Využíváte svou představivost prospěšným způsobem?

Využíváte svou představivost prospěšným způsobem? Máte jet na nějakou delší cestu autem a hned přemýšlíte, co by se mohlo během cesty stát? Chcete jít na poštu, ale předem se děsíte, jak tam bude narváno? Máte důležitou schůzku nebo jednání a předem se cítíte, jak to špatně dopadne?

Pokud přemýšlíte tímto způsobem, pak celou svoji představivost používáte proti sobě. Co s tím dělat? O tom si řekneme v následujícím videu. Někomu více vyhovuje psaná verze, a proto přepis videa nabízíme právě na této straně.

Srdečně vás vítám u tohoto videa a dnes si vysvětlíme, jak můžeme celou svoji představivost využít ve svůj prospěch.

Věděli jste, že každá vaše představa, každá vaše myšlenka, kterou si něco představujete, něco vizualizujete, tak to také můžeme nazvat, tak že vytváří váš život? Že vytváří vaši realitu? 

"Představivost je důležitější než znalosti. Zatímco vědomosti definují vše, co v současné době známe a čemu rozumíme, představivost ukazuje na vše, co bychom ještě mohli objevit a vytvořit." Albert Einstein

Někdo mi možná řeknete, že to je totální blbost, že myšlenky jsou jenom něco, co tady lítá okolo nás a my se tím někdy více, někdy méně, zaobíráme. Ale co když vás přesvědčím o tom, že to je trošičku jinak?

"Štěstí tvého života záleží na druhu tvých myšlenek." Marcus Aurelius

Každá naše myšlenka, a to už jsme si v některých videích říkali, ovlivňuje náš život. A teď si představte, že do toho dáme ještě tu tzv. vizualizaci, tu představivost. To znamená, že my startujeme nějaký děj, který vlastně ani nechceme. A to je ta chyba, kterou mnoho lidí dělá.

Mnoho lidí totiž dělá tu věc, že si představuje něco a představuje si to se špatnými důsledky. To znamená, jak už bylo řečeno, jdeme na poštu, ale předem se strachujeme, že tam bude hodně lidí. Jedeme na služební cestu, ale předem se strachujeme, že se nám něco stane v autě. Máme důležité jednání a předem máme strach, že to špatně dopadne. Co kdybychom to zkusili otočit v náš prospěch?

A jak to otočit v náš prospěch? Pokud máte před sebou nějaké jednání nebo nějakou třeba dlouhou cestu autem, tak si vždy představujte ten nejlepší výsledek. Představujte si, že vaše cesta ubíhá krásně, že posloucháte krásnou hudbu. Těšte se na to, že si třeba pustíte nějakou svoji oblíbenou nahrávku nebo nějaké cédéčko nebo že se budete třeba učit nějaký jazyk za volantem. Dejte si tam něco, co vám je příjemné.

Já třeba osobně poslouchám za volantem různé motivační nahrávky, různou relaxační hudbu, ale pozor, ne takovou, abych usnul, ale takovou, která mi dodá novou pozitivní energii. Zkuste to taky a pokud budete mít nějaké důležité jednání, tak dělejte to, že budete představovat ten výsledek vašeho jednání tak, že dopadl fantasticky, a to pro všechny zúčastněné. Ne, že vy jste spokojeni, ale že obě dvě strany jsou ne spokojeny, ale doslova nadšeny výsledkem té vaší schůzky.

"Když už nevíte, co máte dělat dál, představujte si to nejlepší, co si dovedete představit a zbytek nechte na Vesmíru." 

My když odevzdáme ty naše starosti, můžeme říci Vesmíru, můžeme říci kvantovému poli, někdo může říci Pánu Bohu. To je úplně jedno. My je prostě pustíme a představujeme si ten nejlepší výsledek, potom to musí dopadnout jedině dobře.

"Chybu dělají ti, kteří si myslí, že to, čemu se nyní věnují, dopadne špatně, protože se tím jasně rozhodli, jaký výsledek chtějí zažít."

Proto máte malé procento lidí, kteří uspějí - z toho důvodu, že oni si jednoduše věří a ne možná sami sobě, ale jednoduše věří, že to dopadne v jejich prospěch. Někdo řekne, on mi Vesmír pomůže, on to za mě zařídí, ale to je úplně jedno, kdo to za ně zařídí. Podstatné je, že jejich představivost je upřena na pozitivní výsledek. A to si vyzkoušejte ve svém životě.

"Člověk myslící pozitivně vidí neviditelné, cítí neuchopitelné a dosahuje nemožné." Winston Churchill

Věděli jste, že lidský mozek je ve své podstatě hloupý? Všechno, co mu nabulíkujete, tak on prostě přijme. On nerozlišuje mezi pravdou a lží.

On nerozlišuje mezi tím, jestli mu říkáte něco, co se ve skutečnosti stalo nebo stává nebo teď probíhá, ale on rozlišuje v tom, s jakou zarputilostí mu to dáváte. To znamená, pokud jste přesvědčení, že se vám něco nepovede, vy to tomu mozku dáváte a mozek říká ano, jemu se to nedaří, tak já to musím zařídit. Ale pokud budete mozku přesvědčivě dávat výsledek vaší dané situace, schůzky, cesty nebo jednání, to je jedno čeho, ale budete mu ho dávat přesvědčivě, tak mozek si řekne aha, tak ona to asi je pravda.

Představte si, že v okamžiku, kdy se začnete smát, tak vaše tělo začne vypouštět do krve hormony štěstí a představte si, je to na základě toho, že mozek má naučeno, že když se smějete, tak musí ty hormony štěstí nějakým způsobem do té krve dostat. On nerozlišuje, jestli jste veselí nebo jestli si z něj děláte jenom legraci, on reaguje na to, jaký příkaz mu dáváte.

A tak to zkuste s vaší představivostí. Určitě jste někdy slyšeli, že vnější svět je odrazem, neboli zrcadlem, vaší mysli. To znamená, na co myslíte, lépe řečeno jak myslíte, tak to žijete.

"Jak lidé žijí a myslí, tak také stavějí a sídlí." Johann Gottfried Herder

Síla myšlenek a zvyků

Kdyby Vám někdo řekl, že každá Vaše myšlenka mění kvalitu Vašeho života, začali byste myslet jinak?

Mohou myšlenky a zvyky tvořit náš svět a prožívanou realitu? Jak s nimi pracovat, aby náš život byl co nejlepší? Jak být šťastný, zdravý, úspěšný či bohatý?

Odpovědi na tyto a mnohem více otázek naleznete v tomto e-booku, který Vám s největší pravděpodobností změní pohled na svět i samotný život.

Nejtěžší na tom je, to změnit. To znamená, pokud teď žiju v nějakém nedostatku, například nemám ideální vztah, jaký bych si představoval, ale utápím se v tom, že mám ten nedokonalý vztah, tak já ho nemůžu nikdy vylepšit. Ale v okamžiku, když si začnete sami sobě říkat nějakou dobu, že máte ideální vztah, že máte skvělého milovaného partnera nebo partnerku, s kterými jste šťastný a budete neustále ten mozek v tom udržovat, tak mozek zařídí, že vy si přitáhnete toho ideálního partnera nebo partnerku.

Stejně tak je to se zdravím, stejně tak je to s penězi. Mnoho lidí si představovalo svoji negativní zdravotní diagnózu jako pozitivní. Představovali si třeba, že doktor přichází a říká, já jsem se spletl, vy máte ty výsledky úplně normální. Takhle si to neustále pouštěli dokola v hlavě. A víte, co se stalo? Lékař přišel a přesně tuto scénu jim zahrál. Proč? Protože si to lidé vytvořili.

Takto si můžete vytvářet svoji realitu - díky své představivosti. Český podnikatel a mentor Ivo Toman řekl krásnou větu: "Zapomeňte na silnou vůli a naučte se pracovat se svou představivostí." Přesně! Vaší představivosti využívají ti, kteří vědí, jak lidská mysl funguje, například média. Média vám hodí nějakou jenom nepatrnou zprávičku a co udělá člověk? Všimne si jí a začne ji rozebírat. Začne jí věnovat svoji pozornost ve své hlavě.

A jak to dopadne? Přibalí se k tomu další člověk a další, ty zprávy se začnou nabalovat a ta situace se začne dít v tom vnějším světě. Proto vám z celého srdce doporučuji, nesledovat média, ale tvořit si ten vnější svět podle vlastních představ. Takto jedině tímto způsobem můžete svoji mysl dostat na uzdu a vytvářet si tu realitu, jakou vy chcete. Bohužel i školy nás mnohdy v tomto zbrzdily, protože škola nás naučila například se bát vlastních chyb.

A co se děje? My si už předem představujeme, že když uděláme chybu, tak budeme potrestáni. Ale zkuste to otočit. Přestaňte se chyb bát, ale řekněte si, sláva, když udělám chybu, posunu se dál, protože zjistím, kde mám rezervy a co se ještě musím víc naučit. Proto ode dneška myslete pouze na příjemné věci.

Myslete pouze na to, co vám dělá radost. Myslete pouze na to, co ve vás vyvolává příjemné emoce, emoce radostné, emoce štěstí, emoce potěšení, protože v okamžiku, když takto začnete myslet, tak vy začnete své tělo, potažmo svůj mozek, startovat na to, že štěstí je vaší každodenní realitou. Že radost je naprosto normální ve vašem životě. A co se bude dít? Budete si vytvářet přesně takovou realitu, jakou teď prožíváte. Vyzkoušejte to.

"Schopnost představivosti je jak kormidlem, tak uzdou smyslů." Leonardo Da Vinci

Co jste zjistili během dnešního videa? Využíváte svoji představivost prospěšným, anebo neprospěšným způsobem pro vás? Samozřejmě, pokud ji využíváte prospěšným, to znamená, znáte tyto fígle, tyto metody, tyto techniky, tak je používejte a svět bude nádherný. Pokud je neznáte, tak s nimi začněte pracovat a začněte se učit s nimi pracovat. Stačí, když si budete jenom každý den představovat tu svoji realitu tak, jak vy chcete.

Nemusíte nic kvůli tomu dělat, nemusíte zdolávat žádné hory, skákat přes překážky nebo běhat 10 km každý den. Stačí, když si budete představovat to, co vy chcete zažívat každý den ve svém životě. A čím intenzivněji a čím častěji budete využívat svoji představivost, tím rychleji se vám bude váš život vytvářet přesně podle vašich představ. Takže já vám dnes děkuji za zhlédnutí tohoto videa a přeji vám jenom to nejlepší. A tu nejlepší představivost, abyste dokázali vytvářet ten nejkrásnější svět, jaký vy chcete. Na viděnou a na slyšenou.

Jiří Lexa

Autor je lektor kvantování a kvantový terapeut. Jeho kurzy prošlo již několik tisíc absolventů. Podobně jako ve světě např. Esther Hicks umí načítat informace z kvantového pole a předává tuto dovednost ostatním. Zde o něm najdete více informací.

Základní principy spokojeného života

Chcete změnit svůj život k lepšímu?

Pokud nežijete život plný radosti a pozitivní energie, je nutné něco změnit. Každá hra má svá pravidla, a to platí i pro spokojený život. Jeho pravidla jsou přitom jednoduchá a pochopí je každý. Hrajte podle jeho pravidel a stanete se šťastnými vítězi. Rádi Vám pomůžeme na Vaší cestě k novému životu, který si zasloužíte.

ANCHOR_TOP_TITLE

Tento web využívá cookies

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Kliknutím na tlačítko „Souhlasím“ vyjadřujete souhlas k použití všech cookies. Zobrazit podrobnosti Zobrazit podrobnosti

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat z nastavení cookies níže. Zobrazit podrobnosti