Jak poznat sociopata a jak na něj vyzrát?

Máte ve svém okolí sociopata nebo psychopata? Kdo to je? Jak se pozná a jak se vlastně projevuje takový sociopat nebo psychopat? Jak s ním jednat? Dá se vůbec s takovým člověkem vycházet? Tak o tomto tématu si budeme povídat v dnešním videu.  To najdete níže. Pokud raději čtete, tento článek je textovou verzí videa.

Krásný den, milí přátelé, vítám vás u dnešního videa a myslím si, že dnešní video pro vás bude zajímavé, protože se budeme bavit o sociopatech a psychopatech. Možná to zní tak jako trošičku lákavě, ale ono, když někdo má toho sociopata ve svém životě poměrně blízko vedle sebe, tak věřte tomu, že to žádný med není.

Ale co to vlastně je sociopat nebo co je to vlastně psychopat? Musíme si v první řadě říct, jaký je mezi těmito dvěma možná diagnózami rozdíl. A rozdíl je tam jednoznačný. Psychopat může být kdokoliv, kdo se narodí s nějakou poruchou osobnosti, kdo má nějakou poruchu, která se vlastně u něj projevuje různými kolapsy, v uvozovkách "kolapsy" psychiky, kdy ten člověk třeba najednou se rozčílí a něco rozbije, někoho zmlátí, anebo sám si začne ubližovat. To může být člověk považován za psychopata.

Sociopat, to je trošičku problémovější. To je vlastně člověk, který se projeví vždycky tak, že to jednak nejméně čekáte, ale kdežto psychopat se narodil už jako psychopat, tak sociopat se tak nenarodil. On byl vytvořen, doslova. Možná to je silné slovo, ale jeho prostředí, v kterém vyrůstal, ho formovalo. Formovalo ho v tom, že vlastně tento člověk nemá soucit. On ztrácí soucit s lidmi ve svém okolí. On vlastně se chová úplně perfektně, za každou cenu chce většinou dosáhnout svého cíle a v nejméně střeženém okamžiku vám vrazí kudlu do zad. 

Můžete se podívat na dnešní celkovou politickou scénu. Tam těch sociopatů vidíte hodně. To jsou takoví ti lidé, kteří s úsměvem vám říkají něco, o čem vám tvrdí, že je pravda, ale vzápětí to popřou, anebo říkají, že nic takového neříkali a vlastně je jim úplně jedno, jak se cítí ostatní lidé. Oni nemají totiž empatii. 

Proto je sociopat velmi nebezpečný. On vás uvidí trpět a je mu to jedno. Ale největší problém, když pominu ty politické záležitosti, o kterých se tady ani nechci nějakým způsobem rozpovídávat, tak nejhorší na tom je, když tento člověk je třeba v našem životě vedle nás, jako třeba partner, partnerka nebo třeba šéf v našem zaměstnání. To je velký problém, protože tito lidé skutečně jsou velmi silná zbraň, proti které není obrany. 

Já vám samozřejmě vysvětlím, jak můžete s takovým sociopatem vycházet a jak s ním můžete, v uvozovkách "bojovat". Tam ten boj předem prohraný, pokud také nejste sociopat... Ale je důležité si uvědomit, že přesto existují nástroje, jak se sociopata zbavit.

Důležité je si uvědomit, že každý člověk má nějaké své skryté zranění, které si nese od svého dětství a stejně tak vy, já, ale i ten člověk, co je označován právě za toho sociopata. A v tom případě je potřeba brát v úvahu jeho zranění, protože ono většinou ti lidé se chovají programově právě podle svého zranění. A když budete vědět, jak na něj, tak vám to ulehčí komunikaci s ním.

A jak se takový sociopat projevuje? Jak projevuje se velmi zákeřně. Vy se například budete bavit se svým šéfem, který vám bude říkat, jak jste skvělý člověk, jak vám všechno jde, jak jste jeden z jeho nejlepších pracovníků, jak děláte všechno úplně fantasticky a najednou vás třeba shodí z funkce, najednou vás třeba vyhodí z práce, anebo vás třeba jenom poníží před vašimi kolegy a ani u toho nemrkne okem. Je mu to úplně jedno, jak vy se cítíte. To je sociopat. 

On potřebuje, aby dosáhnul svého cíle. A pokud to je ve vztahu, tak jak poznat takového sociopata v tom partnerském životě? Zase je to velmi jednoduché. On se bude snažit vás manipulovat. Bude se snažit vás tlačit někam, ne, kam chcete vy, ne, co vyhovuje vám, ale kam chce on a co vyhovuje jemu.

To znamená, že vy můžete mít partnera nebo partnerku, který budou sociopaté a najednou oni třeba budou si chtít prosadit, že se bude jezdit na dovolenou tam, kam oni chtějí, že vy nebudete chodit tam, kam chcete vy, protože v nich to vyvolává pocit, že nad vámi ztrácí kontrolu. 

Takže vy si třeba řeknete, já dneska jdu s kamarády na pivo a manželka přijde a udělá vám takovou scénu, že radši na to pivo nepůjdete. Nebo si řeknete, pojedu navštívit svoji rodinu. Odjedete a manželka vám udělá takové divadlo do telefonu, že se radši seberete a přijedete zpátky, abyste od ní měli pokoj. 

Pozor, sociopat se může projevit všemi možnými prostředky, takže to není jenom, že by šel na vás násilím, že by šel na vás nátlakem, ale sociopat na vás půjde třeba cestou lítosti. Najednou vám začne dávat najevo, jaký je to chudák, jak je na tom strašně špatně, jak mu všichni ubližují, jak se celý svět proti němu spikl a že si myslel, že jediný spojenec jste vy. Ale tak to není, on pouze chce dosáhnout svého cíle a vy, když to uděláte, tak můžete očekávat, že se tyto jeho kroky budou stupňovat. Takže to je sociopat. 

Jak jednat se sociopatem? Prosím vás, jednat se sociopatem je velmi náročné, protože pokud s ním jste třeba v partnerském vztahu, tak vy s ním jednat musíte, ale problém je, že vy se tam necítíte dobře. Představte si, že vy třeba chodíte do práce, chodíte tam rádi, ale protože přijdete domů dobře naladění a on to cítí, tak on je nejistý, protože vy, když budete někde šťastní, tak on nad vámi tento sociopat ztrácí kontrolu. Takže vám to tak otráví, že se nebudete chtít vracet domů. 

Ale v momentě, když mu dáte najevo, že od něj chcete třeba odejít nebo od ní... Zase, může to být muž, může to být žena. Tak oni vás jednoduše začnou vydírat nejprve třeba tím, že vám ublíží nebo že o vás řeknou něco intimního, co ví jenom on jako váš partner nebo ona, jako vaše partnerka, že to řeknou třeba na veřejnosti a vy už třeba budete mít i z toho obavu, aby se něco nepustilo mezi lidi, co by vám nebylo příjemné, tak už jenom z toho důvodu se necháváte manipulovat. A to dělá mnoho lidí, věřte tomu. 

A jestli se dá vycházet se sociopatem? No, víte co, můžete to zkusit. Mnoho lidí to zakouší dnes a denně, ale po mých vlastních zkušenostech doporučuji každému, buďte jenom tam, kde vám je dobře, kde se k vám chovají vstřícně, kde vás respektují, kde respektují vaše práva nebo kde respektují vaše požadavky. 

V okamžiku, když to nerespektují, když ti lidé, kteří jsou třeba okolo vás, nechtějí respektovat třeba to, že vy jenom nebudete dělat to, jak oni pískají, ale budou vás do něčeho nutit, tak s nimi prostě nebuďte, protože proč je člověk v něčem, kde není šťastný? Jenom proto, že okolí má nějakou pseudomorálku, že bychom měli třeba být ve vztahu, kde sice nejsme šťastní, ale kde prostě musíme být, protože na to máme nějaký papír? 

Jsem toho názoru, že tak to není. Jsem názoru, buďme tam, kde je nám dobře, kde nás mají rádi. A člověk, který vás manipuluje, který vás nějakým způsobem uzurpuje, tedy pokud z toho máte ten pocit, tak si dejte otázku, má vás rád ten člověk? 

Já jsem zažil jednoho klienta, který byl velmi nešťastný se svojí partnerkou. Nevěděl, jak se jí má zbavit, protože ona mu udělala poměrně hnusné věci, to tady nebudu rozebírat. Ona je typický sociopat. On požádal o rozvod a jednou v noci se probudil a ona nad ním stála s nožem. 

Ačkoliv je to člověk, který je urostlý, silný, tak říkal, že od této chvíle se bál doma i spát, protože nevěděl, jestli ona to udělá nebo ne. Samozřejmě, že ona si to spočítala, sociopat je většinou inteligentní člověk, takže ona si spočítala, že mu nemůže nic udělat, ale byla to dobrá cesta, jak ho třeba dotlačit ještě k tomu, že by svoji žádost o rozvod stáhnou. Takovéto věci se dějí. 

To znamená, vy toho sociopata potřebujete dostat mimo vaši energii. To je to důležitý, jak vlastně s tím sociopatem jednat, jak s ním vycházet. Takže vlastně vy ho dostaňte mimo svoji energii, ale jakmile dostanete sociopata mimo svoji energii, víte, jak to dopadne? 

Buďto vás pustí a odejde sám, anebo s ním budete mít peklo stále větší, protože sociopat je většinou skryté zranění, které v sobě má uzavřen pocit křivdy. Tito lidé s pocitem křivdy mají pocit, že se musí zavděčit rodiči stejného pohlaví a oni budou dělat všechno pro to, aby byli dokonalí. 

Takže tento člověk, pokud ho někdo ignoruje, tak je to pro něj jak červený hadr, když ukážete rozzuřenému býkovi. Tento člověk absolutně ztrácí veškeré zábrany a udělá všechno pro to, aby vás dostal zpátky, protože on musí mít například dokonalou rodinu, musí mít dokonalé prostředí, ve kterém žije, musí mít dokonalé věci, které si kupuje, musí mít všechno dokonalé. 

A tento člověk pokud pocítí, že vy ho ignorujete, mimochodem tito lidé mají největší strach právě z ignorance svého okolí, že je budou lidé ignorovat, tak si ho prostě vynutí. To znamená, dávejte si na to pozor a pokud se rozhodnete tyto lidi ignorovat, tak už je to taková cesta, kde vlastně člověk nemusí být a kde může z těch vztahů vystoupit. A je to jedno, jestli jde o partnerský, kamarádský nebo o zaměstnanecký vztah. To už je potom na vás. 

Ovšem je velmi důležité si uvědomit, že jakmile jednou se rozhodnete k nějakému kroku, tak ho prostě musíte už dotáhnout do konce. Sociopaté totiž po vás půjdou, dokud oni vás nezničí. Nemyslím tím fyzicky, ale myslím tím i třeba různě morálně nebo psychicky. Oni budou dělat všechno pro to, abyste se složili, aby oni pak přišli a dali vám tu pomocnou ruku. 

Jak vidíte, tak na sociopata ve svém životě můžete narazit kdekoliv a věřím tomu, že už se vám to i povedlo. Ale z tohoto důvodu považuji toto téma za velmi důležité, a proto vám doporučuji, abyste si nastudovali skrytá zranění. Je jich jenom pět. A abyste pochopili, jak se k těmto lidem začít chovat. Protože v okamžiku, když nebudete znalí této problematiky, tak oni jednoduše si z vás budou dělat předmět své manipulace a vy to mnohdy ani nepocítíte, ale nebudete se tam cítit dobře v tomto vztahu. 

Takže, co je to vlastně sociopat, nebo jaký je rozdíl mezi sociopatem a psychopatem? Psychopat se prostě narodí s nějakou psychickou závadou a ta jeho závada se potom v průběhu života projevuje. Mnohdy se stupňuje, mnohdy se nějakým způsobem vytratí, anebo je nějak eliminována, ale tento člověk to má od narození.

Skrytá zranění

Unikátní online kurz Skrytá zranění

Seznámíme Vás s pravidly a zákonitostmi, které ovládají lidské chování. Jejich pochopení pozitivně ovlivní Vaše vztahy s druhými lidmi. Zjistíte, co a proč ve Vás vzbuzuje emoce a reakce.
 

Každý máme své skryté emoční zranění, které v nás aktivuje určité vzorce. Jak to celé funguje?

🌟Nečekejte a vstupte do kurzu již nyní.
Stačí kliknout na tlačítko níže. Udělejte něco pro svůj osobní rozvoj a fungující mezilidské vztahy!

📚 Získáte bohatý obsah
🎓 Odborné vedení lektora
🔥 Velké množství informací

Kdežto sociopat, to je člověk, který tak byl vychován. On má potřebu neustále, většinou svému rodiči stejného pohlaví, dokázat, že si zaslouží jeho lásku. A to dělá celý život. Problém je, že tito lidé nemají soucit. V nich není vůbec žádná empatie. To je ten hlavní znak sociopata, protože on se bude chovat úplně perfektně, on vás bude ozpěvovat, on vám bude dávat najevo, jak jste skvělí do té doby, než dosáhne svého. 

V okamžiku, jak z vás potřebuje něco vyždímat, tak najednou zjistíte, že ten člověk se k vám chová úplně opačně a že je to velmi zlý člověk. Takže toto je hlavní rozdíl mezi sociopaty a psychopaty, ale v dnešním videu se vám právě chtěl říct o sociopatech, protože tam je velký kámen úrazu naší společnosti.

Bohužel tento sociopat se projevuje různě. Těchto vzorců chování můžou být miliony, prosím vás. Proto je třeba být neustále na pozoru a dávejte na svoji intuici. Vaše intuice vám jednoduše řekne - cítím se tady dobře, nebo cítím se tu blbě. Když se v tom vztahu vedle někoho cítím špatně, tak prostě z toho musím najít cestu ven, protože pokud se někde cítíte dlouhodobě špatně, můžete si uhnat nějakou chorobu. A to chcete? 

A jak tedy vyjít se sociopatem? No, buďto ho tolik milujete, že si necháte všechno líbit, ale určitě vám to nebude příjemné a určitě se tam nebudete cítit dobře. Anebo jednoduše budete muset vystoupit ze své komfortní zóny a tohoto člověka nějakým způsobem dostat ze svého života. 

A jak tedy jednat se sociopatem? Prosím vás, jednejte s ním tak, že mu nebudete dávat svoji energii. Tím ho můžete teda hodně naštvat, to je pravda, protože oni jsou na to velmi hákliví. Jakmile mu přestanete dávat svoji energii, tak on nejprve bude dělat všechno pro to, aby si ji vynutil, aby si doslova té vaší energie cucnul. Ale pokud vydržíte, tak jste na dobré cestě k tomu, abyste sociopata dostali ze svého života, protože on potřebuje vaši energii. 

Proto, když máte pocit, že dáváte energii třeba televizním novinám, že dáváte energii třeba politikům nebo jiným lidem, kteří si to nezaslouží, tak jednoduše jim nedávejte energii ani v tom, že se budete nad jejich chováním rozčilovat, pozastavovat... Vždycky si řekněte, třeba, je to sociopat, nebo je to člověk, který má své skryté zranění a má s ním evidentně problémy a vy se věnujte něčemu, co ve vás bude vyvolávat dobré pocity.

Prosím vás, to, že mi někdo řekne, no, ale tomu se nedá nevěnovat pozornost, to je pouze výmluva, začít dělat něco jinak než doposud. Jestliže doposud jste se nechali unášet vším, co vám hodila média, tak tak pokračujte a jste na dobré cestě k docentu Chocholouškovi. Anebo na nějaké zdravotní problémy.

Anebo si můžete říct, a já ode dneška to začnu dělat jinak. Já si začnu dělat svoji zábavu, já si začnu sám zásobovat informacemi, které ve mně vyvolávají dobré pocity a vlastně tím budu dostávat ty sociopaty ze své vlastní pozornosti a ze svého teritoria. 

Přátelé, pokud vám toto video dalo nějaké nové informace, pokud vám v něčem pomohlo, nebo pokud se vám jenom líbilo, budu rád, když mi dáte lajk, budu rád, když si přihlásíte odběr našich videí a samozřejmě, pokud chcete více informací na tato témata, sledujte náš kanál Kvantová cesta, protože zde pro vás nejenže připravujeme, ale již jsme vytvořili mnoho videí s týmem Kvantové cesty, takže myslím, že tady naleznete spoustu informací. A pokud máte zájem o více informací o tzv. Skrytých zraněních, tak můžete navštívit náš web www.kvantovacesta.cz, kde naleznete přímo něco o skrytých zraněních. Takže mějte se hezky a brzy zase na viděnou a na slyšenou.

Kvantová cesta

Portál osobního rozvoje, jenž se zaměřuje na témata zdravého životního stylu, fyzické a duševní kondice, kvalitních mezilidských vztahů a především na tvorbu vlastní reality pomocí čtení z kvantového pole. Nabízí články, videa, kurzy či semináře.

Skrytá zranění

Unikátní online kurz Skrytá zranění

Seznámíme Vás s pravidly a zákonitostmi, které ovládají lidské chování. Jejich pochopení pozitivně ovlivní Vaše vztahy s druhými lidmi. Zjistíte, co a proč ve Vás vzbuzuje emoce a reakce.
 

Každý máme své skryté emoční zranění, které v nás aktivuje určité vzorce. Jak to celé funguje?

🌟Nečekejte a vstupte do kurzu již nyní.
Stačí kliknout na tlačítko níže. Udělejte něco pro svůj osobní rozvoj a fungující mezilidské vztahy!

📚 Získáte bohatý obsah
🎓 Odborné vedení lektora
🔥 Velké množství informací

ANCHOR_TOP_TITLE

Tento web využívá cookies

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Kliknutím na tlačítko „Souhlasím“ vyjadřujete souhlas k použití všech cookies. Zobrazit podrobnosti Zobrazit podrobnosti

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat z nastavení cookies níže. Zobrazit podrobnosti