Přestaňte fňukat. Vše je ve vašich rukách

Přinášíme přepis staršího, leč stále aktuálního, povídání Jiřího Lexy na téma, jak si svým přístupem ovlivňujeme vlastní život a výsledky, které nám náš postoj následně přináší. Pokud raději posloucháte, můžete si pustit přiložené video. Pokud raději čtete, tento článek je textovou verzí se stejným obsahem:

Srdečně vás vítám u dalšího mého videa a v tuto chvíli bych vám rád sdělil pár věcí. První z nich je ta, že mě v poslední době hodně kontaktujete ohledně vašich strachů, vaší nejistoty z budoucnosti, ohledně obav z toho, co s vámi bude a jak se bude tento svět ubírat dál. 

Prosím vás, já vím, že pro někoho to může být velice důležitá otázka, ale podstatné je, co chcete slyšet? Chcete slyšet, že všechno je špatné, nebo chcete slyšet, že všechno je dobré? Anebo se chcete sami rozhodnout, jakou variantu své reality si vytvoříte? Ano, přesně tak. Vy si můžete totiž vytvářet varianty svých realit a je jich nekonečné množství. 

To znamená, nemusíte se bát toho, co bude, ale naučte se fungovat jako vědomé bytosti. A jako vědomá bytost byste se měli v první řadě soustředit na to, co se odehrává uvnitř vašeho nitra. Nejprve je potřeba se dostat do jakéhosi souladu. Ten soulad znamená, že budete prostě pracovat pouze na tom, abyste si hlídali vlastní myšlenky a vlastní emoce. 

Vy totiž nemusíte přebírat emoce zvenčí, ale naopak. Vy, když si sami budete řídit své emocionální pochody, tak si budete pracovat ze svojí vibrací a ta vám následně bude přitahovat všechno, co si vůbec dovedete představit a bude vám to přitahovat v té hmotné realitě, to znamená, bude se vám skutečně dařit. 

Problém je ten, že mnoho lidí dneska je naučených žít tak, že si tuto realitu, která tady probíhá, kterou tady všichni můžeme pozorovat, tak že si ji většina lidí fixuje jako směrodatnou. Ale není to pravda. Protože to, co teď vidíte, je již historie, je již minulost. Pokud vy se na ni soustředíte, tak vlastně vytváříte něco, v čem se zacyklujete. Já vám dám takový ještě  konkrétnější příklad. 

Teď uvidíte v televizi politika, který vám řekne: "Bude teď velká ekonomická krize, protože firmy neprosperují, lidé nechodí do práce atd." A vy uděláte jednu věc - začnete tomu dávat svoji pozornost. To znamená, začnete si říkat, aha, to je politik, ten to musí vědět, bude tady krize, protože firmy neprosperují a naše ekonomika prostě upadá. Anebo máte úplně jinou možnost. 

Máte možnost si říct, že ve vašem světě je naprosto všechno fungující. Ve vašem světě, ve vašem životě, je naprosto všechno možné a vy si tvoříte tu nejlepší realitu. Podstatné je, abyste se do tohoto fungování dostali, to znamená, ono vám to bude chviličku trvat a do té doby je potřeba, abyste jakoby tu vnější realitu ignorovali. Já vím, že to je pro mnoho lidí velmi těžké, ale já vám říkám věc z vlastní zkušenosti a mohu vám říci, že v mém životě se dějí naprosto skvělé věci, protože moje realita je o tom, že si ji skutečně sám tvořím. A to vám chci ukázat, že to je možné. 

Je to naprosto reálné, ale je potřeba nevěřit tomu, co dostáváte zvenčí. Například. Díváte se často na televizi? Pokud ano, tak ji jednoduše vypněte, vytáhněte ze zásuvky, vyhoďte z okna nebo ji prodejte, ale nekoukejte na televizi. Nejde jenom o zprávy, nejde jenom o krimi zprávy, jde o všechny pořady, kde si vytváříte fikci jako realitu. 

Například se díváte na romantický zamilovaný film. Někdo řekne, to pro mě nemůže být škodlivé, ale ve skutečnosti vy tam žijete realitu těch hrdinů, kteří ještě navíc neexistují a vlastně emocionálně to s nimi prožíváte. Co se děje na vaší úrovni? Vy si vytváříte iluzi nějaké reality a taháte si do svého života něco, co ve skutečnosti neexistuje, nedejbože, když jsou tam hrdinové, kteří jsou třeba velmi bohatí "z urozených rodin", jsou to různé takové ty sladké filmy o těch vyvolených jedincích a najednou zjistíte, že vy chodíte do práce za 20 000 měsíčně a nemůžete si dovolit zdaleka to, co ti účastníci v tom filmu. 

K čemu tam dochází, prosím vás... K tomu, že vy si automaticky řeknete, no, to já zažít nemůžu, to mně se stát nemůže, já si tohle to nemůžu dovolit. A už jste v naprosté pasti. Ale pokud toto dáte pryč a budete se zaobírat pouze svými myšlenkami, například budete myslet na své sny, cíle, přání, a pokud si nechcete dávat vysoké cíle na začátku, protože jim nevěříte, tak se věnujte těm menším. 

Dávejte tam třeba vizi toho, jak chodíte po lese, jak máte nějakou třeba malou chatičku, kde máte svoji zahrádku a užíváte si tam nádherné chvíle. Začněte od těchto drobností a najednou zjistíte, že se vám ty drobnosti jakoby začínají prozařovat do vašeho života. Najednou se vám začíná víc a víc dařit. 

Říkejte si afirmace, pracujte s nimi systematicky. Ve videích, která už jsem vám zanechal tady na YouTubu, tak najdete návody, jak pracovat s těmito afirmacemi. A věřte tomu, pokud se budete cítit špatně, budete mít třeba špatné myšlenky nebo špatné pocity, tak si pusťte některé z mých videí a najděte si takové, které vás z těch vašich negativních pocitů dostane, protože vy jste bytost, která sem přišla a která si může užívat tuto realitu naprosto svobodně a není závislá na nikom, kdo jí nějak bude ovlivňovat. 

Jediný, kdo může ovlivnit život vaší bytosti, tedy váš, jste vy sami. To znamená, važte si toho a pracujte na tom, hrajte si s tím, neberte ten život tak, že je dogmaticky daný, že to, co vidíte, že je skutečné. Berte to tak, že je to výtvor vašich dosavadních myšlenek a vy se můžete rozhodnout pro naprosto jiný scénář. Řekněte si třeba, že jste režisér a napište si slohovou práci, dejte si s tím opravdu tu práci a dejte tomu čas. 

Napište si nádherný příběh. Pište ho, tak jako by to měl být scénář celovečerního filmu nebo seriálu. A pište tam o sobě. Napište si ho krásně od dětství a pište ho dál, jak si představujete, jak by měla vypadat vaše budoucnost. Napište si to tam a pište si jenom, co chcete a berte to tak, že je to film, je to příběh, který vytvoříte tzn. nevycházejte z toho, jestli v tuto chvíli si to můžete nebo nemůžete dovolit. 

Uvidíte, že když se budete věnovat třeba takovémuto psaní, tak budete mile překvapení, že vlastně nezažíváte ty negativní emoce toho strachu, protože vy se soustřeďujete na zcela něco jiného. Rozumíte tomu? A teď je velmi důležité, abyste pochopili, že nikdo jiný to ale za vás neudělá. Takže si hrajte s tou realitou, buďte vděční za každou drobnost a neřešte to, co v životě nemáte. Neřešte to, čeho jste ještě nedosáhli. Řešte to, co máte. 

To znamená, každý den například poděkujte za 10 věcí, které vám přišly kdy do života. Poděkujte za to, co jste získali ve svém životě. Poděkujte za to, co máte a co je dané, co už vám přišlo, co jste vytvořili. Děkujte za tyto věci. Nebuďte nešťastní pro to, čeho jste ještě nedosáhli. 

Pokud po něčem toužíte a chcete to mít ve své realitě, tak v žádném případě si neříkejte, že je škoda, že to nemáte, nebo že nemáte dost peněz, nebo že nejste dost dobrý a podobně. Ale napište to do toho svého příběhu a napište tam, že to tam prostě máte v tom životě. Čtěte si ten příběh každý den, měňte tu strukturu, měňte obsah toho příběhu, protože i vaše realita se může měnit. To, kde jste dneska, to, kde se dnes nacházíte, to je pouze důsledek vašich myšlenek, ale vy se můžete nacházet zítra zcela někde jinde, a to záleží opravdu jenom na vás.

Pokud se rozhodnete poslouchat někoho zvenčí, že je něco nemožné, že nejste dost dobří, že jste takoví nebo jiní, tak i to může být pravda, pokud tomu uvěříte. Ale pokud se bude někdo snažit vám namluvit, že jste třeba špatní, že nemáte na něco talent, že něco mít nemůžete, že nemáte peníze atd., tak je to pouze jeho názor. Vy třeba v tuto chvíli ty peníze nemáte, ale nikde není psáno, že je nemusíte mít zítra. 

Teď mi určitě někdo napíše a kde bych je asi vzal? Když pracuju od rána do večera, mám za to málo peněz a nemám kde jinde si je vydělat. A teď vám odpovím, že jste se dostali do nádherného vzorce, který máte šanci opustit jenom vy. Tento vzorec, to je vlastně takové jakési zacyklení, kam jste se dostali svými přesvědčeními, svými názory a vy třeba řeknete svými zkušenostmi, ale pokuste se pracovat více se svojí myslí. 

Pokuste si vštěpovat myšlenku, třeba, že jste zahrnuti tím největším a nejúžasnějším bohatstvím celého světa a říkejte si to každý den stokrát, tisíckrát, říkejte si to týden, měsíc, dva měsíce, půl roku, zkuste to. Používejte takto své myšlenky, svá slova. Ale vydržte to, nepište mi tady do komentářů za týden nebo za dva týdny, že to je blbost, že to nefunguje, ale zkuste to opravdu čtvrt nebo půl roku a uvidíte, co se bude ve vašem životě měnit. 

Ale vydržte si říkat nějakou takovouhle pozitivní afirmaci, protože afirmace, a to se též setkávám s mnoha lidmi, nefungují tak, že si dnes je napíšete a řeknete si jednou, dvakrát denně a za týden budete čekat nějaké výsledky. Tak to prostě nefunguje. Ale když si je dnes začnete každý den poctivě říkat, říkejte si jednu nebo dvě, každou si ji říkejte pět deset minut, dejte těm dvěma afirmacím třeba dvacet minut času ráno, dejte jim dvacet minut času v poledne, dejte jim dvacet minut svého času večer, a tak to dělejte každý den. 

Já vím, vy mi řeknete, já na to nemám čas. Tak si ale potom nestěžujte, že se vám něco nedaří ve vašem životě, protože je velmi naivní myslet si, že se váš život změní, pokud vy budete dělat všechno stejně jako doposud. A tuto větu nebo tuto myšlenku, to jsem si nevymyslel, to není z mé hlavy, já mám pocit, že jí řekl, tuším, Albert Einstein, a to byl jiný vědátor a jiný genius, ale já vám to říkám z toho důvodu, že pokud se rozhodnete něco změnit, tak na to máte a zvládnete to. Ale musíte se rozhodnout vy. 

Pojďme si říci, že teď mi budete do komentářů psát jenom skutečně věci, že se vám to podařilo. Nepište tam, že to nejde nebo nepište tam důvody, proč to nejde, ale zkuste tam psát jenom opravdu vaše zkušenosti a ponaučení pro jiné lidi, jak vám vaše myšlenky ovlivnily váš život, jak vám vaše pocity ovlivnily život. Napište to tam ostatním, protože vy tím pomáháte dalším lidem. Věřím tomu, že když si takto navzájem pomůžeme, tak se dotáhneme k tomu, že tento svět změníme absolutně od podlahy k lepšímu. 

Poslouchám každou chvíli, že se změní celý finanční systém, poslouchám každou chvíli, že nebudeme tady muset mít peníze, protože sem přijdou nějací mimozemšťané a ty tu udělají pořádek a budeme se mít dobře, budeme žít jenom z lásky a budeme všichni dělat to, co chceme, ale prosím vás, proč bychom nedělali to, co máme rádi a proč bychom to nedělali třeba za ty peníze? Ty peníze nejsou špatné. Je špatné to, jak my o nich přemýšlíme a jak se k nim chováme. 

Věřte tomu, že když pochopíme například energii peněz, nebo když pochopíme jiné energie, jak fungují, když pochopíme třeba vztahy, jak fungují, a pozor, nemyslím vztahy partnerské, ale právě třeba vztahy mezi námi a těmi skvělými penězi, tak zjistíme, že chyba není na straně peněz, ale na straně našeho vnímání. 

Většinou se totiž setkávám s negativním ohlasem vůči penězům právě u lidí, kteří je nemají. Svádějí to na to, že za to vždy může někdo jiný. To je takový ten syndrom té oběti, ale já věřím, že vy to nejste, protože vědomí lidé, ti přemýšlí zcela jinak. Ti přemýšlí, jak něco ve svém životě změnit, aby ten vesmír vlastně jim šel na ruku. A o to nám jde. 

To znamená, zkuste to, hrajte si, pracujte s tou svojí realitou a uvidíte, že docílíte naprosto úžasných výsledků a já vám moc fandím, držím vám palce a těším se, že se zase sejdeme u nějakého dalšího videa. Těším se samozřejmě na vaše komentáře. Pokud chcete, můžete navštívit můj web, protože tam naleznete spoustu dalších rad a dalších možností, jak se posunout ve vašem vývoji. Můj web je www.kvantovacesta.cz. 

A jestli chcete podpořit tento můj YouTube kanál, který mám moc rád, protože jsem rád, že na něj chodí tolik lidí a že tolika lidem ovlivňuje život a tolik lidí může inspirovat. Tak pokud chcete podpořit tento kanál, tak si, prosím vás, nahlaste odběr, to znamená, dole se přihlaste k odběru mých videí a automaticky vám budou chodit do emailu oznámení o tom, že jsem třeba dal nové video, nebo že bude premiéra. A já samozřejmě budu moc rád pro vás připravovat další videa. Takže se mějte moc hezky, přeji vám jenom to nejlepší a ať vám všechno vychází přesně podle vašich představ a podle vašich vědomých záměrů. Na slyšenou.

Jiří Lexa

Autor je lektor kvantování a kvantový terapeut. Jeho kurzy prošlo již několik tisíc absolventů. Podobně jako ve světě např. Esther Hicks umí načítat informace z kvantového pole a předává tuto dovednost ostatním. Zde o něm najdete více informací.

Základní principy spokojeného života

Chcete změnit svůj život k lepšímu?

Pokud nežijete život plný radosti a pozitivní energie, je nutné něco změnit. Každá hra má svá pravidla, a to platí i pro spokojený život. Jeho pravidla jsou přitom jednoduchá a pochopí je každý. Hrajte podle jeho pravidel a stanete se šťastnými vítězi. Rádi Vám pomůžeme na Vaší cestě k novému životu, který si zasloužíte.

ANCHOR_TOP_TITLE

Tento web využívá cookies

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Kliknutím na tlačítko „Souhlasím“ vyjadřujete souhlas k použití všech cookies. Zobrazit podrobnosti Zobrazit podrobnosti

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat z nastavení cookies níže. Zobrazit podrobnosti