Řítíme se do katastrofy? Co se s námi děje? Jak to vyřešit?

Máte pocit, že se světem není něco v pořádku? Vypadá to, že se svět řítí do katastrofy? Když pozorujete lidi okolo sebe, tak vám přijdou nenormální? Co se vlastně děje? Na tyto a další otázky si odpovíme v tomto článku, který je textovým přepisem přiloženého videa. Můžete si tedy vybrat, zda raději číst, nebo poslouchat...

Krásný den, milí přátelé, mnoho z vás se mne ptá, co se vlastně dneska děje. Co se děje se světem? Přijde vám to, že se nějakým způsobem řítí tou nesprávnou cestou. Lidé, kteří okolo vás jsou, tak vám přijdou divní. 

A já bych dnes rád možná uvedl něco na správnou míru, možná vám dal nové informace, ale také třeba vám dám informace, jak změnit úhel svého pohledu. A pojďme začít tím úhlem svého pohledu, protože je možné, že vy si řeknete: "Jak změnit úhel svého pohledu, vždyť ten svět vypadá tak blbě!" 

Ano, ale ten svět, prosím vás, vidíme přesně tak, jak my sami jsme vevnitř nastavení. To znamená, jestliže se soustřeďujeme na ty hnusy, které se ve světě dnes ukazují, tak je máme v sobě. Ale v momentě, kdy se začneme soustřeďovat na ty pozitivní věci, na ty věci, které nám dělají radost, na to všechno, co je okolo nás ve světě harmonické, co funguje, tak najednou začne být harmonický i ten náš současný svět.

Mnoho věštců, mnoho různých mágů, čarodějnic, předpovídalo konec světa, předpovídalo nějaké časy apokalypsy, nějakého zvratu, který by měl změnit tuto civilizaci. Prosím vás, tak to bylo, je a bude. Ale představte si, že my všichni máme v sobě tu moc, že můžeme změnit sami sebe. 

A jestliže změníme své nitro, jestliže změníme svůj pohled na svět a budeme z toho vycházet, to znamená, budeme se dívat na svět okolo sebe jako na nádherné místo, které nám přináší potěšení, radost a my naopak si hledáme jenom to potěšení a tu radost, koukáme se na ten svět v tom pozitivním hledáčku, tak najednou začnou odcházet ty nepříjemnosti, ty hnusy, které vidíme.

Najednou se začne něco měnit. Bohužel dnes vidíme i mnoho lidí, kteří se nechovají k tomuto světu dobře, nechovají se dobře k jiným lidem, nechovají se dobře třeba i k nám, ale opět je nutno se podívat, že vlastně to je náš vnitřní pohled a každý z nás má své tzv. skryté zranění. Proto jsme sem přišli.

A jestliže mám své skryté zranění, které umocňuje moji stinnou stránku, například že se bojím samoty, že mám potřebu se chránit, aby mě mé okolí neopouštělo, aby mé okolí bylo při mně, mám potřebu si vytvářet třeba různé komunity, abych měl vnitřně pocit, že mám okolo sebe stále lidi. Tak to není tím, že lidé by byli nějací, že lidé by se nějak chovali, ale to je přesně mým vnitřním nastavením. 

To znamená, vy máte jedno z pěti skrytých zranění, které vám vlastně dokresluje, zaostřuje váš pohled na svět. Máte třeba pocit, že musíte své okolí kontrolovat. Jestliže kontrolujete své okolí, patrně se vám stane, že někdy dojdete do určitého bodu, kdy ho jaksi nemůžete mít pod kontrolou a jste z toho nesví. 

Někteří z toho můžou být i nešťastní, někoho to může dovést až k šílenství. Je to velmi jednoduché, protože toto jsou všechno naše podvědomé vzorce. A tyto podvědomé vzorce my potřebujeme postupně dolaďovat, přelaďovat, pracovat s nimi a přepisovat.

Takže soustřeďme se v první řadě na to, jak vnímáme ten náš svět. Soustřeďme se na to, že to, co se dnes děje, není trest, není to pro nás nějaká potupa nebo něco, co nás má nějakým způsobem poškodit, ale co když to je něco, co nám má otevřít oči a hlavně cestu směrem k sobě samotným? 

Jestliže totiž přestaneme mít v sobě nenávist, respektive jestliže budeme mít svoji nenávist zpracovanou a uvědomíme si, že je to vlastně naše součást, ale my ji nepotřebujeme za každou cenu využívat, tak se najednou stane doslova zázrak. Najednou nebudeme lidi okolo nás vidět v tom zlém pojetí, v tom zlém světle a i třeba ti, kteří dneska nám nějakým způsobem neimponují, doslova nás třeba iritují, třeba politici, tak najednou zjistíme, že si uvědomíme, aha, oni mají také své skryté zranění, které potřebují, aby si nějakým způsobem opravili, aby ho pochopili, ale nejprve si musí natlouct hubu. 

To znamená, oni nejprve musí dojít do bodu, kdy už to dál nepůjde, kdy například si neuvědomují svoji aroganci a půjdou tak dlouho, až prostě spadnou. Až prostě najednou ta větev, po které jdou, a ona je užší a užší a užší, tak už se bude ohýbat, ohýbat a najednou se zlomí. A tak je to se vším. 

To je takové to pořekadlo, že žádný strom neroste do nebe. Proto bych vám rád v tomto videu poradil, abyste s nikým nebojovali. Abyste se nikoho nesnažili přetvořit. Vždycky si uvědomte, že každý má právo na svůj vývoj. Každý má právo si uvědomit své chyby, ale zároveň, pokud si je ještě neuvědomuje, tak on prostě nemůže pochopit, že dělá něco blbě.

Takže jedete-li v autě a někdo vás třeba ohrozí, nerozčilujte se, nedovolte vašemu egu, aby vám nařídilo, že musíte toho člověka zastavit, vyběhnout z auta, kopnout mu do auta nebo ho vytáhnout z auta a proplesknout ho. Prosím Vás, zkuste se na to podívat jinak. 

Zkuste se na to podívat tak, že budete v lidech hledat to nejlepší. A vždy, když uvidíte, že udělají něco, co se vám třeba jenom nelíbí, tak si řekněte, aha, to je jeho skryté zranění, které skrz něj promlouvá. Stejně jako já mám své skryté zranění. 

Skrytá zranění

Unikátní online kurz Skrytá zranění

Seznámíme Vás s pravidly a zákonitostmi, které ovládají lidské chování. Jejich pochopení pozitivně ovlivní Vaše vztahy s druhými lidmi. Zjistíte, co a proč ve Vás vzbuzuje emoce a reakce.
 

Každý máme své skryté emoční zranění, které v nás aktivuje určité vzorce. Jak to celé funguje?

🌟Nečekejte a vstupte do kurzu již nyní.
Stačí kliknout na tlačítko níže. Udělejte něco pro svůj osobní rozvoj a fungující mezilidské vztahy!

📚 Získáte bohatý obsah
🎓 Odborné vedení lektora
🔥 Velké množství informací

A já tady mluvím o skrytých zraněních, protože je to mé oblíbené téma. Je to tématika, které se velmi rád věnuji z jednoho důvodu, protože jsem přesvědčený, že když budeme znát těchto pět fenoménů, a pokud bychom se je učili už od dětských let, to znamená už od školy, tak by rozhodně byla mnohem menší kriminalita, bylo by mnohem méně rozchodů mezi lidmi, protože by chápali zranění toho druhého a buď by ani do takového vztahu třeba nešli, anebo by toho druhého pochopili, proč se tak chová a snažili by se k němu najít cestu a ne od něj utéct. 

Proto bych vám doporučil, abyste se trošičku začali v těchto skrytých zraněních orientovat. A jestliže chcete mít v nich trochu přehled a pochopit, že jim stejně neutečete a jednou, dříve či později, se jim budete věnovat, tak navštivte náš web www.kvantovacesta.cz, kde je naleznete v podobě online kurzu nebo e-booku a budete si je moci prostudovat, protože v okamžiku, když je budete znát, tak vlastně vy pochopíte, že se světem se nic neděje a už jsme u toho.

Co se děje se světem? Se světem se neděje nic. Svět nám jenom dává obrovskou šanci, abychom mohli zvedat své vibrace, abychom mohli duchovně růst, abychom se mohli vyvíjet směrem, který nám pomáhá dosáhnout obrovského poznání. A jestliže se nedostaneme z toho, že budeme neustále někoho nenávidět, někomu závidět, něčeho se bát, před něčím utíkat, no, tak my se nemůžeme povznést, protože toto jsou skutečně ty velmi nízké vibrace a můžete mi to věřit, ale nemusíte, ale těchto několik, řekněme, negativních emocí, ovládá dnes celé lidstvo. 

Představte si, že by lidé neměli strach. No, tak nebudou manipulovatelní. Je to jednoduché... Ale se strachem musí začít každý sám u sebe. Nejde to tak, že najednou se seberete a budete lidem vysvětlovat, že se nemusí ničeho bát. Každý si musí své strachy projít, musí s nimi pracovat a musí se hlavně naučit pochopit, že strachy patří k němu jako k lidské bytosti. 

Problém je, že mnoho lidí se od nich odtahuje a jakoby nepřipustí je do svého života. No a tím to vypadá potom jako začarovaný kruh, protože na jedné straně člověk říká "nechci tě", na druhé straně ten strach jde k němu. On řekne "nechci tě" a ten strach se přibližuje. Ale v okamžiku, když řeknu, no, tak pojď, jsi moje součást, tak já se naučím tě chápat. Tak najednou strach už nemá potřebu se nám zviditelňovat. Takhle to funguje. 

Ale podstatné je, abyste vy pochopili, že ten pohled na současný svět vychází z vašeho nitra. Že lidé nejsou špatní. Svět není špatný. To, co se děje okolo vás, to jsou jenom určité fáze vašeho vývoje a vy jim buď budete věnovat větší nebo menší pozornost. 

Když budete věnovat větší pozornost těm pozitivním věcem, budete růst, budete pozitivně nabírat na intenzitě. Když budete věnovat více pozornost těm negativním věcem, tak budete zvyšovat svou negativní energii a budete si snižovat vibrace. A také se někam posunete, protože v jednom momentě dorazíte někam, kde se vám nebude vůbec líbit, kde to bude brrrr, ale když se seberete a budete se muset zvednout. A to už záleží na vás. 

Takže přátelé, tam, kde se dneska nacházíte, jste se dostali stoprocentně sami díky svému mentálnímu nastavení. A to, co se dnes děje se světem, tak se děje proto, že lidstvo, nebo řekněme naše civilizace, již ztratila jakési mentální návyky. Zapomíná na zákony vesmíru, zapomíná na své duchovní učení, na svůj duchovní vzestup. Ale vy to můžete každý sám u sebe napravit.

Jestliže odpustíte těm, kdo vám něco udělali nebo dělají nějakým způsobem se podílejí třeba na vaší špatné náladě, nebo že vám něco vadí na tom světě, odpusťte jim to. Odpusťte těmto lidem, že dělají něco špatně, ale v první řadě se podívejte na sebe, proč vám to vadí a třeba zjistíte, že právě to, že někdo závidí někomu druhému a vás to nebetyčně štve, tak zjistíte, že možná nemáte jenom zpracovanou tu závist.

Možná, když vám někdo leze na nervy, třeba upovídaný člověk, který vám něco cpe do hlavy a vás to nebaví a prostě ten člověk pořád mluví a máte pocit, že je chytrý jak rádio a vás to štve, tak třeba jenom máte uvnitř sebe to malé dítě, které muselo poslouchat tu maminku, která mu neustále říkala, co je pro něj dobrý, nebo tatínka, to je jedno. A vy jenom třeba můžete odpustit těm rodičům a vlastně stáhnout se z toho útočného postoje a přejít k tomu láskyplnému. K tomu, že vlastně každého člověka můžete přijmout do svého života a že se na něj díváte jako na bytost, která je úžasná a jenom si řeší opět své zranění. 

Takže přátelé, já si myslím, že svět je v pořádku, že to, co vidíte okolo sebe, že ti lidé, kteří jsou okolo vás, jsou také v pořádku, jenom mají své učební lekce, tak jako vy. Takže učte se, připravujte se na svůj další postup a věřte tomu, že váš život bude lepší a lepší, ale je potřeba se na to soustředit a každodenně věnovat i pozitivní myšlenky svému životu a nehrabat se v něčem, co se vám nelíbí. Věnujte se jenom tomu, co vám přináší ty pozitivní pocity a emoce. 

Jiří Lexa

Autor je lektor kvantování a kvantový terapeut. Jeho kurzy prošlo již několik tisíc absolventů. Podobně jako ve světě např. Esther Hicks umí načítat informace z kvantového pole a předává tuto dovednost ostatním. Zde o něm najdete více informací.

ANCHOR_TOP_TITLE

Tento web využívá cookies

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Kliknutím na tlačítko „Souhlasím“ vyjadřujete souhlas k použití všech cookies. Zobrazit podrobnosti Zobrazit podrobnosti

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat z nastavení cookies níže. Zobrazit podrobnosti