Bude lidstvo nuceno jíst hmyz?

Členové Klubu Hovory s Tamarinou mají možnost poslouchat desítky a desítky rozhovorů Jiřího Lexy s jemnohmotnou bytostí Tamarinou na spousty témat, z nichž mnohé otevíráte Vy svými dotazy. Zatímco oficiální YouTube kanál Hovory s Tamarinou nabízí jen malý vzorek těchto záznamů, v Klubu je nabídka mnohem pestřejší. Důkazem je například povídání na téma "Bude lidstvo nuceno jíst hmyz?" Pokud jste členy Klubu, můžete si záznam poslechnout. Pokud nejste a téma Vás zajímá, tak buď se do Klubu přihlaste, nebo vezměte za vděk alespoň textové verzi v podobě tohoto článku...

Jiří Lexa: Již nějakou dobu probíhá informační kampaň ohledně toho, že nám budou do potravin přidávány části těl hmyzu nebo dokonce, že bude do pečiva dávána mouka z hmyzu. Někdo to odůvodňuje, že to je mnohem bohatší na proteiny, někdo to odůvodňuje, že to bude šetřit dokonce životní prostředí oproti chovů různých savců, a přesto budeme dostávat do těla ty bílkoviny. Ale je i spoustu odpůrců tohoto nového životního stylu. A já bych se rád na toto zeptal dneska Tamariny, protože jsme se už o tom bavili před nějakou dobou a slíbili jsme, že vám k tomu Tamarina něco řekne. Takže Tamarino, můžeš nám říct, jak to vidíš ty?

Tamarina: Můžeme to malinko pootočit? Podívejme se na to trošičku z jiného úhlu pohledu. Podívejte se do historie, jak vy jste se třeba ve vašich zeměpisných končinách živili. Jedli jste někdy brouky? 

Jiří Lexa: No, já nevím, já jsem si vědom maximálně toho, že člověk sní něco třeba když si koupí zeleninu a přehlédne nebo když sní něco třeba v ovoci, ale jinak si toho nejsem vědom. 

Tamarina: Tak vidíš, vy nejste na tuto potravinu za prvé navyklý, ale za druhé lidský organismus by se musel přizpůsobovat tomuto druhu potravy stovky, ale možná i tisíce let, než by si vůbec na to zvykl, protože vy nemáte určité možnosti, které mají třeba ptáci nebo jiní živočichové, kteří se živí právě hmyzem. 

Problém je ten, že v momentě, když vy nedokážete beze zbytku rozložit tato hmyzí těla, tak se můžou ve vašem těle hromadit určité patogeny, které vám pak budou způsobovat vaše problémy, například různé alergie, ale i třeba v budoucnu nádory a podobně. A je velmi důležité si uvědomit, proč najednou se řeší, že ve vaší potravě má být přidáváno něco z hmyzu. Přemýšlel jsi takhle nad tím někdy? 

Jiří: No, přemýšlel, tak bavíme se spolu o tom dost často. 

Tamarina: Ano, ale teď je potřeba si uvědomit, jestli i lidé o tom tak přemýšlejí, protože vy jíte doposud určitou potravu, určitý druh jídla a najednou to máte zničehonic měnit. Myslíš si, že to je správný? 

Jiří: No, já si myslím, že to správný není. Samozřejmě ona určitá změna třeba může být dobrá, ale co se týče hmyzu, tak mně osobně se z toho zvedá žaludek. Nehledě na to, že jsem vegan a vlastně i ty hmyzí produkty z mého pohledu jsou pro mě tím pádem jakoby nedůležitý, protože já to prostě jíst nebudu. 

Tamarina: No, dobře, ale teď se podívej, proč myslíš, že se to najednou začalo objevovat ve vašem jídelníčku? 

Jiří: No, říká se, že nás chce někdo plošně vyhladit jako lidstvo. 

Tamarina: No, vidíš, a to je přesně ta věc, že ten globální prediktor, který se snaží řídit váš život, který se tady už tisíce let snaží vás nějak ovlivňovat, tak je v tuto chvíli v koncích. On neví, jak si s vámi poradit a přesto by chtěl za sebou zanechat dílo zkázy, protože vy už pro něj přestáváte být důležití, vás už nepotřebuje v takovém množství. No, tak se rozhodl, že vy začnete opouštět tento svět sami. Když se to nepovedlo na různé jiné chytáky, které pro vás byly připraveny, tak tento chyták s hmyzem by se mohl povést. 

Podívej se, jakým způsobem je vám to podáváno. Že budete mít mnohem více proteinů. Mnoho lidí se na to chytí, protože mnoho lidí si zakládá na tom, aby měli pestrou vyváženou stravu. Dále, že budete šetřit životní prostředí, ale jaký je rozdíl třeba z duchovního hlediska mezi tím, když zabiješ krávu a když zabiješ ctvrčka? Přemýšlel jsi nad tím?

Jiří: No jasně, že jsem nad tím přemýšlel. Z mého pohledu tam vůbec rozdíl není. 

Tamarina: No, vidíš. To znamená z energetického nebo chceš-li z duchovního hlediska to také nemá žádný význam, ale má to význam v tom, že vy jste si za ty roky, kdy už požíráte tady maso savců, tak jste si na to zvykli a vaše těla se tomu řádně přizpůsobila. Ale na brouky vy přizpůsobení nejste. To znamená, bude vám to trvat další možná tisíce let, než si na to zvyknete, pokud samozřejmě by se na to přešlo. Ale většina lidí bude odpad, většina lidí u toho prostě odpadne, nepřežije to, protože jejich organismus to nebude zvládat. 

Jiří: Dobře a teď mi teda řekni, jak se tomu bránit.

Tamarina: Úplně triviálně. Nejezte to. Hledejte si takové potraviny, které nebudou obsahovat žádné pozůstatky brouků nebo hmyzu nebo červů nebo čehokoliv, protože to pro váš organismus není to, co byste měli v tuto chvíli jíst. 

Jiří: No, dobře, a teď si vezmi, že třeba to budou dávat tajně do chleba, aniž bychom to zjistili. 

Tamarina: To už jsme spolu také řešili a co můžeme na to posluchačům říct? Jedině tu věc: Uvědomte si, co z chleba máte. Chleba, to je v podstatě pro vás jenom jakási droga, jakási ucpávka, abyste neměli hlad, ale ve skutečnosti to není hodnotná strava, co se týče energie, kterou vy potřebujete dostat. Chleba vás akorát nasytí, chleba vlastně pokryje tu vaši poptávku nebo poptávku vašeho těla po něčem hmotném, co dáte žaludku, ale ve skutečnosti vy ho nepotřebujete. Ano, teď jste na něj navyklý a museli byste si od něj odvyknout, což by nějakou dobu asi trvalo, ale tím se vyhnete tomu, abyste konzumovali brouky, pokud vám je chce váš globální prediktor takto předkládat. 

Jiří: No, tak to je jedna z možností. A teď samozřejmě, co nějakým způsobem plošně Tamarino řešit, aby se to nepřidávalo do některých potravin? 

Tamarina: Ale sám moc dobře víš, že toho se nedocílí, protože podívej se, tady je určitý záměr, globální záměr a ten se naplňuje. Podívej se, jak funguje svět. Vy vidíte, že něco je špatně, že něco by mělo být jinak, ale je to uváděno podle zdravého rozumu nebo podle zdravého myšlení? Není. Máte pocit, že ta debilita vládne v určitých ohledech světem, protože ona to není debilita, ona to je právě ta vychytralost, jak vás dostat tam, kde vy nechcete být a vy se tím budete trápit. To je právě ta vychytralost.

Proto si uvědom, že vy se potřebujete, a zase jsme u toho, soustředit pouze na své vlastní životy. A teď jsme u stravy, tzn., soustřeďte se na svůj jídelníček a jezte vědomě jenom to, co chcete. To, co si myslíte, že je pro vás dobré. To, co si myslíte, že je pro vás přínosné. To, co vám chutná, ale zároveň buďte přesvědčeni o tom, že to obsahuje ty správné látky, které to má obsahovat. 

Jiří: To znamená, že by lidé měli opustit třeba, já nevím, masitá jídla a podobně a hledat si spíše třeba ta rostlinná? Nebo jak jsi to myslela? 

Tamarina: Ne, to záleží na každém z vás, protože někdo prostě to maso potřebuje, tak ať si ho jí, když mu vyhovuje, ale ať si hledá takové zdroje, které bude moci oslovit, nebo které bude moci vyhledat a bude si jistý, že tam nebudou přidávány příměsi brouků, protože pokud jíš uzeniny od nějakého výrobce a budeš...

Jiří: No, tak já uzeniny nejím...

Tamarina: Já nemluvím o tobě, teďka mluvím globálně. Tak si uvědom, že ty nevíš, co on přidává třeba do párků nebo do různých točených salámů nebo do různých takovýchto pochutin, které vy milujete, ale vy ve skutečnosti nevíte, co v tom je. Pochop, že tam může dát kdokoliv cokoliv. Proto je potřeba si hledat takové zdroje, které vám zaručí, že to tam nebude. A to budou zřejmě nějací soukromí výrobci, kteří vědí, co do toho chtějí dávat a můžou zaručit svým odběratelům, že nic podobného z těch potravin, které vy tam nechcete, že tam prostě není.

Jiří: No, když si to tak probírám, tak to bude asi ještě zajímavé.

Tamarina: To si piš, že to bude ještě zajímavé, ale důležité je, aby vy jste z toho nedělali vědu. Důležité je, abyste předem věděli, co chcete. A tomu se říká právě převzetí zodpovědnosti. Když to všechno necháte na tom prediktorovi, ať vám teda dá vaši stravu, už jste mu nechali svoji zábavu a podle toho to vypadá, dal vám Netflix, tak se bavte teď a tvořte si realitu. A teď vám začíná diktovat i potravu. On vám ji diktuje už velmi dlouho, ale teď se začíná trošičku přiostřovat. No, tak vy si řekněte, že budete jíst jenom to, co vy uznáte za vhodné. 

Jiří: No dobře, ale teď, když třeba vezmu, že někdo nemá na výběr, žije někde v bytovce nebo ve městě, nemá na výběr, musí si kupovat z těch obchodních řetězců. A teď samozřejmě, jak on to má řešit? 

Tamarina: Ale vy jste v dobré pozici v tom smyslu, že vy si můžete z toho města vyjet někam za město, můžete si dnes samozřejmě najít přes internet možnosti a kupovat třeba zeleninu nebo různé jiné výrobky od soukromých výrobců, kteří to vyrábí ve vašich končinách. Tam to sice bude dražší, protože oni s tím mají nějaké náklady, ale budete mít zaručeno, že tam nebudou ty hnusy, které vám do toho globální prediktor přidává a ještě chce přidávat. 

Jiří: No, tak to v podstatě jsme se dostali k tomu, že lidé by skutečně měli tu zodpovědnost vzít do vlastních rukou a neměli by to nechávat prostě na nikom jiném a neměli by se smířit jenom s tím, tak, tady nám to dali do supermarketu, tak já si to koupím, protože oni vědí, co je pro nás dobrý. 

Tamarina: Ano, to je přesně ono. Vy musíte vědět, co je pro vás dobrý a vy si vybírejte. A tak budete i tvořit ceny, protože vy když budete podporovat výrobce třeba ve vašem okolí, tak i ty ceny budou potom pro vás příznivější, protože i ti výrobci si budou vědomi, že vy je podporujete a že oni zase musí nějakým způsobem jít na ruku vám.

Jiří: Tamarino, já si myslím, že bylo zodpovězeno všechno nebo téměř všechno, co jsem tak nějak měl na srdci dneska s tebou probrat. A pokud budou nějaké dotazy, třeba k této tématice, tak určitě se ještě k tomu vrátíme, ale pro tento okamžik ti děkuju a zdravím členy našeho Klubu Hovory s Tamarinou a těším se na další videa a na zodpovídání dalších dotazů. Měj se Tamarino hezky a vy, přátelé, se mějte také hezky a pokud máte nějaké dotazy, dejte nám to do formuláře a rádi vám to zodpovíme. Nebo spíš Tamarina. Mějte se hezky a zase na slyšenou.

Kvantová cesta

Portál osobního rozvoje, jenž se zaměřuje na témata zdravého životního stylu, fyzické a duševní kondice, kvalitních mezilidských vztahů a především na tvorbu vlastní reality pomocí čtení z kvantového pole. Nabízí články, videa, kurzy či semináře.

Klub Hovory s Tamarinou

Staňte se součástí naší komunity!

Patříte k fanouškům YouTube kanálu Hovory s Tamarinou a chcete slyšet více témat?

Poslouchejte nové rozhovory každý týden!
Členové klubu mají k dispozici mnohem více obsahu s Tamarinou, než je volně přístupný na YouTube či našem blogu. Navíc máte příležitost klást Tamarině vlastní otázky na témata, která Vás zajímají.

ANCHOR_TOP_TITLE

Tento web využívá cookies

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Kliknutím na tlačítko „Souhlasím“ vyjadřujete souhlas k použití všech cookies. Zobrazit podrobnosti Zobrazit podrobnosti

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat z nastavení cookies níže. Zobrazit podrobnosti