Jaký je rozdíl mezi představivostí a vizualizací?

V Klubu Hovory s Tamarinou probírá Jiří Lexa s jemnohmotnou bytostí Tamarinou různé otázky, které jí klade on či členové klubu. Přinášíme textovou verzi nahrávky, která je k dispozici se spoustou dalších právě těm z vás, kteří tvorbu těchto nahrávek chcete podpořit a přidat se tak k naší klubové komunitě. Děkujeme.

Jiří: Co nám řekla Tamarina o vizualizaci? Jaký je rozdíl mezi vizualizací a představivostí? Jak používat představivost tak, aby vám byla nápomocná každý den ve vašem životě? Na toto téma bude dnes hovořit Tamarina v tomto rozhovoru.

Tamarina: V první řadě je třeba, abychom si uvědomili, jaký je rozdíl mezi těmito dvěma slovy. Ty totiž představuješ představivost a vizualizaci jako to samé, ale ono to je zdánlivě to samé. Takže vyjasněme si nejprve pojmy. 

Vizualizace - to si představuješ, máš jakousi vizi něčeho, co se ti splní nebo co by jsi chtěl nebo co je třeba reálné ve tvém životě.

Představivost nebo představa - ta může být mnohem rozmanitější. Na tom je to krásné. Ta vizualizace, to je vlastně cizí slovo, kdežto představa, představivost, to je vaše krásné české slovo. Uvědom si, že ty v tuto chvíli si nemusíš představovat jenom vizuálně, tedy vizualizovat, ale můžeš si představit třeba zvukové vjemy. To už není vizualizace... Můžeš si představit třeba vůně. Můžeš si představit, jak na daný objekt svého zájmu saháš, jak se ho dotýkáš... To už také není vizualizace.

Takže to jsem chtěla jenom, abyste si uvědomili, že když se budeme bavit o představivosti, že to je mnohem účinnější. Zkuste využívat toto slovo více, to znamená PŘEDSTAVIVOST. Představujte si. 

No a teď pojďme k tomu, co vy si představujete a nepředstavujete a jak to vlastně s tou vaší představivostí je. V tuto chvíli, když si uvědomíš, jak myslíte jako lidé, tak je to docela tristní, nemyslíš? 

Jiří: No, to myslím. A můžeš mi, Tamarino, říct, co to znamená - mám zavřený oči a vidím obrovské intenzivní záblesky zlatého světla. Co to znamená?

Tamarina: To je v tuto chvíli, kdy mně přišly velmi silné myšlenky, tak jsem se snažila to na tebe nějakým způsobem hodit, ale ty to přijímáš pouze tímto vjemem, v tuhle chvíli. Ještě jsi asi nedozrál k tomu, abys to přijmul a mohl to přeložit do té dané řeči, ale je to příjemné, ne? 

Jiří: No, příjemné to je, ale nedokážu to identifikovat.

Tamarina: To nevadí, tak si to užívej a já pokračuji dál. A když vy si budete představovat jenom to, co vám dělá radost, jenom to, co je ve vašem zájmu, tak se bude svět skutečně měnit. Nebudeme tady dnes dlouhosáhle vysvětlovat, jak funguje svět, na jakých principech, jak je napojen na vaše myšlenky, ale vy skutečně ten svět ovlivňujete a všechno, co je okolo vás, jste si vlastně vytvořili vy sami svojí představivostí. 

Ten dělá to a ten zas tohle, to znamená, že někdo vložil toto, někdo támhleto a vy si to vzájemně vibračně předáváte. Pokud se budete chtít rozhodnout změnit vaši realitu, třeba tu současnou, tak se začněte soustřeďovat ve své představivosti na tu variantu světa, který je k vašemu obrazu. 

To znamená, chcete-li, aby se žilo lidem lépe, aby lidé byli radostní, aby si užívali ten život, aby měli hojnost ve všech možných ohledech, tak si představujte takovouto variantu světa. Jakmile vám někdo ve vašem současném světě dává nějakou informaci, která vás znepokojí, co děláte? Okamžitě si to představujete, okamžitě si vkládáte do vaší mysli nějaké nesmyslné strachy, něco, co se ještě nestalo, ale mohlo by se stát. Vy to tím vlastně přiživujete.

Co kdybyste se pokusili v rámci vaší představivosti dávat do toho kvantového pole jenom představy úžasných věcí, nádherných věcí, které vy si vytváříte. Vy jste tvůrci, vy nejste jenom ti, kdo čekají, až vám někdo něco odhodí, nějaký zbytek, nějakou kost jako psovi, ale vy jste lidé, kteří jste na tom vysokém žebříčku ve vaší evoluční řadě.

Pochopte, že v tomto okamžiku můžete tvořit naprosto rozmanitě jenom tím, že si budete neustále představovat, ne vizualizovat, protože v okamžiku, když si vizualizujete, tak vy to vlastně oslabujete, vy si jenom vlastně vytváříte obraz něčeho, ale dejte tam tu kompletní podobu, to znamená, představujte si, jak má daný svět vypadat z té vizuální podoby, ale dejte si tam, jak má vypadat z té zvukové podoby, dejte si tam, jak má vypadat z té hmatové podoby, dejte si tam, jak má vypadat z té čichové podoby. Dejte si tam, jak má vypadat i třeba chuťově, protože vy třeba rádi papáte, no, tak si dejte, že jíte ta nejlepší jídla, která si dovedete představit. 

A takto si představujte svůj svět. Představujte si v případě, že vám někdo bude vnucovat nějaké ty hnusy, které vám teď v tomto případě vnucují z různých médií, tak to vůbec nesledujte a představujte si právě tuto nejkrásnější podobu vašeho světa. Představujte si to, jak vy si dovedete ten svůj svět představit. 

Dejte si třeba na papír vizi vašeho světa, jak vy byste ho chtěli mít, jak byste ho chtěli mít nastavený. A potom si k němu sedněte, zavřete si oči a podle tohoto vašeho návodu si sestavte ve své hlavě podobu tohoto světa a uvidíte, jak se vám bude krásně v tomto světě žít. A nabádejte k tomu vaše děti, nabádejte k tomu své blízké, představujte si. 

Je lepší si každý den místo hodiny u televize si tu hodinu věnovat tomu, že si budete představovat něco krásného. Místo toho, abyste seděli u počítače, hráli počítačové hry, tak si představujte něco nádherného v tom vašem životě. Představujte si to, co chcete zažívat, přestaňte nosit na uších sluchátka, protože co myslíte, že to je? 

Teď spousta lidí ve vašem světě nosí na uších sluchátka. Jiří se zrovna chtěl nedávno na ulici někoho na něco zeptat a zjistil, že ten člověk je hluchý, že ho neslyší. Když k němu došel, tak najednou zjistil, že on není hluchý, že má jenom v uších zapíchnuté dva špunty, které mu nedovolí, aby slyšel Jiřího dotaz. A to je ve vašem světě normální. 

Ale co se děje? Vy když si můžete představovat, třeba máte nějakou cestu, kterou musíte absolvovat, myslím tím pěší, přes město, jdete někam a bude vám to trvat deset patnáct minut, než někam dojdete, tak místo toho, abyste si představovali, abyste si nastavovali ten svět, který vy chcete skutečně mít, nebo abyste si představovali svoje vize, svoje sny, svoje cíle, svá přání, tak vy si dáte do uší nějaká nesmyslná sluchátka, která vám nejen dávají hlukovou vizi někoho jiného, kdo vám něco podstrkává, ale dávají vám i zároveň určité vibrace, určité energie a též vám ničí mozek, protože do těch sluchátek musí být přiveden ten signál opět nějakým způsobem. Chápete to? 

To není vůbec jednoduchá záležitost a není to vůbec legrace, protože tady vůbec nejde o to, abyste si poslouchali hudbu, tady jde o to, aby vás někdo otupěl, aby vás někdo totálně zničil jako tvořící bytosti. Ve vašem světě jsou v současnosti tlaky, aby právě člověk byl doslova omezený ve své představivosti, v tom, co by mohl vytvářet. Protože vy, když si budete představovat něco, tak budete kazit těm, řekněme, globálním prediktorům, kteří dávají ten nějaký směr, jak by měla civilizace jít, podle sebe, podle svého, tak vy jim to kazíte. Chápete to? 

To znamená, vy si konečně začněte tvořit ten svět takový, jaký vy chcete. Možná by se tady toto video dalo i nějakým způsobem napojit na video, které jsme s Jiřím točili o tom, jak být svobodný, o svobodě, protože vy vlastně tím, že jste neustále se špunty v uších, že neustále koukáte do nějakých monitorů, tak vlastně tím jste nesvobodní. 

Ale v momentě, když půjdete na hodinu denně do lesa, ne každý den, ale třeba obden, jednou za dva dny nebo i jednou za týden, ale půjdete do toho lesa tak, že necháte doma všechno, snad kromě klíče od domu, tak půjdete a budete jenom pozorovat přírodu, budete objímat stromy, budete se radovat z toho, jaká je nádhera okolo vás, tak zjistíte, že si pro svůj život vytváříte něco mnohem lepšího než doposud. 

Ale to je samozřejmě na vašem rozhodnutí a smutné na tom je, že ačkoliv o tom hovoříme již dlouho a nejenom my, hovoří o tom spousta dalších různých motivátorů, dalších lidí, kteří chtějí změnit tento svět, tak mnoho lidí ve své pohodlnosti to prostě nedělá. 

A je to tak jednoduché. Začněte si každý den po chvilkách, třeba jenom 10 minut denně, představovat svůj ideální svět. Začněte si představovat to, že jste šťastný, začněte si představovat, jak se vám všechno daří, jenom si to 10 minut denně se zavřenýma očima představujte. Třeba ráno po probuzení nebo večer, než usnete, to je ještě lepší. A uvidíte, jak se váš život bude markantně měnit a zjistíte, že nic jiného k životu nepotřebujete, protože najednou budete šťastní a nebudete vědět proč. 

No ano, je to proto, že vy jste tvůrci. Ale to se s Jiřím snažíme vám říci už několik roků, kdy spolupracujeme, ale jenom určité procento to poslechne nebo to vyzkouší. Vyzkoušejte to. Nemusíte nám bezhlavě věřit, ale představujte si. Tu představivost, za ni nic nedáte, tu máte v sobě. To znamená, vy si můžete takto jednoduše vytvářet své světy, můžete si vytvářet naprosto to, co chcete a já už se opakuji, ale já to říkám schválně a říkám to ráda, protože vím, že vám to může pomoct a můžete tím měnit svět.

Jiří: Tamarino, to bylo intenzivní. Musím říct, že já jsem v tuto chvíli docela uzemněn a jsem takovej jako zaraženej, protože jsem skoro nic z toho nepojmul, protože tím, že jsem jenom médium, tak to jenom prostě posílám dál, ale ta energie mě úplně jakoby, já jsem možná řekl špatně uzemněnej, jsem takovej prostě ztuhlej, najednou, ale příjemně, takže já ti moc děkuju.

Tamarina: Rádo se stalo, já jsem věděla, že to světlo, které ti vysílám, že minimálně aspoň na úrovni tvých momentálních pocitů bude vnímáno dobře, takže s tím budeme pokračovat. 

Jiří: No, tak to můžeš, no, to je takový, já to cítím, jako že mi to úplně opravuje moje tělo, že mi to tak jako nějakým způsobem něco s tělem dělá v tom pozitivním duchu a je to fakt příjemný, takže si na mě vždycky můžeš vzpomenout a třeba jednoho dne procitnu a dokážu to vyjádřit slovy, ale teďka to fakt nedokážu vyjádřit. 

Tamarina: Já to věděla, protože to je velmi vysoká vibrace, ale věř tomu, že ti to bude jenom ku prospěchu. 

Jiří: Takže já děkuju. Mohli bychom tedy příště udělat video například o tomto světle. Co ty na to? 

Tamarina: No, tak můžeme a můžeme udělat i o dalších věcech, které bychom rádi lidem přiblížili. Takže těším se na to a dneska si myslím, že bylo řečeno vše, co jsem vám chtěla říct.

Jiří: Tamarino, já ti děkuju a vám, milí přátelé, přeji jenom to nejlepší. Pokud se vám video líbí, dejte mu lajk, pokud se vám líbí hodně, tak se můžete přihlásit k odběru našich videí a samozřejmě budeme za to rádi a doporučujte nás svým známým, protože věřím, že tento kanál může přinést spoustě lidem nový náhled na svět a ten svět se prostě může díky vám měnit, takže moc děkuji, mějte se hezky a brzy zase na slyšenou.

Kvantová cesta

Portál osobního rozvoje, jenž se zaměřuje na témata zdravého životního stylu, fyzické a duševní kondice, kvalitních mezilidských vztahů a především na tvorbu vlastní reality pomocí čtení z kvantového pole. Nabízí články, videa, kurzy či semináře.

Klub Hovory s Tamarinou

Staňte se součástí naší komunity!

Patříte k fanouškům YouTube kanálu Hovory s Tamarinou a chcete slyšet více témat?

Poslouchejte nové rozhovory každý týden!
Členové klubu mají k dispozici mnohem více obsahu s Tamarinou, než je volně přístupný na YouTube či našem blogu. Navíc máte příležitost klást Tamarině vlastní otázky na témata, která Vás zajímají.

ANCHOR_TOP_TITLE

Tento web využívá cookies

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Kliknutím na tlačítko „Souhlasím“ vyjadřujete souhlas k použití všech cookies. Zobrazit podrobnosti Zobrazit podrobnosti

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat z nastavení cookies níže. Zobrazit podrobnosti