Jak a proč vystoupit z nefungujícího vztahu?

Máte někdy pocit, že se váš vztah rozpadá a vy nevíte, jak to řešit? Váš vztah s vaším protějškem už nefunguje, ale vy jej nechcete rozbít jen kvůli dětem, abyste jim nerozbíjeli jejich domov a jejich rodinu? Namlouváte si, že je to karma, osud, že to zvládnete, ale ve skutečnosti to už vůbec nedáváte? Jak řešit takový vztah, anebo jemu podobné vztahy a jakým způsobem se zařídit, abyste byli jednoduše šťastní?

O tom si povíme dnes právě v tomto článku, který je textovým přepisem přiloženého videa. Můžete si tedy vybrat, zda raději číst, nebo poslouchat...

Dobrý den, milí přátelé, vítám vás u tohoto dnešního videa. Bohužel i takovéto situace je nutno řešit. Když jste se seznámili, tak vám bylo dobře, byli jste v sedmém nebi, mysleli jste si, že ten váš protějšek je jediný na světě, s kým chcete strávit svůj zbytek života... 

A najednou se to nějakým způsobem začalo kazit. Ani to nemuselo přijít nějak násilně, prostě najednou jste se odcizili, najednou jste si byli ohromně vzdálení a najednou si nemáte co říct, nefunguje vám to, začínají hádky, nesváry. No jo, ale už jsou tam děti... 

Víte, o čem mluvím, že? Toto řeší mnoho lidí. Mnoho lidí si namlouvá: "Ten můj protějšek je perfektní otec. Chová se skvěle k dětem." Nebo naopak: "Ta moje žena se chová skvěle k mým dětem, je to skvělá máma, ale ke mně už se nechová tak, jak se chovala. Někdy mi nadává, někdy je na mě velmi vulgární. My se ale nehádáme před dětmi..." 

Říká vám to něco? "My před dětmi děláme, jako že se nic neděje. Oni to nepoznají." Přátelé, v rámci mých terapií ke mně chodí stovky lidí a můžu vám říct, že toto je poměrně častá výmluva, co mi říkají: "Ty děti, ony si toho nevšimly, ony to nevědí." Prosím vás, zapomeňte na to, děti jsou telepati. Ale pojďme od začátku, i k těm dětem se dostaneme. 

Jestliže jste se odcizili se svým partnerem, jestliže váš partner už není to, co to bývalo, tak v první řadě, prosím vás, začněte si o tom povídat. Skutečně, sedněte si, ale, jestli mohu doporučit, neotvírejte láhev vína, nechoďte na pivo, ale sedněte si doma, můžete si uvařit nějaký dobrý čaj nebo kafe, ale nepijte u toho alkohol. Protože alkohol, ten vás tak jako otupí, ten vás přibrzdí, ten vám i rozváže jazyk. Ale vy potřebujete, aby to šlo přirozeně z vašeho nitra a alkohol tam není na místě v tuto chvíli. Proto na to upozorňuji, protože mnoho lidí to takto řeší a druhý den jsou přesně tam, kde byli. 

Popovídejte si se svým protějškem. Řekněte si, co vás trápí. Řekněte mu, co vám vadí. Jestli je možné s tím něco udělat. Řekněte mu, proč se chová určitým způsobem? Nebojte se toho. Sedněte si a řekněte si, že si budete povídat na rovinu, ať to ten druhý nebere vůbec zle, vůbec osobně, ale ať to bere jako návrh na nějaké konstruktivní řešení. To je první věc. 

Druhá věc je, že si o tom povídejte dlouhosáhle a ta debata nemusí být jenom o jednom dnu, o jedné hodině, ale můžete si třeba udělat jakýsi návyk, že si večer uvaříte bylinkový čaj, sednete si k němu jenom vy dva, až dáte děti spát, a budete si u toho čaje povídat, co byste chtěli ve vašem vztahu změnit. Co byste chtěli vylepšit. Co byste chtěli nějakým způsobem udělat tak, aby to vyhovovalo oběma stranám. 

Ale přátelé, povídejte si o tom. Bohužel už za mnou pak chodí lidé, ale muži i ženy, že jejich protějšek si o tom povídat nechce, že jejich protějšek říká, že je spokojený že mu to tak vyhovuje, ale jim to nevyhovuje. A tady začíná ten největší kámen úrazu. Jak je to možné? No jednoduše, protože jestliže celý svět je postaven na vibracích, prosím vás to není nějaký můj výmysl, to řekl Již Albert Einstein, proto to tady nebudu rozebírat a jestli chcete si o tom něco přečíst nebo se o tom něco dozvědět, tak se můžete podívat do některých mých starších videí, kde mám tuto tématiku rozpracovanou, ale my se vraťme k té naší tématice. 

Tyto vibrace, jak už řekl Einstein, ty si přitahují podobné vibrace. A teď najednou se stala jedna věc. Vy tím, že třeba čtete, tím, že se zajímáte o osobní rozvoj, tím, že chcete jít dopředu v tom mentálním slova smyslu, to znamená, že se začínáte nějakým způsobem rozvíjet, pracovat na sobě a váš partner se prostě jenom zastavil tam, kde byl doposud. Tak najednou se vaše vibrace rozcházejí. 

A tady to budete cítit. Tady cítíte, že to je najednou něco jiného, než to bylo třeba před těmi pěti, deseti lety, než jste se potkali, nebo když jste se potkali. No a teď do toho samozřejmě přijdou děti. Vaše děti vás bezesporu milují. Milují maminku, milují tatínka. Ale dojde k tomu, že vaše děti si to moc dobře začnou uvědomovat, že vy máte mezi sebou nějaké rozpory.

A teď můžete argumentovat, "ale my se před nimi nehádáme, my před nimi děláme jakoby nic." Přátelé, děti, na rozdíl od nás dospělých jsou výborní telepaté. To znamená, že ony udělají jednu věc. Ony si vás načtou podvědomě a aniž by si to přály, ony to prostě dělají a věřte tomu, že do věku sedmi, osmi, deseti let s tím nemají vůbec problém.

To, že něco nehraje mezi jejich rodiči, to ony si přečtou velmi záhy a velmi důkladně, takže ony moc dobře vědí, že mezi sebou máte problém. Ony jdou spát a už jsou neklidní. Podívejte se na to, jak třeba vaše děti stonají. Většinou stonají děti právě proto, že například mají rodiče problémy, tak děti mají často své chřipky, své různé záněty horních cest dýchacích, ale i jiné problémy, různé jiné záněty, záněty močových cest třeba.

A teď si představte, že vy je v tom nutíte žít, protože vy si řeknete: "No, já to manželství nebudu rozbíjet, protože mně tam sice není dobře, já tam jsem sice nešťastný nebo nešťastná, ale kvůli dětem..." Bohužel vaše děti to všechno vnímají a vy, pokud to budete dělat kvůli dětem, tak víte, čeho dosáhnete? Že vaše děti budou mít v budoucnu ty samé vzorce, jako máte vy. 

To znamená, počítejte s tím, že děti jsou na maminku energeticky nebo vibračně napojeny z 90 %. Na tatínka asi z 10 %. A teď si představte, že ony to všechno monitorují. Samozřejmě podprahově. A najednou maminka žije ve vztahu, kde je nešťastná, kde se trápí, kde po večerech třeba pláče, anebo i ne po večerech, ale zkrátka pláče, trápí se, je z toho rozrušena a ty děti to vnímají. A co se stane?

Pokud máte dceru, tak pravděpodobně si vytvoří podobný vztah, jako jste si vytvořila vy. A pokud je to syn, tak si pravděpodobně najde takovou manželku, která se bude stejně trápit jako vy. To jsou ty vibrace. Oni si to předpřipravují, a to svoje vibrační pole jakoby kultivují. Takže vy teď máte jedinou možnost. Ukázat svým dětem, že mají skutečně šťastného rodiče. 

Já vím, je to velmi drsný. Zažil jsem mnoho klientů, kteří přišli a kteří nevěděli, jak z toho ven. Ten člověk do toho musí dozrát. Ten člověk se proto musí rozhodnout sám, protože si jednoho dne řekne: "Jak chci žít?" 

Chci žít šťastně, chci žít radostně, chci si svůj život opravdu prožít v plné parádě, anebo tady budu žít jako oběť, jako nějaká troska, která chřadne a která si vytváří základy na nějakou vážnou chorobu, protože ta energie tomu postupně dospěje? 

To určitě nechcete, že? Takže v první řadě je ta diplomacie. Hovořte se svým protějškem, že se vám něco nelíbí, povídejte si o vašich pocitech, o jeho pocitech, naslouchejte mu. Naslouchejte, co chce i váš protějšek. Třeba zjistíte, že Jenom děláte něco špatně, nebo že děláte něco, co jste třeba ani nevěděli, že mu nevyhovuje. Ale když si o tom budete povídat, najednou zjistíte, že rostete společně. 

Když diplomacie selže, tak co potom? Tak je potřeba přejít k tomu, aby vám bylo dobře. To je jedno, jestli jste muž, nebo jestli jste žena, ale rozhodněte se tak, abyste vy sami byli šťastní a zároveň, pokud tam máte děti, tak aby ty děti viděly, že jejich tatínek nebo maminka dokážou vzít ten svůj život do vlastních rukou.

A co to znamená, vzít život do vlastních rukou? No, zařídit si ho tak, že budete šťastní. Já vím, je to možná drsný, možná si říkáte, on nám radí, ať opustím rodinu. Ne, prosím vás, tak to není. Vy nemusíte nikoho opouštět, ale vy si v první řadě řekněte, jestli jste šťastní. 

Podívejte se na lidi, kteří mají třeba různé onkologické problémy. Vždycky v tom je, že ti lidé mají ve svém životě něco, co není radostné, že oni prožívají něco, drží to v sobě. Mnohdy mi řeknou lidi, ale já nevím, já se cítím šťastný, já mám všechno, já mám skvělého partnera, mám skvělou rodinu, mám peníze, je mi dobře a přesto mám tento zdravotní problém. A pak třeba zjistíme, ale to už je zase na jiné video, že ten člověk má v sobě jenom jakousi latentní nenávist třeba vůči jednomu z rodičů. 

To znamená, tam pak doporučuju si projít problematiku tzv. skrytých zranění, což Je i zajímavé pro vztah a priori, protože pokud vy budete znát, jaké skryté zranění má váš partner, jaké skryté zranění máte vy, tak budete vědět, co na vás působí negativně, co na vás působí pozitivně, ale zároveň, pokud si nastudujete tu problematiku těch skrytých zranění, tak váš partner najednou vám bude třeba zobat z ruky, protože vy budete přesně vědět, jak se s ním bavit. Vy budete přesně vědět, jak k němu přistupovat. 

Takže teď vlastně jsem vám mimochodem prozradil, jak můžete váš vztah vyřešit ještě dříve, než třeba do něj vstoupíte, protože vy v okamžiku, když budete váš vztah začínat budovat, budete úplně na začátku, tak máte vždycky, to má každý člověk, růžové brýle. Je zamilovaný. Ale všímejte si již od prvopočátku, jakého zranění je váš protějšek. 

Prosím vás, těch zranění je jenom pět, takže se nemusíte bát, že budete studovat na to roky, to jenom otázka této problematiky, abyste věděli, které z těch pěti zranění má váš protějšek, váš potenciální protějšek a najednou vy si řeknete, aha, tak on má takové zranění, to znamená, na něj nemůžu tlačit v tomto, k němu musím přistupovat takto, k němu se musím chovat tak, že budu v tomto umírněnější a naopak v tomto třeba musím víc přitlačit, protože jemu to nedojde atd. 

Ale vy, když toto podchytnete, tak najednou zjistíte, že procházíte vaším manželstvím, vaším vztahem, úplně fantasticky. Že vaše děti jenom rostou, vzkvétají. Proč? Protože najednou vidí, že mají harmonický vztah jejich rodičů před očima a že se z toho vlastně, nevědomky samozřejmě, ale že se z toho učí, že z toho čerpají, že mají vzory v obou dvou rodičích, prosím vás. 

Takto lze k tomu též přistoupit. Ale samozřejmě, pokud nejste spokojeni v tom manželství, pokud si myslíte, že to už prostě jinak nejde, ale máte pořád toho strašáka: "No a co moje děti? Co když ty děti tím budou strádat?" Já vás můžu jenom ubezpečit, že děti, pokud jsou v rodině, kde vztah jejich rodičů nefunguje, byť to rodiče tají, tak strádají mnohem více, než když žijí například s jedním z partnerů, který má harmonický vztah s někým novým, ale ony se pořád mají možnost k tomu druhému rodiči vracet, jsou s ním, jsou třeba ve střídavé péči, ale ony si vytváří nové vzorce.

Skrytá zranění

Unikátní online kurz Skrytá zranění

Seznámíme Vás s pravidly a zákonitostmi, které ovládají lidské chování. Jejich pochopení pozitivně ovlivní Vaše vztahy s druhými lidmi. Zjistíte, co a proč ve Vás vzbuzuje emoce a reakce.
 

Každý máme své skryté emoční zranění, které v nás aktivuje určité vzorce. Jak to celé funguje?

🌟Nečekejte a vstupte do kurzu již nyní.
Stačí kliknout na tlačítko níže. Udělejte něco pro svůj osobní rozvoj a fungující mezilidské vztahy!

📚 Získáte bohatý obsah
🎓 Odborné vedení lektora
🔥 Velké množství informací

Příklad: vy se budete doma hádat s vaším partnerem jako koně, budete na sebe zlí, budete si dělat naschvály, protože už se prostě nenávidíte. Někdy to tak je. A teď si představte, že vaše děti v tom žijí. Je to šťastná rodina? Je to šťastné dětství pro ně? Není. A najednou vy řeknete, hele, víš co, my už si prostě nemáme co říct, půjdeme si každý svojí cestou, děti budou třeba s tebou, ale budou chodit ke mně a budeme se snažit jim vytvořit harmonický domov na obou dvou stranách. 

To, že budou jednou za 14 dní u tebe, jednou za 14 dní u mě, to prostě si budou muset ony zvyknout jako nějakou novou situaci ve svém životě, ale jeden bude mít jednoho partnera, druhá bude mít druhého partnera a teď si představte, že najednou to budou dva harmonické svazky, samozřejmě, když se to povede, a děti budou chodit do dvou harmonických svazků. Není to lepší řešení? 

Najednou zjistíte, že ty děti jsou daleko šťastnější, než když rodiče byly pohromadě. Je to síla, co? Ale můžu vám říct, že z mé terapeutické praxe jsem zjistil, že každý vztah je originál. To je za prvé. Že každý člověk je originál, to vám nemusím opakovat, ale že je podstatné, aby každý z nás v první řadě si vytvářel tu svoji auru, aby vyzařovala, že jsme šťastní. Ale upřímně! 

Prosím vás, když mi přijde člověk do ordinace nebo když s ní mám terapii a vnímám jeho auru, že je skleslá, že prostě z ní vidím, že ten člověk je nešťastný a on mi řekne, já mám perfektní vztah, tak já si vždycky říkám, v duchu, vy si myslíte, že ty vaše děti to nevnímají? Vnímají. 

Ale v momentě, když vidím, že člověk ke mně pak za půl roku třeba přijde a řekne, potřebuju se s vámi poradit, změnil jsem tohle, tohle, tohle, ještě potřebuju doladit toto a já vidím, jak jeho aura září, no, prosím vás, to úplně jiný pohled a je to obrovská radost, protože vidím, že ten člověk má tendenci růst, že ten člověk má tendenci si ten svůj život zlepšovat. 

Takže přátelé, já myslím, že jsem vám toho dnes řekl hodně. Jenom podotýkám, je to na vás. A pokud byste měli k této tématice nějaké dotazy, klidně mi je hoďte tady do komentářů, klidně mi je pošlete i na e-mail info@kvantovacesta.cz. A třeba bych nějaké video ještě k tomu udělal, protože toto je velmi široké téma a já samozřejmě jsem si vědom, že jsem nemohl tady prostě dát úplně všechny příklady, že jsem tady nemohl zmínit úplně všechno, třeba zrovna tu vaši situaci, protože prostě to je velmi široké. 

Nicméně pokud budete chtít se podělit s ostatními, budete chtít, abych to třeba rozebral, takovou situaci, tak klidně mi napište e-mail, klidně mi napište něco do komentářů, ale podotýkám, že spíš reaguju na e-maily, co se týče videí teda. Do komentářů vám něco napíšu, ale zároveň na to za chvíli zapomenu, nicméně když mi to dáte do e-mailu, tak to bude lepší. 

A přátelé, tady ta tapeta, kterou jsem si za sebe dal, tak jsem si jí nedal jenom tak, že bych tam měl něco zeleného a nějakou vodu. Ale pochopte. My můžeme žít mezi rozkvetlými květy, vidíte to za mnou, ty krásný žlutý kytičky? Teď se podívejte, že to všechno musíme opečovávat, musíme k tomu trošičku dávat i stín, aby je nespálilo slunce, to je po mé pravé ruce ten akát, nebo co to tam je, ta větev, ta stíní, ale na druhou stranu z druhé strany jsou ty květy otevřeny, to znamená ony můžou svobodně růst. 

Z té druhé strany je taková vyšší tráva, ta je zase chrání proti větru. To znamená, my potřebujeme neustále ten svůj vztah jakoby brousit, potřebujeme ho dobrušovat, dopilovávat a ochraňovat ho proti tomu, aby nebyl náchylný, že jenom zavane vánek a ten vztah se rozpadne. Ale my mnohdy vidíme, že před námi je voda, jenom voda, vodní hladina a my se v ní topíme. Vidíte to za mnou? Pak se topíme, motáme se tam do blatouchů a nevíme, jak z toho ven. Máme spoustu možností. Vzadu jsou vrby. Vy se můžete chytit těch vrb a můžete po nich vylézt na břeh. Vidíte tam krásně ty větve spuštěny. 

Anebo můžete tomu předejít, abyste do té vody nespadli, tak za mnou je krásný most a vy ho suchou nohou přejdete a jste na druhém břehu a váš příběh může pokračovat. 

Takže přátelé, já si myslím, že toho bylo řečeno hodně. Pokud se vám video líbilo, tak dejte mi lajk, budu moc rád. Prosím vás, pokud si přihlásíte odběr našich videí, tak si myslím, že potěšíte celý tým Kvantové cesty a jestliže máte nějaký námět, nějaký dotaz, něco, čemu se v této problematice chcete trošičku pověnovat a myslíte si, že by to bylo zajímavé dát do videa, pošlete mi to na e-mail info@kvantovacesta.cz. Já si myslím, že v tuto chvíli bylo všechno řečeno, takže se mějte hezky a brzy zase na viděnou a na slyšenou.

Jiří Lexa

Autor je lektor kvantování a kvantový terapeut. Jeho kurzy prošlo již několik tisíc absolventů. Podobně jako ve světě např. Esther Hicks umí načítat informace z kvantového pole a předává tuto dovednost ostatním. Zde o něm najdete více informací.

Skrytá zranění

Unikátní online kurz Skrytá zranění

Seznámíme Vás s pravidly a zákonitostmi, které ovládají lidské chování. Jejich pochopení pozitivně ovlivní Vaše vztahy s druhými lidmi. Zjistíte, co a proč ve Vás vzbuzuje emoce a reakce.
 

Každý máme své skryté emoční zranění, které v nás aktivuje určité vzorce. Jak to celé funguje?

🌟Nečekejte a vstupte do kurzu již nyní.
Stačí kliknout na tlačítko níže. Udělejte něco pro svůj osobní rozvoj a fungující mezilidské vztahy!

📚 Získáte bohatý obsah
🎓 Odborné vedení lektora
🔥 Velké množství informací

ANCHOR_TOP_TITLE

Tento web využívá cookies

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Kliknutím na tlačítko „Souhlasím“ vyjadřujete souhlas k použití všech cookies. Zobrazit podrobnosti Zobrazit podrobnosti

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat z nastavení cookies níže. Zobrazit podrobnosti