Na Healing festivalu si přijdou na své i milovníci jógy

Program srpnového Healing festivalu 2023 se postupně rozšiřuje o další zajímavé body, tak pokud ještě váháte se zakoupením vstupenky a máte rádi jógu, pak Vás možná inspiruje ta část programu, která se týká právě jógy a pohybu. Na co se můžete těšit?

Extatický tanec - Kareem Raïhani (ESP)
Kareem Raïhani je taneční mistr s extatickými sety, které hraje na festivalech po celém světě. Jeho hudba je směsicí různých tanečních stylů a obsahuje melodické groovy a šamanské vibrace. Jeho hudební cestu musíš zažít na vlastní kůži!

Satya Loka Yoga - Ra Lalita Dasi (ENG/GRC)
Meditační lekce jógy, která pomáhá odhalit vnitřní hloubku a krásu lidského srdce. Hodina jógy je protkána poezií a klidem. Jedná se o jedinečnou lekci vedenou Radasi, která přináší souhrn 27 let zkušeností s jógou, jež budou inspirací pro vaši osobní praxi a učení. Budu šťastná, když budete odcházet s pocitem většího propojení s pravdou naší čisté podstaty.

Chi-Flow - Orpheus B (ISR)
Taneční cesta plná energetických pohybů, která kombinuje tchaj-ťi a čchi-kung, tanec a dýchání, které přivádí tělo k čistému proudění čchi (životní energie). Tento seminář začíná protahováním, rozcvičováním kloubů, otevíráním čaker a přechází do pohybů z bojových umění a flow dance. Jemné a přitom bouřlivé, ladné a přitom silné. Intuitivní a volně plynoucí. Cílem workshopu je vyčistit energetické bloky a umožnit volný tok a sebevyjádření, v bezpečné schránce. Můžete se skutečně napojit na univerzální energetické pole a pocítit proudění Chi. Orfeus vede velmi čisté flow, které vás propojí s vyjádřením vaší duše a pozvedne skupinu do vyšších vibrací a frekvence Lásky.

Kontaktní improvizace - Kateřina Hanzlíková
Kontaktní improvizace dokáže odlehčit vaše tělo i vaši mysl. Jde o spontánní tanec, který využívá pro pohyb váhu a energii vlastního i partnerova těla. Důraz se neklade na formu, ale na pochopení základních pohybových principů. Během workshopu si zkusíme několik základních principů, kterými jsou důvěra, vedení a využití tlaku při pohybu s partnerem. Začínat budeme naladěním na sebe, prostor a okolí, potom budeme zkoumat a zkoušet základní principy KI a poslední půlhodina bude věnována volnému tanečnímu jamu. Kontaktní improvizace vás vezme na dobrodružnou jízdu přítomností, překvapí vás svou citlivostí, jemností, ale zároveň hravostí a fyzičností. Prostě si dáte do těla a přitom se u toho budete celou dobu usmívat a bavit 🙂

Extatický tanec - Swahé (USA)
Swahé rozezněl taneční parkety na festivalech a extatických tancích po celém světě a přináší Kundalini Awakening Tribal Bass inspirovaný latinskou, blízkovýchodní a domorodou hudbou, kterou má v krvi. Již 14 let je cestujícím učitelem jógy, vedoucím kirtanu a DJ, a také tvůrcem tanečního chrámu Gaia v Lago Atitlan, The Golden Temple v Guatemale a festivalu Ecstatic Dance Embodiment Festival.

Nespoutaná posvátnost uvnitř nás - Martina Siam
Během workshopu se vystřídá několik částí - úvodní slovo, meditace, propojení se zvukem/zpěvem. Poté se několikrát vystřídá dynamická taneční část a zastavení v meditaci. Na závěr relaxace ideálně vleže a mé bubnování. Povedu účastníky do svého nitra, do plné přítomnosti jak během meditací, tak během tance. Nechám je rozpomenout si na posvátnost, kterou v sobě nosí. Výsledkem workshopu bude určitě i velké uvolnění a vnitřní radost.

Inverze beze strachu - Tomáš Strnad
Jak překonat strach z bytí hlavou dolů, a proč je důležité praktikovat inverze. Naučíme se, jak čelit svému strachu z bytí vzhůru nohama, a proč to stojí za to. Na workshopu budeme věnovat pozornost zejména základům inverzních pozic, správnému propojení síly, flexibility a možnostem každého jedince. Pokud si přeješ jednoho dne dosáhnout inverzních pozic, jako je stoj na hlavě, na předloktí a možná jednoho dne i stoje na rukou, tento workshop ti pomůže s prvními kroky na Tvé cestě. Na viděnou na podložce a vzhůru nohama,

Partnerská jóga: Společně do výšin - Tomáš Strnad
Naučte se prožívat a praktikovat jógu s partnerem a vašimi blízkými. Partnerská jóga vám pomůže budovat vzájemnou důvěru a respekt, sounáležitost a intimitu, naučíte se komunikovat a naslouchat druhým. Vybudujete si stabilitu v těle, rovnováhou a později zvládnete i pozice, o nichž jste dosud neměli tušení, že je dokážete.

Jin & Jang jóga: uzemnění - Tomáš Strnad
Harmonie sil, napojení, otevření a uzemnění, nalezneme společně během jemné a pomalé praxe, kde připravíme tělo a mysl k odpočinku. Na počátku lekce se každý z nás napojí na svůj dech, pomocí kterého vybudujeme teplo v těle a následně opět uklidníme pozicích, ve kterých setrváme déle a hlouběji prozkoumáme reakce naší mysli a těla na ni. Na viděnou na podložce,

CHAKRADANCE: Taneční terapie bez přemýšlení - Alice Kirš
Zvu tě na uvolňující taneční plavbu tvým vnitřním světem, s mapou tvých čaker jako kompasem. Při workshopu tě skrze intuitivní tanec a meditaci vlídně provedu k uvolnění omezujících přesvědčení, propuštění rodinných vzorců, spálení pocitů nedostatečnosti, studu, viny, k uzdravení zranění ve tvém srdci, k odpuštění. K puštění všeho, co tě drží zpátky od tvoření krásného vztahu k sobě a žití života v souladu s tvou duší. Po vylodění se budeš cítit znovu-zrozeně! Hlavním benefitem. Uvolnění z hlavy do těla, do sebe, dovnitř ke své vnitřní moudrosti, která má skrze Chakradance prostor uklízet a pouštět jakoukoliv nezpracovanou energii, bolest, potlačené emoce, traumata a skrze to uvolňovat, uzdravovat. Zároveň mohou přicházet různé vize, vhledy, uvědomění. Mysl má u Chakradance dovolenou 🙂 Program: krátký úvod, představení Chakradance a workshopu, slaďovací kolečko, jemná pohybová meditace, tanec na všech 7 čaker, integrační meditace, sdílení v kruhu prožitků na závěr. S sebou si vezmi karimatku, případně malý polštářek + šátek na oči (Chakradance se tančí se zavřenýma, ideálně zavázanýma očima, karimatka vymezuje taneční prostor.)

Škola stoje na rukou - Sara Ticha (SK)
V tomto workshope sa naučíme ako čeliť a prekonať vnutorný strach z obrátenia sa hore nohami a prečo sa to oplatí. Stojky môžu následovať pádom, strach z nich je prirodzený pud sebazáchovy 🙂 Koniec koncov, počas života sa človek len veľmi zriedka, ak vôbec, ocitne dole hlavou. Ale bola by škoda keby nás tento strach obral o benefity, ktoré tieto pozície ponúkajú. Na skúsenostiach s jógou nezáleží, po tomto workshope každý yogi získa nový pohľad na stojky. Budeme sa rozprávať o tom ako uchovať zdravé a silné zápästia, naučíme sa ako pracovať so svojim core a shoulder strength, ako sa bezpečne dostať do a z obrátených pozícií, a čo je najdôležitejšie, naučíme sa prekonať náš strach a nazbierať odvahu vystúpiť “out of the comfort zone”.

Jóga srdce - Sara Ticha (SK)
Tento workshop je pre všetkyćh ktorí sa chcú dostať hlbšie do svojho srdca, spojiť sa so sebou samým, a oddať sa záklonovým pozícám. Pre mnohých sú záklonové pozície nekomfortné, a rovnako je nekomfortné byť zranitelným a žiť s otvoreným srdcom. Môžeš sa pripaviť na meditáciu, dharma talk, spievanie mantier, a ásanovú prax zameranú na záklony v ktorej navštívime pozície ako Ustrasana, Natarajasana, a Urdhva Dhanurasana.

Aktivní meditace ~ zpět do své síly - Anna Vašinová
Velice speciální meditace, která uvolňuje to, co nás drží od spojení se svým nitrem a svou vnitřní sílou. Tato meditace je vhodná pro každého, kdo si chce užít meditaci plnou UVOLNĚNÍ, NECHÁNÍ JÍT TOHO, CO NEPOTŘEBUJE, ZNOVU SE PROPOJIT S NITREM A POSTAVIT SE DO SVÉ SÍLY. Pro každého tato meditace může být jiná, někdy je to o uvolnění napětí, myšlenek a přehlcenosti. A jindy se jde hlouběji a pracuje se s potlačenými emocemi, traumaty na více rovinách. Zvu vás k této meditaci, kterou bych doporučila naprosto všem, protože je to zaručený způsob, jak se oklepat a nechat jít to, co nám už neslouží.

Hatha jóga srdcem se závěrečnou relaxací s bubnem - Michal Rauer
Hatha jóga vnese příjemný pocit harmonie do vašeho života. Na závěr lekce si užijete Savasanu v rytmu bubnu.

Jivamukti jóga - Cesta soucitu - Šárka Vojáčková
Lekce Jivamukti jógy představuje klasické učení jógy pro moderního člověka, kterou může praktikovat na podložce i mimo ni. Velkou částí lekce je zpěv a hra na harmonium (chatning manter); práce s dechem (pránajámou); plynoucími a promyšlenými sekvencemi vinjásového stylu; tématickým, pečlivě vybraným a nabušeným playlistem; asistencemi v pozicích; relaxací (šavásanou) a meditací. To vše dělá lekce Jivamukti jógy takové, jaké jsou. Hluboké a zároveň hravé s jediným cílem, dosáhnout Jógy jako stavu.

Awakening Your Inner Kali - Charlotte Svendsen (USA)
Tato lekce tantrické hatha jógy je vnitřním zkoumáním napojení na energii tantrické bohyně moudrosti Kálí. Prostřednictvím ásan, pránájámy, meditace a manter budete vedeni k prožívání božského nitra. S důrazem na prvky a čakry se můžete probudit do síly a proudění, které představuje Kálí, a pocítit dualitu její divokosti a lásky.

Esctatic jóga - Markéta Faustová
Napoj se na rytmus a energii hudby. Propoj se sám/sama se sebou a propluj s námi až do extáze pomocí plynutí a dechu v józe. Prožijeme radost z pohybu v hudební vlně, která nás strhne společně se silou skupiny. Kdo říká, že jóga a tanec se nedá propojit?

Happy Prana Flow - Swahé (USA)
Intuitivní a inspirativní pohybová sekvence s vibrujícím hudebním doprovodem, která osvěží celý váš energetický systém a připraví vás na to, abyste si Healing festival užili na maximum!

Ranní jógové pomazlení - Markéta Faustová

Více o programu Healing festivalu najdete na oficiálním webu healingfestival.eu

Kvantová cesta

Portál osobního rozvoje, jenž se zaměřuje na témata zdravého životního stylu, fyzické a duševní kondice, kvalitních mezilidských vztahů a především na tvorbu vlastní reality pomocí čtení z kvantového pole. Nabízí články, videa, kurzy či semináře.

Základní principy spokojeného života

Chcete změnit svůj život k lepšímu?

Pokud nežijete život plný radosti a pozitivní energie, je nutné něco změnit. Každá hra má svá pravidla, a to platí i pro spokojený život. Jeho pravidla jsou přitom jednoduchá a pochopí je každý. Hrajte podle jeho pravidel a stanete se šťastnými vítězi. Rádi Vám pomůžeme na Vaší cestě k novému životu, který si zasloužíte.

ANCHOR_TOP_TITLE

Tento web využívá cookies

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Kliknutím na tlačítko „Souhlasím“ vyjadřujete souhlas k použití všech cookies. Zobrazit podrobnosti Zobrazit podrobnosti

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat z nastavení cookies níže. Zobrazit podrobnosti