Jak si naplánovat úspěch?

V tomto článku se věnujeme tématu, které se týká každého z nás, i když každý o něm zřejmě přemýšlíme trochu jinak. Ať už pro Vás termín ÚSPĚCH znamená kariéru, peníze nebo jen dobře strávený čas a život, v tomto příspěvku najdete spoustu užitečných tipů.

Článek je přepisem níže uvedeného videa, a proto je na Vás, zda zvolíte tuto textovou verzi anebo si pustíte povídání Jiřího Lexy. Pokud byste se chtěli o tématu dozvědět více, pak téma probíráme mnohem podrobněji v kurzu "Základní principy spokojeného života." Nyní tedy k úspěchu:

Jiří Lexa: Ačkoliv se mnohdy snažíme držet základních principů spokojeného života, tak nám velmi často chybí opravdu málo k tomu, abychom byli úspěšní. A jak si naplánovat úspěch? To bychom si mohli přiblížit na dotazu, který nám zaslala naše posluchačka a příznivkyně Kvantové cesty paní Světlana: "Mě tak napadlo, moje bývalá vedoucí si naplánovala, když jí bylo asi 20 let, že ve 25 letech bude mít krásný dům a v 27 letech, že bude mít mimino. To je také kvantování? Protože toto vše opravdu má."

To, když si někdo ve svém životě něco naplánuje, to ještě neznamená, že musí být kvantování, ale znamená to, že si zřejmě za svými cíli stojí, nebo že jim skutečně věří. To je velmi podstatná záležitost. A pokud si to tak vedoucí paní Světlany naplánovala, tak pravděpodobně ta víra tam byla opravdu velká a ta dáma o tom nepochybovala. No, a tak jí to přišlo do života. 

Na první pohled se to opravdu zdá velmi jednoduché a je to asi jako všechno, co umíte, tak vám prostě přijde jednoduché a nemusíte nad tím vůbec přemýšlet. Takže i s kvantováním nebo s tou vědomou tvorbou vlastní reality je to úplně to samé. No a nezdržujme se a pojďme si na námět paní Světlany přiblížit, jak i vy si můžete naplánovat svůj úspěch ve svém životě. 


PROČ NEJSME ÚSPĚŠNÍ?

Na počátku to jsou většinou rodiče, kdo nám předává ty základní pravidla života, kteří nám dávají to, co vlastně oni se naučili od svých rodičů a všechno, co by nám chtěli předat. Určitě to ve většině případech dělají v dobré víře, ale my vlastně tak od nich přebíráme programy, ty rodinné anamnézy, o kterých se mnohdy mylně domníváme, že jde o genetiku. 

Proč do toho pletu právě genetiku? No, protože například v jedné rodině se vyskytuje nějaká nemoc, která je vleklá po čtyři generace. Lékaři už nad tím lámou hůl a říkají těm protagonistům, že jde o rodinnou anamnézu, tedy o genetickou záležitost, ale když potom rozklíčujete ten daný problém, tak zjistíte, že prababička, tedy první generace, která měla cukrovku, byla velmi nešťastná, protože si vzala alkoholika, ten ji ztrpčoval život, ubližoval jí i fyzicky. 

Měla dceru, ta od ní ten vzorec převzala, jak by měl vypadat její partner a jak ona by se k němu měla chovat, takže i babička měla potom vztah plný hořkostí a dědeček též pil a též jí ubližoval fyzicky. Do toho přišla třetí generace, tedy její dcera a ta odkoukala to samé. A ta si nevzala alkoholika, ale vzala si gamblera a vlastně tu cukrovku si nastartovala stejným způsobem. No a ta třetí generace měla opět dceru a ta měla cukrovku už třeba v sedmi letech. 

Ano, to je vyloženě otázka toho, jestli to ta rodina má v genech, anebo co když už tam je program, ta rodinná anamnéza, že si vlastně předávají tyto hořkosti v podvědomí a ty mladší a mladší generace to vlastně uvádějí do praxe dřív a dřív. A ta holčička, které bylo třeba sedm let, tak ta už vlastně mohla to mít daný a priori, protože už samozřejmě měla tu informaci, jak se ty ženy před ní chovaly k mužům, jak se muži chovali k ženám. A vlastně ona už měla to trápení v sobě. 

Takže co když to je trošičku jinak a nemusí se vůbec o žádnou genetiku jednat? V tomto ohledu vám doporučuju, abyste si přečetli například knihy Bruce Liptona, který se těmito otázkami zaobírá, například "Biologie víry", nebo Candace Pert, která napsala "Molekuly emocí". A zkuste si tady v tom právě rozklíčovat, že ono možná mnohdy ani ve vašem případě nemusí jít o genetiku, ale může jít o nějaké dlouhodobě ukládané programy, které máte. 

Ale teď pojďme k tomu úspěchu, protože toto s tím velice úzce souvisí. 


A jak teda souvisí tyto rodinné anamnézy s vaším úspěchem?

Úplně jednoduše. Vy jste se narodili v nějakém prostředí, které nemuselo být úplně úspěšné, nemuselo být nejbohatší a možná i jste dostávali informace, že třeba peníze nerostou na stromech, nechoď Janku s pány na led nebo různé jiné podobné blbosti, které si lidi vykládali všelijakým způsobem a vy jste si například zafixovali, že kdo má peníze, musí být špatný, že kdo podniká, musí to být hajzl, že ten, který má rád peníze, tak je nějakej šibnutej, protože jak může mít někdo rád peníze a podobně.

Přitom peníze jsou neutrální. Ten úspěch je vlastně taky neutrální. Záleží, jak se k němu postavíme. To bohatství je taky neutrální. Záleží, jak my se k němu postavíme.

Nebo třeba, jak se říká, já bych řekl, také poměrně zcestně, že peníze kazí charakter. Né, peníze jsou absolutně neutrální. Ale v okamžiku, když je máme, tak se teprve vybarvíme a ukážeme, co opravdu v nás dříme za sílu. Jestli je to ta síla, která podpoří své okolí, která pomůže světu, která pomůže lidem. Anebo jestli je to ta síla, která pomůže především sobě a na ty ostatní kašle a ty ostatní lidi nějakým způsobem dostává do role jakýchsi podřadných bytostí. Ale to už záleží potom na každém z nás. 

No a teď my se můžeme rozhodnout k tomu, že budeme arogantní ke svému okolí, že budeme se bát toho, co v nás ten úspěch vyvolá, nebo že nebudeme chtít být úspěšní jenom proto, že nám rodiče a předkové něco říkali, anebo se můžeme domluvit sami se sebou, že končíme s těmito vzorci a začneme s něčím jiným. Že začneme budovat úplně něco jiného, co v naší rodině nemá obdobu.

ZAHOĎTE NEUŽITEČNÉ VZORCE

A udělám to tak, že všechny ty staré vzorce jednou provždy zahodím pryč a začnu si budovat nové. Začnu si budovat nová předsevzetí, budu si říkat nové afirmace, budu se chválit za to, že jsem úspěšný a víc a víc, že se mi podařilo toto. Neznamená, že musím být úspěšný hned při prvním kroku v tom, že budu mít najednou za sebou třeba obrovské bohatství, ale můžu být úspěšný jenom v tom, že si uvědomuji v každodenní situaci, v každodenním životě to, kde dělám chyby. To je obrovský úspěch a obrovská deviza. 

Jakmile toto budu vědět, tak najednou se posouvám dopředu. Tím pádem mohu tímto způsobem jít vstříc tomu svému úspěchu. To znamená, začněte konečně dělat něco jinak. Určitě mi teď položíte otázku: "A co to znamená, dělat něco jinak?"

Už jsem to naznačil. Opusťte vaše staré zvyky. Opusťte to, co vám říkali vaši předkové, tedy pokud to opravdu nevybízí k tomu, abyste byli úspěšní. Tzn. všechno, co by vás mohlo tížit jak koule na noze. Opusťte veškerá pravidla, která si myslíte, že vám ubližují a která vás brzdí a začnete dělat něco jiného.

Naplánujte si svůj úspěch.

A jak si ho naplánovat? Třeba tak, že si začnete vybírat činnosti, které vás baví. Začnete dělat něco, co vás baví, co vás těší, co vám přináší každý den radost a co děláte s obrovskou vervu, s obrovskou chutí. Ne to, co si myslíte, že byste měli dělat, abyste se uživili. Ne to, co jste vystudovali, když vás to třeba nebaví. Samozřejmě někdo může mít nějakou činnost, nějaký obor, který vystudoval, je v něm dobrý a ještě ho baví, no, tak to je požehnání doslova.

Ale mnoho lidí vystudovalo jenom proto, že rodiče řekli, budeš studovat toto a toto, budeš se učit tím a tím. A ten člověk byl celý život pak frustrovaný jenom proto, že dělal, co po něm chtěl někdo jiný, ale co nešlo z jeho srdce. Takže začněte tu změnu, změňte si ten život, naplánujte si ten úspěch na začátku tím, že si řeknete, co chcete dělat. Napište si to na papír. 

Napište si třeba, co očekáváte od té činnosti, kterou chcete dělat, napište si pocity, jaké vám budou ty vaše činnosti přinášet nebo jaké chcete, aby vám přinášely pocity, ale podstatné je, aby vám to dělalo radost. Protože když vám to bude dělat radost, tak vám to půjde mnohem snadněji a můžete začít opravdu potom vysílat a vkládat záměry do kvantového pole na cokoliv, protože když z vás půjde radost, tak se to bude ještě znásobovat. 

Od tohoto okamžiku myslete jenom na to, co vás baví. Myslete jenom na to, co vám v životě dělá radost. Věnujte své myšlenky hlavně svému oboru, který jste si vybrali a kterému chcete jít vstříc, protože tím si budete přitahovat další příležitosti, další možnosti v tom, co chcete dělat. A pište si to, zapisujte si všechny své postřehy, protože i jenom tím, že se naladíte vibračně na vlnu nějakého úspěchu, tak vám budou třeba v noci ve snech chodit nápady. Tak si položte k posteli tužku a papír a všechno si zapište, protože ráno si to pravděpodobně už nemusíte pamatovat. 

Hrajte si s myšlenkami úspěchu, snažte se vidět sami sebe jako úspěšného člověka, který tvoří svůj život, který vytváří vědomě svoji realitu a který pomáhá celému světu, který je užitečný celému světu, ale v první řadě buďte užitečný sami sobě. Ode dneška už se snažte nevidět na vaší cestě překážky, ale všechno, co vám zkříží cestu, tak si řekněte, že to je váš další posun k úspěchu. Že to je vaše zkušenost. 

A hledejte ode dneška řešení. Takže když vám spadne klacek přes cestu, tak si neříkejte: jé, já chudák nemůžu jít dál, ale řekněte si, jaké mám v tuto chvíli řešení? Co mohu udělat? Využijte to kvantování, pošlete si záměr na ten či onen daný, v uvozovkách problém a uvidíte, že se vám daleko lépe budou ty vaše nesnáze v životě řešit a bude to fungovat tak, že čím budete pozitivnější a čím budete přistupovat k plnění těchto překážek, když to tak řeknu, ve svém životě s lepší náladou, s lepším nastavením, tak ony začnou mizet a budou se vám do života dostávat daleko lepší příležitosti. 

Bude se vám do života dostávat mnohem více řešení různých věcí, které by se vám třeba jindy ani nedostaly. Zkuste to, přemýšlejte nad tím takto. A pokud od začátku budete myslet v řešení, tak uvidíte, že ta řešení se vám budou neustále do života dostávat. Takže jestliže na začátku budete vidět všechno, co podnikáte, co budujete jako progresivní činnost, to znamená, že to bude neustále nějakým způsobem kulminovat a bude to neustále růst, tak zjistíte, že vám vlastně do života chodí samé skvělé věci a na každou překážku se vám najde 10 řešení, jak ji můžete vyřešit.

Tohle je myšlení v řešeních. Zkuste to a uvidíte, že nebudete chtít jinak. A můžu vám dát jeden takový příklad, co jsme zažili nedávno, když jsme rekonstruovali náš domek, tak nám dělal vodu jeden velmi šikovný člověk, který byl takový velmi nápaditý. A jednoho dne, když jsem viděl, jak nám tam něco dělal, tak se zasekl a nemohl se prostě pohnout dál a já jsem za ním přišel a říkám mu: "Robo, ty tam máš nějaký problém? Nebo je tam nějaký problém?" 

Protože já té věci samozřejmě tolik nerozumím nebo spíš vůbec, tak jsem se obával, abychom třeba mohli pokračovat v té rekonstrukci dál. A on mi na to odpověděl zajímavou větu, já ho budu teď citovat: "Problémy má iba..." A teď si tam dosaďte slovo staročeský kohout. "Já hladám rešenia." Toto řekl.

Od této chvíle já jsem si tuto větu opakoval nesčíslněkrát, protože když jsem něco musel na tom domku si dělat sám a jelikož nejsem vyškolený v těchto pracích, tak mi občas prostě něco nejde, tak jsem si taky řekl, problémy má iba kohout, ale já hledám řešení. 

Takže prosím vás, zkuste to taky tak. Ty problémy nechte někomu jinému, ale ty řešení si z toho vyzobejte krásně a uvidíte, že to bude fungovat. Problém je ten, když se necháme ovládnout tou beznadějí, tím pocitem, že vlastně to nemá řešení. Pamatujte si, vždycky a na všechno je řešení. A jakmile vy budete myslet v řešeních, tak vy uděláte třeba jednu věc, mám jedno, druhý, třetí, desátý řešení, takže pošlu záměr do kvantového pole, ať to vyřeší to nejideálnější řešení, například.

Takto si můžeme plánovat úspěch. Ne tak, že se budeme bát, že budeme sedět a čekat, odkud ta rána přiletí, ale my jí půjdeme vstříc té ráně, protože my ji můžeme jednoduše odrážet, my jak jsme v ráži, tak ta rána se ještě může v podstatě sama zničit o tu naší ruku, kterou my jenom takhle roztáhneme, a to je podstatný. Prosím vás. Takže hledejte ve svém životě řešení.

Naplánujte si svůj úspěch do těch nejhlubších detailů. Vezměte si deníček, začněte si do něj zapisovat všechno, co vás napadne. Tvořte si ten svůj svět. Tvořte si svět svého úspěchu a pokud to takto budete mít nastavený a někdy vás třeba přepadne nějaká depka, tak okamžitě si sáhněte pro ten sešítek a začněte si v něm číst všechno, co jste si do něj napsali. Studujte to, vyžívejte se v tom a uvidíte, že ta depka uteče, protože pro ni už nebudete mít pochopení, vy budete mít pochopení pro ten svůj úspěch. 

V okamžiku, když to proložíte například kvantováním nebo nějakou dobrou vizualizací, představivostí, tak najednou ten váš život se bude tak krásně rozvíjet a nemusíte už mít nějaké obavy z toho, že se vám něco nepodaří, nebo že někde selžete, nebo že jednoduše nejste dost dobří. 

Podstatné pro vás je, abyste si svůj úspěch užívali a abyste všechno dělali s radostí. Pokud vás zrovna nebude něco bavit a máte pocit, že se budete rozčilovat, tak radši to nechte být, radši to nechte do druhého dne, než abyste pokazili všechno, co jste doposud dosáhli. 

Radujte se z toho, že vám chodí maličkosti, že vám třeba na začátku z vašeho podnikání přichází málo peněz, ale přichází, ten tok tam je, dělejte si z toho radost, buďte vděční, projevujte vděčnost, a tak si budete startovat úspěch do neuvěřitelných výšin. 

Já budu moc rád, pokud toto vložíte do své praxe, pokud něco z toho využijete, tak budu rád, když nám napíšete třeba e-mail o tom, jak vám se daří. Když napíšete e-mail o tom, jak váš úspěch vzkvétá a jak třeba jste se vy dostali k tomu, že jste dnes úspěšní. Napište nám to a budu moc rád, když se přihlásíte k odběru našich videí a dáte nám like. V tuto chvíli se za celý tým Kvantové cesty loučím. Bylo mi ctí a jsem moc rád, že se tu můžeme takto scházet. Brzy zase na viděnou a na slyšenou.

Jiří Lexa

Autor je lektor kvantování a kvantový terapeut. Jeho kurzy prošlo již několik tisíc absolventů. Podobně jako ve světě např. Esther Hicks umí načítat informace z kvantového pole a předává tuto dovednost ostatním. Zde o něm najdete více informací.

Základní principy spokojeného života

Chcete změnit svůj život k lepšímu?

Pokud nežijete život plný radosti a pozitivní energie, je nutné něco změnit. Každá hra má svá pravidla, a to platí i pro spokojený život. Jeho pravidla jsou přitom jednoduchá a pochopí je každý. Hrajte podle jeho pravidel a stanete se šťastnými vítězi. Rádi Vám pomůžeme na Vaší cestě k novému životu, který si zasloužíte.

ANCHOR_TOP_TITLE

Tento web využívá cookies

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Kliknutím na tlačítko „Souhlasím“ vyjadřujete souhlas k použití všech cookies. Zobrazit podrobnosti Zobrazit podrobnosti

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat z nastavení cookies níže. Zobrazit podrobnosti