Jaký význam má pálení čarodějnic poslední den v dubnu?

V Klubu Hovory s Tamarinou probíráme různá témata. Tentokrát se dostalo na otázku, jaký význam a smysl má pálení čarodějnic 30. dubna. Pokud si chcete poslechnout, jak Tamarina zodpovídá podobné dotazy, staňte se členy klubu. Tam nabízíme audia, zde pouze text:

Jiří Lexa: Zajímá vás také, jaký význam a jaký smysl má pálení čarodějnic 30. dubna? Tak na to jsme se dnes zeptali Tamariny a myslím si, že podala celkem vyčerpávající odpověď. Takže jdeme na to. Ahoj, Tamarino, můžeš mi říct odpověď na otázku, kterou jsi slyšela? To znamená něco k tomu, jaký význam má pálení čarodějnic právě na konci dubna?

Tamarina: Vy lidé máte rádi rituály. Já jsem také, když jsem ještě chodila po Zemi jako člověk, tak jsem také měla ráda rituály, protože to patří k vaší povaze. Vy si jednoduše rádi hrajete, ale ve skutečnosti tento současný rituál, který provádíte, tak už dávno nemá ten význam, který jste mu dávali v minulých dobách. 

Jirka: No, a jaký jsme mu teda dávali význam v minulých dobách? 

Tamarina: Uvědomte si, že vy jste si prošli velmi dlouhou etapu v období temna, kdy byla zastíněna vaše mysl, kdy byly zastíněny vaše skutečné schopnosti, které máte, a žili jste v představě, že jste jakousi hříčkou přírody a snažili jste se chránit, snažili jste se jako lidé dostat ze všeho, co pro vás připravily nějaké nadpřirozené síly. 

A jedním z těchto rituálů bylo právě jakési pálení zlých mocností, pálení zlých duchů. Ono to nebylo jenom o čarodějnicích, protože čarodějnice jsou vlastně takoví poslové té temnoty a ty jste si vytvořili až mnohem později, než tyto rituály vznikly, ale původně šlo o to, že oheň má očistný charakter. Lidé skákali přes ohně, dokonce přes vysoké. Čím byl vyšší oheň, tak tím měl více očistný účinek. Lidé přes ně skákali a samozřejmě se skákalo nad plameny, ale mnohdy se proskakovalo i plameny a nezřídka lidé skončili i s vážnými popáleninami v rámci tohoto rituálu. 

A poté, co skočili do toho ohně nebo přes ten oheň, tak šli do vody, takže tyto ohně se dělaly nejvíce někde u nějakého vodního zdroje, u rybníků, u říčky, u jezírka a vy jste to tímto způsobem vlastně prováděli tuto očistu, ale potom byly další rituály, třeba jakési odpuzování těchto temných sil, když jste čistili třeba celá území. 

To se zase ohně dělaly na vysokých kopcích, které umožňovaly, aby oheň byl vidět do obrovské vzdálenosti. A tím, že jste to takto dělali, tak jste žili v domnění, že jste očištěni, ale my moc dobře víme, že toto všechno dělá vaše lidská mysl. Ale tím, že jste byli jaksi odkloněni od toho původního vašeho nastavení, k čemu dnes se nechci vracet, ale je nutné to připomenout, tak jste prostě uvěřili tomu, že je potřeba se chránit nějakým takovýmto fyzickým způsobem. 

Vy jste takto odpuzovali různá temná kouzla, různé temné bytosti, a to jste si původně donesli až do té dnešní doby. Ale v dnešní době, podívejte se, jaký to má průběh... Málokdo dělá nějaký rituál, málokdo dělá nějaký průběh, který má pro vás význam z hlediska očisty. Většina lidí si sedne, pije alkohol, což bylo v tomto rituálu třeba nepřípustné, protože právě alkohol byl jakýmsi pojítkem s tou temnotou, alkohol se pil jindy, ale ne u tohoto ohně, ne u tohoto rituálu. A to je potřeba si též uvědomit. 

Takže když se na to podíváte z dnešního pohledu, tak vy pouze pálíte jakési ohně a uvědomte si, že čím jste západněji, tak tím tento zvyk má nějakou formu, ale v momentě, když půjdete na východ, tak čím půjdete na východ, tzn. do kolébky starých Slovanů, tak tam nenarazíte na tyto ohně. Proč? Protože tam se dělaly tyto očistné praxe trochu jinak. Já třeba měla ráda rituály, když jsem byla ještě v lidském těle, ale ty ohně se spojovaly trošku s něčím jiným. 

Vraťme se ale k vašemu rituálu vašich čarodějnic. Zkuste si nastavit třeba to, že budete sedět u ohně a budete mít zavřené oči celá skupina, která tam je. Tím, jak máte zavřené oči, tak se dostanete snáz do hladiny alfa a začněte si třeba předříkávat nějakou očistnou mantru, nějakou afirmaci, ale pro všechny. Jeden ať to předříkává a ostatní, ať si to třeba opakují v duchu. Můžete si je vymýšlet, můžete si je někde najít, ale lepší je, když si je vytvoříte sami, aby to šlo z vás nebo z vašeho srdce. 

Klub Hovory s Tamarinou

Staňte se součástí naší komunity!

Patříte k fanouškům YouTube kanálu Hovory s Tamarinou a chcete slyšet více témat?

Poslouchejte nové rozhovory každý týden!
Členové klubu mají k dispozici mnohem více obsahu s Tamarinou, než je volně přístupný na YouTube či našem blogu. Navíc máte příležitost klást Tamarině vlastní otázky na témata, která Vás zajímají.

Důležité je, abyste to všichni vnímali tak, že to děláte pro sebe, pro Zemi, pro přírodu, pro své okolí a uvidíte, že ty rituály, které teď děláte, mají opět nějaký význam, protože tím, jak se navyšuje vibrační pole všude okolo vás, tak tím i tyto rituály začínají nabírat na určité intenzitě, teda ty výsledky se mohou rychleji dostavit. Samozřejmě musí tam být nějaký záměr, musí tam být nějaký úmysl a tento celý rituál musí být nějak pojatý. 

To znamená, pokuste se udělat třeba, že první část toho pálení čarodějnic budete věnovat očistě sebe, svého těla, své duše, své rodiny, svého obydlí, svého města nebo vesnice. A třeba v té druhé části už budete bujaře oslavovat. To se s ničím nekříží, to není problém, ale v průběhu toho rituálu se snažte nepít alkohol, protože vy v momentě, když pijete alkohol, tak se do hladiny alfa sice myslíte, že dostanete, ale ve skutečnosti jste opojení alkoholem a vlastně jste, když to řeknu tak, jak to říká Jiří, tak jste odstřiženi od toho vašeho zdroje. A to je škoda. 

Takže vyzkoušejte to, vyzkoušejte, aby tento rituál byl opět očistný a přinášel vám nějaký užitek. Zkuste si třeba udělat tento oheň někde u vody a když budete chtít veliký oheň, tak si udělejte tak veliký, jak si dovedete jen představit, nemusíte dělat nějaký malý ohýnek, ale je potřeba, pokud budete chtít třeba přeskakovat, abyste měli vedle toho ještě malý ohýnek, který prostě budete přeskakovat, abyste neskákali přes ten velký a neskončilo to skutečně nějakým úrazem, protože mnoho lidí v minulosti již takto zaplatilo svým zdravím za to, že se chtěli očistit. 

Ale ve skutečnosti ten oheň vás čistí symbolicky a fyzicky vás může tak akorát spálit, pokud to přeženete. Takže si udělejte malý ohýnek vedle své vatry, kterou máte postavenou hned vedle toho a přeskočte ho a udělejte to několikrát. Můžete to udělat symbolicky třeba dvanáctkrát, jako je 12 měsíců v roce. Nebo čtyřikrát, jako je počet týdnů v měsíci. A to už si udělejte nějaký klíč sami za sebe a vždy, když přeskočíte tento oheň, tak se opláchněte. 

Samozřejmě nejlepší je, když byste skákali tak, jak to dělali vaši předkové, když byste skákali přes ty ohně nazí, ale pokud samozřejmě to nejde nebo nejste tam sami, tak je hloupost, abyste se svlékali donaha a skákali přes tyto ohně, tak je přeskočte a opláchněte se jenom symbolicky, protože dříve to fungovalo tak, že lidé skočili hned po přeskočení ohně do vody a celí se potopili. 

To znamená, co očistil oheň, očistila voda a toto se opakovalo několikrát podle určitých klíčů. A jak už jsem řekla, ten klíč si vytvořte sami. Takže v momentě, když toto uděláte, tak zjistíte, že i na váš další život budou mít tyto rituály vliv. Protože ono to všechno čistí. Můžete si dát třeba v rámci toho očistu vašich finančních záležitostí, očistu vašeho vztahu, očistu vaší země, očistu vašeho rodu, očistu vašeho majetku, očistu vašich dětí, vašich domácích zvířat, zkrátka všeho, co vás napadne a uvidíte, že v momentě, když to dodržíte a vytvoříte si nějaký takovýto rituál, tak že to bude mít vliv na váš současný život. 

Takže snažte se to pojmout jako ne, že vyháníte temnotu, ale jako že očišťujete to staré nebo od toho starého ten svůj současný život a vstupujete do nové etapy. To znamená, že 1. května můžete vstoupit do nové etapy svého života a políbit svoji ženu pod rozkvetlou jabloní a uvidíte, jaký i toto může mít vliv na váš vztah. 

Pokud máte pocit, že váš vztah se třeba hroutí, tak využijte tento rituál a udělejte takovýto krásný rituál a využijte to k očistě toho vašeho vztahu. Funguje to. Jenom je potřeba, abyste v účinnost tohoto rituálu uvěřili ještě předem, než jej budete realizovat. Protože mnoho lidí má pocit, že musí tomu věřit až v okamžiku, když vidí reálné výsledky. Ale moji milí, tak to není, protože lidé, pokud nevěří, tak vlastně netvoří. Pokud nevěří, že se to stane, že to přijde, tak nevytvářejí tu realitu. To si uvědomte. 

Ale vy jistě už chápete princip používání vaší mysli, a proto využijte tento rituál k načerpání nové energie, k očištění všeho starého a k vstupu do nové etapy vašeho života. Já vám přeji, aby se vám to povedlo a jak to proběhne, protože je to v tuto chvíli pro vás možná aktuální téma, ale ono to bude aktuální i v dalších letech a upřímně, vy to můžete dělat kdykoliv jindy, vy nemusíte čekat jenom na 30. dubna, ale můžete tento rituál opakovat třeba každý týden, protože není dost vyčištěno všechno ve vašem životě. 

Takže jakmile budete mít reálné výsledky, tak budu moc ráda, když to napíšete třeba do komentáře anebo si o tom můžeme potom následně udělat jakousi debatu v našem Klubu. A uvidíte, že každý přinese nějaký svůj poznatek, každý přispěje trochou do toho společného celku a uvidíte, jak se navzájem budete obohacovat svými zkušenostmi a jak bude vaše, vy tomu říkáte portfolio vašich schopností, vašich návyků, vašich rituálů, jak bude růst. Tak se do toho pusťte a já vám přeji jenom to nejlepší a ať se vám dílo podaří. 

Jirka: Tamarino, já ti moc děkuju. My jsme trošku teda odešli od toho významu, protože já jsem tam myslel, že to pojmeš i jako z toho historického hlediska...

Tamarina: Ale já vám to řekla, že ten původní záměr byl, že lidé chtěli vyhnat ty zlé síly, očistit to všechno špatné, co bylo v zimě, tak očistit a vlastně vstoupit do toho rozkvetlého jara, protože v tuto chvíli už bylo jaro v plném proudu a v momentě, když lidé očistili tento rok, který uplynul a vlastně nechali ho za sebou, tak se cítili jako znovuzrození. A vy v tuto chvíli to můžete udělat také tak, ale je potřeba, abyste se na to připravili, abyste si to promysleli.

A to, co se dělo v minulosti, těch rituálů byly stovky. To nejde takto paušalizovat, abych vám tady v pár minutách řekla, co všechno dělali, ale význam tohoto konkrétního rituálu bylo v očišťování těch temných míst života člověka. Pak se to přesunulo k odhánění těch negativních bytostí, těch démonů, toho ďábla, těch čarodějnic, ale ve skutečnosti je to stále o té jedné očistě.

To, co vám píší třeba v historických análech, to znamená v těch vašich různých historických pramenech, tak k tomu buďte hodně obezřetní, protože sami dobře víte, že vaše historie byla poměrně razantně pozměněná, a proto se nemůžete spoléhat na ty oficiální prameny, které vám něco říkají. 

K tomu já se ani v tuto chvíli nevyjadřuji, protože to bychom se dostali k úplně slepé uličce, protože se pálily čarodějnice, o kterých se to říkalo, ale sami moc dobře víte, že to byly procesy, které byly zkonstruovány kvůli majetku, které byly zkonstruovány zcela z jiných důvodů než jenom proto, aby se vyhnaly zlé mocnosti a že ty oběti těchto čarodějnických procesů byly většinou jenom nevinní lidé a byli to ubožáci, kteří byli rádi kolikrát, že přežívali, ale někteří bohužel byli i třeba zbaveni svého majetku, ti, kteří měli majetek, byli tam i bohatí lidé.

Problém byl ten, že to, co se dělo v těchto procesech, nemá s rituály pálení čarodějnic vůbec nic společného. A proto já nechci už se vracet k tomuto tématu, ale přeji vám, abyste vstoupili do toho vašeho nového období a očistili se od toho všeho, co na vás lpělo. A budu moc ráda, když si o tom napíšeme a pak to třeba společně probereme. 

Jirka: Tamarino, já ti moc děkuju. A myslím si, že to určitě lidem přinese nějakou informaci, nějakou radu. No a můžeme si i do budoucna na toto téma skutečně pak udělat třeba nějakou společnou debatu. Můžou ti napsat lidi nějaký dotaz a ty jim to v Klubu potom zodpovíš. Takže já moc děkuju. Vám, milí přátelé, přeji jenom to nejlepší a v první řadě ať si užijete tu očistu od toho starého a vstoupíte do toho nového svého očištěného období. Mějte se hezky a brzy zase na slyšenou.

Kvantová cesta

Portál osobního rozvoje, jenž se zaměřuje na témata zdravého životního stylu, fyzické a duševní kondice, kvalitních mezilidských vztahů a především na tvorbu vlastní reality pomocí čtení z kvantového pole. Nabízí články, videa, kurzy či semináře.

Klub Hovory s Tamarinou

Staňte se součástí naší komunity!

Patříte k fanouškům YouTube kanálu Hovory s Tamarinou a chcete slyšet více témat?

Poslouchejte nové rozhovory každý týden!
Členové klubu mají k dispozici mnohem více obsahu s Tamarinou, než je volně přístupný na YouTube či našem blogu. Navíc máte příležitost klást Tamarině vlastní otázky na témata, která Vás zajímají.

ANCHOR_TOP_TITLE

Tento web využívá cookies

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Kliknutím na tlačítko „Souhlasím“ vyjadřujete souhlas k použití všech cookies. Zobrazit podrobnosti Zobrazit podrobnosti

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat z nastavení cookies níže. Zobrazit podrobnosti