Jaká je úloha ženy?

Jaká je úloha ženy? Jak podpořit ženu v jejím počínání? Co má vlastně žena v rodině na starost? Proč se dneska rozpadá spousta vztahů? Na tyto a další otázky dostanete odpověď v přiloženém videu. Pokud si zveřejněné informace chcete raději přečíst, nabízíme textovou verzi tohoto videa:

Krásný den, drazí přátelé. Srdečně vás vítám u tohoto videa a rozhodl jsem se, že ho věnuji ženám. Ne, že by byl Mezinárodní den žen, ale poměrně často ke mně chodíte na terapie, poměrně často mi píšete a nevíte si rady, převážně ženy. Ačkoliv těch otázek je obrovské množství, já jsem se zaměřil především na takovou tu hlavní úlohu ženy v rodině, ve vztahu a v tom našem soužití. Uvědomil jsem si, že vlastně žena, ať se nám to líbí nebo ne, byla a je odjakživa takovou tmelitelkou, takovou ochránkyní, takovou patronkou rodiny, rodu, vztahu, zkrátka žena má za úkol, aby držela pohromadě určité svazky lidí, aby vytvářela domov.

Bohužel my muži to nemáme dáno do vínku, že bychom dokázali vytvořit domov. Já neříkám, že nejsou výjimky, ale žena, ta to má prostě uložené někde hodně hluboko ve svých programech v podvědomí a dokáže vytvořit domov, a to je velmi důležité. Bohužel dnes je taková doba, že na ženy jsou kladeny velké nároky. Na ženy jsou kladeny nároky jako na muže a bohužel některé ženy, řekl bych, že poměrně velká většina, na to skočily a vlastně chtějí se mužům vyrovnat. Ale to je nemožné. Stejně jako muž se nemůže vyrovnat ženě, tak žena se nemůže vyrovnat muži. A přesto oba dva mají nezastupitelnou roli v tom lidském společenství.

V tom pradávném slovanském uskupení měla žena skutečně v první řadě svoji úlohu jako patronka a ochránkyně rodu. Ona sice možná nevynikala fyzickou silou, zase čest výjimkám, ale na druhou stranu žena má obrovskou sílu ve své energii. Žena dokáže mnohem více než dokáže muž po té energetické stránce. Je však třeba, aby muž si toho byl vědom. Mnoho mužů totiž bere ženy jako slabší, jako ne tak důležité, protože ta civilizace to nějakým způsobem dává tak jako najevo, že muž je tady ten pán tvorstva.

Kam to dotáhnul muž jako pán tvorstva? Jsou tady války, je tady svět před apokalypsou a myslíte, že to je v pořádku? Možná, kdyby vládly ženy, tak ten svět je úplně jiný, tak ten svět je jemnější, ten svět má mnohem pevnější řád, ale například v něm vládne víc lásky třeba. Já jsem o tom stoprocentně přesvědčený a věřím tomu, že pokud žena si najde to své místo a najde takového muže, který ji podporuje, který dává to, co potřebuje k tomu životu, tak může dokázat obrovské věci.

Může dokázat neskutečné věci, o kterých se nám možná ani nesnilo. Ale je třeba, aby to souznění dvou duší, to znamená muže a ženy, bylo skutečně rovnovážné, aby muž si nemyslel, že žena je něco méně než on a naopak, aby třeba žena si nemyslela, že muž jenom nějakej pucflek, který ho prostě musí mít, protože sama to dítě si prostě nezplodí. Ale pokud jsou ty síly vyrovnány, pokud ti dva mají vztah nejenom v tom smyslu, že se mají rádi, že spolu chtějí být, ale i v tom, že jeden respektuje druhého výsady a zároveň druhého schopnosti a zároveň druhého možnosti, tak z toho může vzniknout obrovská věc. Ale to jsme, bohužel, nebyli naučení.

Dneska nás ten svět učí tak jako spíše rozdělovat tu rodinu. To neznamená, že když se lidé rozcházejí, že by najednou se to mělo zastavit, že ti lidé dělají chybu, ne, protože co když se ti lidé, kteří se rozcházejí, nesetkali zrovna, řekněme, ze srdce nebo nesetkali se zrovna tak, že se měli sejít v tom smyslu, že prostě si nesedli. Tak se prostě musí rozejít, ale jestli vám mohu doporučit, tak pokud si hledáte partnera nebo partnerku, tak ho hledejte srdcem, hledejte si ten protějšek tak, že si dejte třeba záměr, že máte ideálního partnera nebo ideální partnerku, protože v momentě, když si vyšlete záměr na ideálního partnera, partnerku, tak vám přijde ideální partner, partnerka, to znamená, že vy nemusíte přemýšlet nad tím, jestli bude takový nebo taková, jestli bude takto myslet nebo myslet jinak, jestli bude umět vařit toto nebo... Ne. Ta partnerka bude ideální, ten partner bude ideální.

Vyzkoušejte to, nesnažte se být papežštější než papež, ale snažte se to nechat na tom vesmíru.

Hovořili jsme tady už o kvantovém poli, hovořili jsme o kvantování, hovořili jsme o používání myšlenek, o používání záměru. Tak to začněte používat. A najednou uvidíte, že budujete něco nového. Pokud chceme, aby naše lidská společnost pokračovala a vyvíjela se nějakým, řekněme, nějakým směrem, který nám bude vyhovovat, to znamená, že budeme fungovat, tak je potřeba, abychom začali každý u sebe, abychom začali u jednotlivců, potom samozřejmě u těch párů a u těch rodin. Když toto zvládneme, tak nám nebude nic scházet. Ale je potřeba, abychom proto respektovali tu naši partnerku.

Já teď mluvím o ženách, určitě natočím video i třeba o mužích, ale teď bych apeloval na všechny muže, abyste respektovali svoji ženu, abyste respektovali intuici svojí ženy, protože vy nikdy nebudete mít takovou intuici, jako má vaše žena. Ale protože si řeknete, ona je hloupá, ona ví prd, tak si to uděláte po svém. No a tím to třeba zkazíte. Ale v momentě, když si řeknete, budu se radit se svojí ženou, budu svoji ženě neustále poblíž a v momentě, když budu potřebovat radu, tak ona mi tu radu dá a teď si představte, když se naučíte takto souznít vzájemně, tak muž může být zdatný technicky, muž může být zdatný fyzicky, ale žena bude vždycky zdatnější intuitivně.

To znamená, nechte to na ženách, nechte ženu, ať chrání ten rod po energetické rovině, nechte ženu, ať ten rod klidně řídí, nenechte si namluvit, že když vám žena říká, že byste měli toto dělat, že jste pod pantoflem, to není pravda! Tak to bylo, že žena toho muže nějakým způsobem koordinovala odjakživa, ale pokud to muž přijme, pokud to muž nebere jako svoji slabost, ale bere to jako vlastně, že ta žena má daleko lepší intuici, tak ten pár může dokázat mnohem víc, než dokáže v momentě, když se tam handrkují o svoje postavení v tom vztahu.

Takhle to funguje, a to je ta síla ženy. Proto jsem se dnes rozhodl udělat toto video, protože jsem usoudil, že byste to měli vědět, že byste měli tuto informaci dostat a v každém případě o tom minimálně zapřemýšlet. Ale zase vy ženy berte to tak, že je třeba respektovat nás muže v tom, co je nám dáno. To znamená, abyste se nechtěli nám mužům vyrovnat, protože to je nesmysl. Stejně tak jako my vás nemůžeme nikdy trumfnout v intuici, tak vy nás nemůžete trumfnout v jiných věcech. Ale když to pochopíme a obě dvě strany půjdeme ruku v ruce, tak dokážeme obrovské věci.

V opačném případě je to ta destrukce, která se dneska děje. Pojďte to zkusit změnit, pojďte na tomu pracovat.

Možná jsem vás nepotěšil, možná jsem někoho trochu naštval, možná jsem u někoho za blbce nebo u někoho za toho, kdo je pod pantoflem. Můžu vám říct, že se tak necítím. Moje žena je naprosto skvělá, jsme spolu 24 hodin denně. Když vám řeknu, že spíme pod jednou dekou a máme stočtyřicítku postel, protože chceme být neustále u sebe a vyhovuje nám to, tak mi možná nikdo nebudete věřit, ale já jsem stoprocentně přesvědčen, že moje žena má intuici úplně fantastickou a taky se snažím její intuici dávat zelenou.

Někdy, a to zase musím říct k svému trošku negativnímu obrazu, někdy se prostě naštvu, když mi žena něco říká, udělej tohle nebo bylo by dobrý, udělat tohle. Ona není direktivní, že by mi řekla, tak teďka udělej tohle. Ne, ale ona mi řekne, tohle by bylo dobrý udělat a moje ego řekne ne, milá zlatá, já si to udělám tak, jak já chci. A víte, co se stane? Že většinou pak přijdu a řeknu, člověče, tys mi radila dobře, ale to moje chlapský ego to nedalo. I to se stane.

To znamená, zkuste naslouchat té intuici vaší ženy. Můžu říct, že mockrát jsem se přesvědčil že, konkrétně intuice mojí ženy funguje. A když mi moje žena řekne, pozor na tohohle člověka. Já řeknu, ne, to je v pohodě, nemusíš se bát. Dobře, ona mi víc neřekne a ona mi vždycky řekne, čas to ukáže a můžu vám říct, že kdykoliv mě na kohokoliv upozornila, tak ten čas to skutečně ukázal. Takže naslouchejte svým ženám, umožněte svým ženám, aby využily svoji intuici a budete šťastní.

Já vám můžu říct, že já žiju ve šťastným svazku, mám krásný domov. Moje žena mi vytváří úžasný domov a přeju to všem ostatním. A protože za mnou chodíte a ptáte se mě, jak změnit něco, jak ten vztah podpořit, jak ten vztah prohloubit, tak jsem se rozhodl, že právě udělám toto video, protože vás tím můžu namotivovat a můžu vám tím nalít, jak se říká, trošku krev do žil. Samozřejmě, pokud řešíte různé jiné vztahové záležitosti, pokud řešíte vztahové záležitosti na jiných úrovních, ať už na sourozeneckých nebo partnerských, ale trošku z jiného úhlu pohledu, ať už řešíte rodičovské problémy a podobně, tak potom se můžete podívat na můj videokurz Vztahový kolotoč. Tam máte spoustu odpovědí v rámci videí na spoustu vašich otázek.

Takže toto jsem vám chtěl dnes říct a věřím, že v tomto videu naleznete odpověď nebo alespoň nějaké střípky do své mozaiky ve vašem posunu. Já vám moc děkuji, že jste dali laik tomuto videu. Děkuji vám za to, že jste se přihlásili k odběru mých videí a těším se, že se zase brzy uvidíme.

Jiří Lexa

Autor je lektor kvantování a kvantový terapeut. Jeho kurzy prošlo již několik tisíc absolventů. Podobně jako ve světě např. Esther Hicks umí načítat informace z kvantového pole a předává tuto dovednost ostatním. Zde o něm najdete více informací.

Základní principy spokojeného života

Chcete změnit svůj život k lepšímu?

Pokud nežijete život plný radosti a pozitivní energie, je nutné něco změnit. Každá hra má svá pravidla, a to platí i pro spokojený život. Jeho pravidla jsou přitom jednoduchá a pochopí je každý. Hrajte podle jeho pravidel a stanete se šťastnými vítězi. Rádi Vám pomůžeme na Vaší cestě k novému životu, který si zasloužíte.

ANCHOR_TOP_TITLE

Tento web využívá cookies

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Kliknutím na tlačítko „Souhlasím“ vyjadřujete souhlas k použití všech cookies. Zobrazit podrobnosti Zobrazit podrobnosti

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat z nastavení cookies níže. Zobrazit podrobnosti