Kolik času věnujete osobnímu rozvoji?

Pokud chceme být v něčem úspěšní, tak je potřeba na to zaměřit svoji pozornost a věnovat tomu svůj čas. Chcete být zdraví? Chcete mít klidnou mysl? Chcete se cítit skvěle? Chcete být v harmonii se svým okolím?

Předpokládám, že odpovědi na všechny tyto otázky jsou "ano", ale položme si ještě jednu otázku: Proč pro to něco neděláme? Proč děláme všechno ostatní a náš osobní rozvoj necháváme až na poslední chvíli? Pojďme to změnit! 

Tento článek je textovou verzí níže uvedeného videa z našeho YouTube kanálu. Pokud raději posloucháte, doporučujeme video. Někdo se raději sám svým tempem probírá textem, a proto můžete využít tento článek.

Krásný den, milí přátelé, srdečně vás vítám u dnešního videa. Dnes je to z přírody, protože vždycky když jsem ve studiu, dávám vám tam krásný obrázky k tomu, ale něco mi tam občas chybí. A to je to, že nezvednu zadek a nejdu do přírody.

A teď si zkuste položit otázku. Vy určitě všichni, tuším, že všichni, toužíte, anebo jste někdy toužili, být v něčem dobří, být v něčem úspěšní, mít v něčem přednost, mít v něčem navrch před tím okolním světem. Určitě jste to někdy zkoušeli. Je to tak? A teď si představte, že jste se najednou rozmysleli, že je potřeba, abyste se věnovali rodině, což je důležité, prosím vás, ale je potřeba všechno ve svém životě uvést do rovnováhy.

To znamená většinou u mnoha lidí zvítězila rodina, zvítězily povinnosti, zvítězila práce. Kolikrát si říkáte, já musím přece nějak uživit rodinu. Musím nějak tu rodinu udržet, abychom měli z čeho žít, a proto chodím do práce. Ona mě sice ta práce nebaví, ale nosí mi peníze. Teď si představte, že ono to je možná trošku jinak.

Co jste udělali v poslední době pro to, abyste byli sami vnitřně v harmonii? Co jste udělali pro to, abyste přitahovali druhé lidi jenom tím, že máte dobrou náladu, že je rozveselíte, že se věnujete sami sobě, že se věnujete osobnímu rozvoji, že inspirujete doslova své okolí... Daří se vám to, anebo ne?

Pokud jste o tom takto nepřemýšleli, tak možná máte dneska důvod, přemýšlet právě o tom, jakým způsobem se na život a na svůj život dívat takto.

Kolik času věnujete spánku? Kolik času věnujete práci? Kolik času věnujete třeba uklízení doma? Kolik času věnujete jednoduše svým povinnostem? Spočítejte si to a potom si řekněte, kolik času věnujete osobnímu rozvoji.

Protože mnoho lidí pomalu neví, co to osobní rozvoj je, ale osobní rozvoj patří též do našeho života. Jenom jsme byli trošku jinak vychovaní. Mnoho lidí se soustředilo na to, aby věnovali svůj produktivní život tomu, co chce po nich společnost. To znamená, aby věnovali svůj produktivní život právě těm věcem jako práce, jako je starání se, dělání nutných věcí atd. Ale ve skutečnosti kolik lidí věnuje svoji pozornost třeba tomu, aby byli v životě šťastní? Aby se jenom tak sebrali a šli se projít po lese, aby se šli jenom tak cournout k vodě, skočit si do vody, vykoupat se... Kolik z nás to dělá ve svém životě?

A teď si představte, že možná jenom tyto drobnosti stačí k tomu, abychom se nějakým způsobem posouvali dál a dál, ale hlavně, abychom u toho byli šťastní. Co vy na to? Ve škole jsme byli vedeni k tomu, že se máme učit, že máme splňovat nějaké normy. A k čemu nám to dnes je? Kolik let jsme věnovali škole... Je to tak. A teď si vezměte, kolik roků jsme proseděli ve školních lavicích a jaké to na nás nechalo následky.

Mnoho věcí dneska ani nepoužíváme. Já bych řekl většinu. A zanechalo to na nás takové následky, že v momentě, když se řekne, že by se člověk měl něco učit, tak každý začne ježit chlupy a zatínat drápy. Proč? No protože my se bojíme, že se nám bude opakovat to, co se nám stalo už jednou v dětství - ta zkušenost, že nás ta škola nebavila, že jsme se museli něco učit a vlastně jsme ani nevěděli proč a k čemu nám to je, co s tím máme dělat. A to je přesně ono.

Ale když se podíváme na svůj osobní rozvoj mnohem jednodušším pohledem, že to učení netkví v čtení stohu knih, že to učení netkví v tom, že se musíme biflovat něco nezapamatovatelného, co nikdy nebudeme potřebovat. Ale že se učíme pravidla života v tomto světě, která fungují, přátelé, tak je to úplně o něčem jiném.

Bohužel naše školní docházka odradila většinu lidí od dalšího vzdělávání, takže většina lidí své životy žije odevzdaně a jede takzvaně na autopilota a nechávají to na ostatních. A podle toho to také vypadá. Doktore, vyleč mě. Společnosti, postarej se o mě. Zaměstnavateli, zaměstnej mě, plať za mě odvody, starej se o mě. Ale ono to jde dělat i trošku jinak.

Jakmile pochopíme, že jsme zodpovědní sami za sebe, že zodpovídáme za svůj život a že náš život je skutečně radost žít, jenom na něj musíme koukat z určité perspektivy, tak se najednou začnou dít doslova zázraky.

Co se takhle začít zajímat o náš život trošičku detailněji, trošičku do hloubky? Co se začít zajímat třeba o to, jak náš život, jak naše tělo ovlivňuje třeba jenom to, co jíme? Opravdu jenom se začít zajímat o stravu a najednou zjistíme, že se naše tělo odlehčuje, že naše tělo začíná fungovat úplně jinak než doposud. Proč? No, protože jsme mu dali to, co skutečně potřebuje.

A kde to zjistíme? No právě v tom našem osobním rozvoji, to znamená, hledáme si ty informace. A když člověk chce, tak k němu ty informace postupně přicházejí.

Tím, jak se vyklidní naše tělo, začne se vyklidňovat i naše mysl. Tím, jak se vyklidní naše mysl, začnou se nám vylepšovat naše mezilidské vztahy. Jak se začnou vylepšovat naše mezilidské vztahy, tak se vylepšuje náš celkový život. To má všechno nějaké spojitosti, přátelé. A jestliže jste se rozhodli poslouchat toto video, tak se určitě zajímáte o svůj osobní rozvoj. O tom jsem stoprocentně přesvědčený. Ale kolik času mu skutečně věnujete?

Síla myšlenek a zvyků

Kdyby Vám někdo řekl, že každá Vaše myšlenka mění kvalitu Vašeho života, začali byste myslet jinak?

Mohou myšlenky a zvyky tvořit náš svět a prožívanou realitu? Jak s nimi pracovat, aby náš život byl co nejlepší? Jak být šťastný, zdravý, úspěšný či bohatý?

Odpovědi na tyto a mnohem více otázek naleznete v tomto e-booku, který Vám s největší pravděpodobností změní pohled na svět i samotný život.

A další otázka - je to opravdu vaše životní priorita? Já jsem přesvědčen, že u mnoha lidí ne, protože osobní rozvoj je brán až jako něco volnočasového, něco zábavného, něco, co si musíme zasloužit. Ano, to je přesně ono. My si musíme nejdříve odpracovat ten svůj život a pak se můžeme věnovat svému osobnímu rozvoji. Ale chcete to tak? Nebo chcete na sobě pracovat a tím si vylepšit vlastně všechno ve svém životě?

Tím se vám zlepší práce, tím se vám zlepší vztahy, tím se vám zlepší zdraví. Budete mít jasnou mysl. Budete mít možná lepší intuici. Co vy na to? Položte si ruku na srdce - je pro vás na prvním místě osobní rozvoj anebo je to zaměstnání, povinnosti a vše, co vyplývá z vašeho běžného každodenního života? Co na to říkáte?

Jestliže je to to druhé, tak, prosím vás, s tím začněte něco dělat, protože nikdo jiný váš život za vás nezmění. Každý se v tom plácá, jak ho napadne. Ti, kteří se zajímají o osobní rozvoj, tak jsou na tom trošku lépe, ale to neznamená, že když vy začnete dnes, že nemůžete ve svém osobním rozvoji udělat velké pokroky. Tak to skutečně je.

Běžte se projít do přírody a zaměřte se na to, jakým způsobem naložit se svým životem, jakým způsobem se k němu postavit. Jestli pokračovat dál, jestli se vám to líbí ta vaše linie, ve které jedete, anebo jestli něco začít měnit. A pokud něco začít měnit, tak se ptejte, co byste měli změnit. Uvidíte, že vás okamžitě navštíví i perfektní odpovědi, protože ty nejlepší odpovědi jsou ve vás samotných. Jednoznačně vám doporučuji, udělejte si sami na sebe více času.

Když si uděláte sami na sebe více času, tak budete najednou spokojení, protože vy budete svůj čas věnovat sami sobě a ne potřebám někoho jiného. Ne potřebám zaměstnavatele, ne potřebám vaší rodiny, ne potřebám vašeho okolí, ale svým potřebám. A jestliže mluvím o tom, že nebudete věnovat svůj čas potřebám rodiny, to neznamená, že se nemáte starat o rodinu, že se nemáte rodině věnovat, ale buďte sobci, věnujte sami sobě třeba hodinu času a řekněte své rodině, že v této hodině nechcete být nikým rušeni.

Protože jedna moudrá žena řekla, že člověk může být buďto sobec, anebo rohožka. Co chcete být vy? Všímejte si svých návyků, svých zlozvyků a pracujte na nich. To znamená, vytvářejte si nové návyky, lepší návyky, které chcete uplatnit ve svém životě a naopak začněte pomalu odbourávat své staré zlozvyky, které vám třeba vadí.

Neříkejte si, to nejde, já to nezměním, protože už to mám dlouho ten zlozvyk, ale začněte pomaličku, začněte malými krůčky a uvidíte, co se bude skutečně odehrávat v tom reálném životě. A navíc vy jste těmi hlavními aktéry, takže neházejte flintu do žita a nevzdávejte to hned na začátku. Zkuste to.

Ten, kdo proplouvá životem nějak bez cíle, bez nějakého konkrétního smyslu a tak prostě odžívá si ten život, tak skutečně jednou před tím koncem, o kterém všichni máme nějaké své představy, tak před tím koncem si říká, proč jsem víc neriskoval, proč jsem si neplnil svoje sny, tužby, cíle, přání... Proč jsem plnil cíle někoho jiného? Proč jsem se nevěnoval víc sám sobě? Proč jsem nehledal odpovědi na své otázky, kterých mám ještě teď stále mnoho a mnoho? A vy teď v tomto okamžiku to můžete ještě změnit. Tak se toho nebojte.

Pokládejte si otázky. Neberte všechno, co vám kdo řekne, za bernou minci, ale na všechno si položte otázku a hledejte odpověď. To je právě ten osobní rozvoj. Drazí přátelé, jsem rád, že jsem pro vás mohl připravit toto video a za tým Kvantové cesty vám přeji, aby celá tato vaše anabáze osobním rozvojem byla co nejpříjemnější, abyste si ji užívali a radovali se z každého nového dne, z každého jeho okamžiku a ze všeho, co děláte. Protože to je základ, abyste byli skutečně šťastní a žili v radosti. Mějte se hezky, na viděnou a na slyšenou.

Jiří Lexa

Autor je lektor kvantování a kvantový terapeut. Jeho kurzy prošlo již několik tisíc absolventů. Podobně jako ve světě např. Esther Hicks umí načítat informace z kvantového pole a předává tuto dovednost ostatním. Zde o něm najdete více informací.

Základní principy spokojeného života

Chcete změnit svůj život k lepšímu?

Pokud nežijete život plný radosti a pozitivní energie, je nutné něco změnit. Každá hra má svá pravidla, a to platí i pro spokojený život. Jeho pravidla jsou přitom jednoduchá a pochopí je každý. Hrajte podle jeho pravidel a stanete se šťastnými vítězi. Rádi Vám pomůžeme na Vaší cestě k novému životu, který si zasloužíte.

ANCHOR_TOP_TITLE

Tento web využívá cookies

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Kliknutím na tlačítko „Souhlasím“ vyjadřujete souhlas k použití všech cookies. Zobrazit podrobnosti Zobrazit podrobnosti

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat z nastavení cookies níže. Zobrazit podrobnosti