Co s tím, když podvědomí řídí 95 % našeho života?

Na tyto a další otázky naleznete odpověď ve videu Jiřího Lexy, jehož textový přepis nabízíme všem, kteří si rádi tyto zajímavé informace utříbí pomocí textové verze. 

Co s tím, když podvědomí řídí 95 % našeho života? Můžete se třeba rozkrájet, ale pokud nezačnete pracovat se svým podvědomím, nic se ve vašem životě nezmění. Jak je to možné?

Možná vás překvapí, že vědomá mysl řídí pouze 5 % vašeho života a zbytek, tedy 95 %, řídí vaše podvědomá mysl. Když přirovnám člověka k počítači, tak nebudu daleko od pravdy. Samozřejmě, vypadáme trošku lépe než počítač, ale v tom nitru je to hodně podobné. Jsme jednoduše naprogramováni. 

Jsme naprogramováni tak, že jedeme doslova na autopilota. Ten autopilot, bohužel, pak řídí celý náš život a my se mnohdy divíme, když přijdou nějaké změny do našeho života, že se nám nechce nebo že ten náš život je nějaký divný. Jak by ne, vždyť nám jej řídí naše podvědomí.

A kdo nás vlastně naprogramoval? Jak je to možný takhle říct, že jsme naprogramovaní? Naprogramoval nás každý, kdo s námi měl co do činění od našeho narození. To znamená: naši rodiče, naši učitelé ve školách, naši sourozenci, naši prarodiče, zkrátka lidé, kteří s námi přišli do kontaktu v raném dětství a stále nás programují i další lidé. Ale v tom dětství je to nejmarkantnější.

Proč je to nejmarkantnější právě v raném dětství? Protože malé dítě zhruba do sedmi let věku si všechny informace ukládá do svého podvědomí. To znamená, řeknete něco malému dítěti, ono si to uloží a nepřemýšlí, jestli je to dobré, nebo jestli je to špatné. Ale tento program se mu může promítnout za několik desítek let.

A to se přesně děje každému z nás, samozřejmě, s ohledem na individuální podmínky a na individuální výchovu. Pojďme si říct něco o těchto programech. Pojďme si trošičku uvést příklady, protože věřím tomu, že se mnozí z vás v těchto příkladech naleznou a budou vidět, proč se jim něco daří nebo proč se jim něco nedaří, odkud pramení jejich úspěch či neúspěch. A můžeme se dál podívat na tyto fenomény našeho podvědomí.

Někomu se daří všechno. Na druhé straně jsou lidé, kteří pokazí všechno, na co sáhnou. Jak je to možné? Někdo má sebedůvěru, někdo věří v to, že se mu všechno podaří, někdo věří v to, že bude vždy bohatý. Ale na druhé straně jsou lidé, kteří si nevěří, kteří pochybují o svých schopnostech. Jsou lidé, kteří pochybují o tom, že někdy mohou něco dosáhnout, jsou lidé, kteří si nevěří třeba v kontaktu s lidmi a podobně. To vše vychází z těchto podvědomých programů. A tam je právě zakopaný pes v těchto programech.

"Síla pohnout světem se skrývá v naší podvědomé mysli."
William James

Může se vám stát, že pracujete od rána do večera, že máte ještě třeba nějaký vedlejší pracovní poměr, snažíte se, abyste zajistili rodinu a ty peníze vám stále jakoby utíkají. I to je práce vašeho podvědomí, protože se mohlo jednoduše stát, že maminka, když jste byli malí, ještě jste tomu ani nemuseli rozumět, tak vám mohla říkat třeba, no, my jsme velmi chudí a ty to budeš mít jednou velmi těžký. Nebo: budeš si muset všechno tvrdě odpracovat. Budeš mít nedostatek v životě jako měla vždycky naše rodina.

Toto jste mohli slyšet. Ale na druhou stranu jsou lidé, kteří slýchali i pravý opak. Mám kamaráda, který je velmi úspěšný a ten říká jedno úsloví, že se mu dařilo před rokem 1989, že se mu daří teď a bude se mu dařit i v budoucnosti. Co to znamená? Že ten člověk má v sobě podvědomě uložený program, protože i ten jeho život to ukazuje, že on je šťastný, že jemu se daří a on prostě v tomto programu jede. A to je potřeba, abyste si začali vytvářet, pokud chcete, aby se vám dařilo.

"Jestliže chcete ve svém životě učinit změny, musíte se zaměřit na jejich příčinu, a příčinou je způsob, jak používáte svoji vědomou mysl - způsob, jak myslíte a představujete si. Nemůžete myslet pozitivně i negativně zároveň. Jeden způsob musí převažovat. Naše mysl je nástrojem zvyku a je na nás, abychom se postarali o to, aby na ni působily pozitivní emoce a myšlenky."
John Kehoe

Doposud jsme hovořili jenom o penězích, ale může se to týkat třeba vašeho zdraví. Představte si, že ve vaší rodině byl problém třeba se srdcem. Že měli prarodiče problémy se srdcem, rodiče a vy to očekáváte taky. Proč? Protože se před vámi o tomto problému často hovořilo a vy jste si to uložili pouze do svého podvědomí, že to je ve vaší rodině normální, mít problém se srdcem. A v tuto chvíli vlastně vaše podvědomí pouze jede z toho programu, který jste si tam uložili.

Chodí za mnou lidé a chtějí poradit v rámci terapií a konzultací, jak si přitáhnout ideálního partnera do svého života. I to je otázka podvědomé mysli. Mohlo se stát, že třeba žena, které je dnes 40 a i více let, byla malá holčička a jednoho dne pomáhala třeba mamince v kuchyni, protože malé děti jsou aktivní, že jo a vidí, jak ti dospělí něco dělají, chtějí jim pomoci. A ta malá holčička prostě přišla a vnutila se mamince, že jí bude pomáhat. Maminka třeba spěchala, ale tak řekla, no dobře, tak ať si hezky hraje tady u mě, ať mi pomáhá.

Najednou té malé holčičce se v rámci toho, že chtěla být užitečná, stalo, že třeba rozbila hrneček po babičce. Maminka v tu chvíli byla rozhozená z těch emocí, že spěchá, byla rozhozená z toho, že měla k hrnečku citovou vazbu. A co se mohlo stát? Třeba jí jenom řekla, ty jsi ale ošklivá holka, ty si jednou nebudeš moci najít pořádnýho chlapa, protože když mu všecko budeš takhle rozbíjet, tak tě brzo vyhodí. Nebo něco podobného. Maminka to neřekla, protože by tu holčičku nenáviděla, nebo že by ji nějakým způsobem neměla ráda, ale ona to řekla proto, aby ulevila svým emocem. A na druhou stranu nechápala hluboký dosah tohoto programu, který své dceři vložila do jejího podvědomí.

Paní přijde ke mně na konzultaci a musíme v první řadě pracovat s těmito podvědomými programy, protože jinak nemá prostě šanci. A věřte tomu, že mnoho lidí toto řeší. Mnoho lidí si říká, ono to bude dobrý, ono to bude fungovat. Dokud nezměníme ty vnitřní podvědomé programy, tak to prostě nemůže fungovat.

Ale nevěste hlavu, řešení je na všechno a rád vám s tím pomohu, ale jak to přeprogramovat, tomu se budeme věnovat v příštím videu. Dnes bych vám rád řekl ještě něco k tomu, jak vlastně fungují tyto vzorce a jakým způsobem nám ovlivňují náš život. V předchozím videu jsme si řekli něco o myšlenkách a právě myšlenky jsou na počátku těchto programů.

Myšlenky jsou vlastně úplně na začátku toho ukládání si těch podvědomých programů do své podvědomé mysli.

"Všechno, co dosáhnete a všechno to, čeho nedosáhnete, je přímým důsledkem vašich myšlenek."
James Allen

Mám další příklad toho, jak lidé jsou podvědomě svázáni svými programy. V rámci mých kurzů třeba na Prodlouženém víkendu s Kvantovou cestou, když jsem dělal ukázku tzv. já tomu říkám "kvantová okénka". To je velmi jednoduchý prvek, kterým si vlastně ověřujete, zda je něco pravda, nebo není. To znamená, ta kvantová okna vám ukáží, jestli dostanete odpověď ano, nebo jestli dostanete odpověď ne. Například.

Ono těch možností je spoustu, ale proč vám to chci říct, když vám řeknu jednu takovou věc, nakreslete si okénko a řekněte si, tak, teď do něj vložím svoji ruku a když budu v té vědomé mysli pracovat, to znamená, budu si říkat, tak a já teď si budu uvědomovat, že když tu ruku prostrčím tím okýnkem, tak jsem dostal kladnou odpověď, ale když se mi ta ruka zastaví, tak je to pro mě negativní odpověď. A když to těm lidem řeknu v rámci toho kurzu, tak si představte, že mnozí přijdou a řeknu tyjo, já tam tu ruku normálně prostrčím.

A to je přesně ono, protože naše vědomá mysl je naprogramovaná tak, mluvím o vědomé mysli, že vlastně my víme, že tady okolo nás nic není, tady je maximálně nějaký vzduch atd., ale v momentě, když se přepneme na to podvědomí, na ten stav rozšířeného vědomí, můžeme tomu říkat třeba otevřené kvantové pole, tak najednou nám tam ta ruka propluje.

Když řeknu třeba otázku: Je dnes čtvrtek? Není. To znamená, ta ruka se mi tam zastaví. A když tam dám otázku, jmenuji se Jirka? Ta ruka se mi tam uvolní. Samozřejmě, tou vědomou myslí si můžu říci, no jo, tak on to tam dělá, že jo, on tam tu ruku pustí, anebo on ji tam zastaví. Ale v momentě, když přepnete jenom na podvědomý mód, to znamená, takzvaně si otevřete třeba kvantové pole, tak vám tam najednou ta ruka se zasekne a vy si říkáte, no to není možný, co to je?

A takto to funguje a toto je třeba velmi krásný případ, kdy za vás jede autopilot, nebo když jedete na té rozumové bázi. A to můžu říct, že když si s tím začnete hrát, tak vám to může velmi pomoct ve vašem životě. Ale samozřejmě je spoustu dalších věcí, na kterých můžete vyzkoušet, jak funguje vaše podvědomí. Podvědomí je totiž houba, která doslova nasává všechno, co mu dáte. A čím jsme mladší, tak tím nasává efektivněji.

To znamená do sedmi let věku dítěte se děje to, že všechno, co malému dítěti řeknete, a pozor, může to být i miminko, které jste právě přinesli z porodnice, tak všechno si uloží. Neexistuje, že si řeknete on nebo ona tomu ještě nerozumí, to je ještě moc malý dítě. Všechno, co řeknete, vstřebá do svého podvědomí a od toho se potom odvíjí jeho budoucí život.

Síla myšlenek a zvyků

Kdyby Vám někdo řekl, že každá Vaše myšlenka mění kvalitu Vašeho života, začali byste myslet jinak?

Mohou myšlenky a zvyky tvořit náš svět a prožívanou realitu? Jak s nimi pracovat, aby náš život byl co nejlepší? Jak být šťastný, zdravý, úspěšný či bohatý?

Odpovědi na tyto a mnohem více otázek naleznete v tomto e-booku, který Vám s největší pravděpodobností změní pohled na svět i samotný život.

Proto si velmi dobře rozmyslete, o čem budete hovořit před svým potomkem, jak budete pocitově nakládat se svými emocemi před svým potomkem. Jestli se budete cítit dobře, nebo jestli se budete cítit špatně, protože i když se cítíte špatně, ten váš potomek to velmi dobře cítí.

Jelikož žijeme v tomto světě, tak všechno, co máme uvnitř, co vevnitř cítíme, na co myslíme, tak to určitým způsobem vyzařujeme na určité frekvenci okolo sebe. Někdo tomu říká vibrace, někdo tomu říká podprahová energie, podprahové informace, to je zcela jedno. Podstatné je, že to všechno vysílá vaše podvědomí.

To znamená, že všechno, co máte uloženo ve vaší podvědomé mysli, tak to vysíláte ven a tím vlastně si přitahujete v rámci zákona přitažlivosti všechno, co máte v tom podvědomí, to znamená, jestli máte uloženo, že jste úspěšní, jestli vám třeba jako malému miminku říkali, jak budete úspěšní, jak budete šťastní, jak budete mít skvělé vztahy, jak budete mít perfektní rodinu, tak to všechno podvědomě vyzařujete, a to se vám děje na té vaší hmotné úrovni.

Pokud tomu bylo ale obráceně, tak tam může probíhat přesný opak. To znamená, že vám třeba mohl někdo říct, že na tom budete těžce, protože jste chudá rodina a vám se bude těžce dařit, budete vždy muset bojovat o přežití, vždy budete muset bojovat o trochu peněz, vždy si budete muset všechno tvrdě zasloužit a mohli vám říkat, že bez práce třeba nejsou koláče a podobně. A vy to nyní zažíváte na té vědomé úrovni, aniž byste chápali, proč se vám to vlastně děje, vždyť pracujete, vždyť se snažíte, jste v práci od rána do večera a přesto to nestačí. A to je právě vaše podvědomí.

"Až vám vaše myšlenky začnou přinášet zisk, zpozorujete, že bohatství má svůj zárodek ve stavu mysli v konkrétním záměru nevyžadujícím žádnou těžkou dřinu. Měli byste se všichni zajímat o to, jakým způsobem dosáhnout takového stavu mysli, který přitahuje bohatství. "
Napoleon Hill

Slyšeli jste již o vizualizaci? Vizualizace, neboli představivost, je velmi důležitý tvůrčí prvek v našem životě. A my, když se dozvíme nějakou informaci, to znamená, někdo nám něco řekne, dáme si nějakou myšlenku do hlavy, tak co jako malé děti děláme? Okamžitě si to představíme v obrazech. To na rozdíl od dospělých dělají malé děti. To znamená, to malé dítě si představí něco a v tom obraze si to uloží do svého podvědomí.

A takto jsme si ukládali spoustu věcí, proto, když vám někdo něco řekne a vy nad tím budete dlouho přemýšlet, vy se tím budete zaobírat, budete si jakoby pouštět to vnitřní video, ten vnitřní film, tak najednou zjistíte, že se vám to děje v realitě. Byly dokonce případy, že spisovatelé, kteří psali nějaký román nebo nějakou povídku, nějaký příběh, tak se tak vžili do toho svého díla, že se jim najednou děj toho jejich výtvoru začal prolínat do jejich reality. A víte proč?

No, protože jejich podvědomí to přijalo jako svůj vlastní program. Někdy za mnou přijdou lidé, kteří se trápí a mají problémy, ale nechtějí nic měnit, protože nechápou, že změna musí přijít právě z nitra jejich myšlení. Možná jste slyšeli, že člověk musí změnit své myšlení, a to je právě onen moment, změnit podvědomé návyky. V opačném případě je vše krátkodobé. Vědomá mysl vám v tom může pomoct. Může vám pomoct v pravidelnosti a v uvědomování změn, ale samotné změny musí proběhnout v podvědomé mysli.

Pochopte, že vaše vědomá mysl řídí skutečně jenom asi 5 % vašeho života a všechno okolo řídí vaše podvědomá mysl. A kdybyste se rozhodli, že vám to bude řídit vědomá, to znamená, že si řeknete tak a odteď si budu vysílat, že jsem bohatý, že mám úspěch, že se mi všechno daří, tak předvedu vám, co se stane.

Ráno se vzbudíte a začnete myslet na svůj úspěch. Je to skvělý, jste k tomu odhodláni, vaše vědomá mysl na tom pracuje, to znamená, stále myslíte na úspěch, dáváte si tam neustále ty úspěšné vzorce, ty úspěšné obrázky, které vidíte třeba před zavřenýma očima, to znamená, pohled na sebe, jak jste úspěšní. A najednou přijdete ke snídani a váš syn vám řekne, potřebuju 5000 na školní výlet do Francie. A vy v tomto okamžiku najednou se zarazíte, protože víte, že tolik peněz momentálně mu dát na ten výlet nemůžete, takže vy v tuto chvíli přestanete myslet na to, že jste úspěšní, že jste bohatí, že se vám daří a začnete vymýšlet, kde sehnat ty peníze, aby váš syn mohl jet na školní výlet.

A co se stane? Přerušíte tok těchto myšlenek a začnete myslet pravděpodobně na to, že nemáte ty peníze. Vrátíte se do těch starých vzorců a už to opět přebírá podvědomí. Takže tímto způsobem se moc daleko nedostanete, ale jsou metody, které vám rád vysvětlím v příštím videu, jak svoji podvědomou mysl jednoduše přeprogramovat. Pokud se někomu nedaří, nemusí to být vůbec v žádném případě v tom, že by ten člověk byl neschopný, že by ten člověk byl nešikovný, že by byl hloupý třeba, to vůbec tak není. Je to pouze tím, že má nějaký ten prográmek z dětství ve svém podvědomí.

Tam stačilo, aby někdo v dětství řekl, například, ty jsi nešikovnej, ty nic neumíš, ty seš k ničemu. Slyšeli jste to někdo? Já jsem to třeba slyšel ve svém dětství od svého táty. Něco jsem nezvládnul a hned mi řekl, že jsem k ničemu, že ze mě nic nebude. A co jsem s tím měl jako dítě dělat? No, já jsem to pouze vzal a někam jsem si to uložil a potom po čtyřicítce jsem to musel řešit a musel jsem s tím pracovat, abych neměl pocit, že jsem k ničemu, že se mi něco nedaří.

Mohu vám říct z vlastní zkušenosti, že jsem byl poměrně úspěšný v tom, co jsem dělal ve svém oboru a stále jsem měl pocit, že jsem k ničemu, že jsem neschopný, že nic neumím. A to bylo přesně z tohoto důvodu. Jakmile si člověk uvědomí, že vlastně dal nějaké programy pryč nebo spíš, že je přepsal, tak najednou se mu otevřou takové možnosti. Začne si sám sebe vážit, začne si sám sebe víc všímat, začne si uvědomovat svoji hodnotu. To je velmi důležité.

Děkuji vám za zhlédnutí tohoto videa a jsem přesvědčen, že mnohým z vás otevřelo oči v tom, jak vlastně se stavět k svému životu, jakým způsobem přistupovat k změnám ve svém životě. Jsem moc rád, že jste se na to video podívali a budu moc rád, když i nadále budete využívat právě náš YouTube kanál k tomu, abyste se posouvali ve svém životě. Děkuji všem, kteří jste dali lajk k tomu videu a zároveň děkuji za to, že jste si přihlásili odběr YouTube kanálu Jiří Lexa a Kvantová cesta. Loučím se s vámi za celý tým Kvantové cesty a brzy zase na viděnou a na slyšenou.

Zaujalo vás toto téma? Pak na článek navazuje tento příspěvek: 8 konkrétních tipů, jak naučit své podvědomí spolupracovat 

Jiří Lexa

Autor je lektor kvantování a kvantový terapeut. Jeho kurzy prošlo již několik tisíc absolventů. Podobně jako ve světě např. Esther Hicks umí načítat informace z kvantového pole a předává tuto dovednost ostatním. Zde o něm najdete více informací.

Základní principy spokojeného života

Chcete změnit svůj život k lepšímu?

Pokud nežijete život plný radosti a pozitivní energie, je nutné něco změnit. Každá hra má svá pravidla, a to platí i pro spokojený život. Jeho pravidla jsou přitom jednoduchá a pochopí je každý. Hrajte podle jeho pravidel a stanete se šťastnými vítězi. Rádi Vám pomůžeme na Vaší cestě k novému životu, který si zasloužíte.

ANCHOR_TOP_TITLE

Tento web využívá cookies

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Kliknutím na tlačítko „Souhlasím“ vyjadřujete souhlas k použití všech cookies. Zobrazit podrobnosti Zobrazit podrobnosti

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat z nastavení cookies níže. Zobrazit podrobnosti