ženě pozornost, tak žena zase věnuje tu svoji pozornost na té fyzické úrovni tomu muži. A pak může ten vztah fungovat. Všimněte si toho. Pokud vám třeba nefunguje ten váš vztah, tak, jak byste si představovali, tak si všímejte, jestli dáváte svému protějšku to, co on tak nějak jakoby vyžaduje z té podstaty toho svého pohlaví, tzn. muž chce sex, žena chce pozornost. 

A když to dokážete v tom partnerském vztahu skloubit, tak uvidíte, že ten vztah se prohloubí, že muž pro ženu udělá všechno na světě, ale samozřejmě žena pro muže to samé, jenom je potřeba to tam rozdělit tak, že ne muž, že chce jenom sexovat a víc ho ta žena nezajímá, anebo naopak, že žena bude na muže protivná, když si nechá od něj drbat záda a česat vlasy a různé tyhlety pozornostní aktivity a pak, když muž teda chce přejít k té věci, která je pro něj důležitá, tak mu řekne: "No, ty furt myslíš jenom na to jedno." 

Tak to bohužel je. Ale v momentě, když toto není zharmonizované, když toto není v určité rovnováze, tak pak dochází k tomu, že můžeme najít v tom svém vztahu trhlinu, které se říká nevěra. 

Takže přátelé, pokud se vám toto video líbilo, pokud vás nějakým způsobem zaujalo, dejte nám lajk a můžete si přihlásit odběr a v každém případě je třeba, abyste na toto mysleli ve svém každodenním životě a uvidíte, že váš život bude naprosto fantastický. Takže mějte se hezky. A brzy zase na viděnou a na slyšenou.

Jiří Lexa

Autor je lektor kvantování a kvantový terapeut. Jeho kurzy prošlo již několik tisíc absolventů. Podobně jako ve světě např. Esther Hicks umí načítat informace z kvantového pole a předává tuto dovednost ostatním. Zde o něm najdete více informací.

Skrytá zranění

Unikátní online kurz Skrytá zranění

Seznámíme Vás s pravidly a zákonitostmi, které ovládají lidské chování. Jejich pochopení pozitivně ovlivní Vaše vztahy s druhými lidmi. Zjistíte, co a proč ve Vás vzbuzuje emoce a reakce.
 

Každý máme své skryté emoční zranění, které v nás aktivuje určité vzorce. Jak to celé funguje?

🌟Nečekejte a vstupte do kurzu již nyní.
Stačí kliknout na tlačítko níže. Udělejte něco pro svůj osobní rozvoj a fungující mezilidské vztahy!

📚 Získáte bohatý obsah
🎓 Odborné vedení lektora
🔥 Velké množství informací

ANCHOR_TOP_TITLE

Tento web využívá cookies

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Kliknutím na tlačítko „Souhlasím“ vyjadřujete souhlas k použití všech cookies. Zobrazit podrobnosti Zobrazit podrobnosti

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat z nastavení cookies níže. Zobrazit podrobnosti